måndag 28 augusti 2023

Heja Sverige

Nationalist javisst!

Vad är Sverige? Sverige är ett geografiskt område som genom krig och förhandlingar fått sina gränser. Sverige är ett land med en generell kultur som fortfarande bärs av de flesta formad av många generationer som levt i dessa norra delar av världen. Sverige är idag en demokrati som fortfarande har kvar en symbolisk monark som statsöverhuvud. Sverige styrs idag av lagar som ska gälla alla invånare jämlikt och rättvist. Ett sekulärt land där människor får tro på vad de vill och nästan tycka vilka dumheter som helst. Lagar formade av sakkunniga, jurister och politiker. Sedan 1921 beslutade av demokratiskt valda partiers företrädare. Enkelt uttryckt är det Sverige. 

Ett Sverige värt att försvara med sin globala särprägel som genom sina invånare och naturresurser skapat så mycket imponerande i modern tid. Ett samhälle där t ex inte burka och niqab har att göra. Nedan ledare i GP har rätt! Det är dags för Sverige att välja politiska företrädare som vågar stå för och uttrycka en positiv nationalism. Det den svenska flaggan i modern tid står för är något stort och fint sett ur människans historiska samhällsbyggarperspektiv. Läs Naomi Abramowicz ledare nedan, den är mycket viktig. Och Sverige behöver ett nytt trovärdigt parti med åtminstone liberalkonservativa kompass för att rädda Sverige. De nuvarande partierna som gärna viftar med ”liberalt kort” har misslyckats. 

För det första blandar man ofta ihop chauvinism, att förhärliga den egna gruppen på andra gruppers bekostnad, med nationalism – en gemenskap inom nationens gränser. För det andra behöver det inte finnas något motsatsförhållande mellan liberalism och nationalism. Tvärtom finns det gott om liberala filosofer och tänkare genom tiderna som har sett nationalstaten, och den nationella gemenskapen, som en garant för den liberala demokratin och ett samhälle där medborgerliga fri- och rättigheter kan upprätthållas.”

Över huvud taget känns den svenska debatten om nationalism yrvaken. Men så är Sverige ett ungt invandrarland ur ett historiskt perspektiv. Medan andra länder har behövt förhålla sig till den här diskussionen i flera hundra år var Sverige ett utvandrarland fram till bara 90 år sedan.”

”Så länge som Sverige var ett homogent land med ett fåtal minoriteter, där merparten talade svenska, behövdes egentligen ingen debatt om nationalism. Det var så självklart att alla hade gemensamma referensramar, att alla läste samma böcker för sina barn och tittade på samma tv-program att det inte fanns något att diskutera. Det fanns inget behov av att skapa nationell sammanhållning eftersom man kunde ta den för givet. Men så är det inte längre. Sverige är ett multietniskt land där var femte person är född någon annanstans.”

”Att skapa en nationell sammanhållning betyder inte att någon behöver ge upp sin eller sina föräldrars kultur eller förneka sitt ursprung. En modern nationalism kan vara öppen och bejaka olikheter. Men det krävs en gemensam grund, och någon form av minsta gemensamma nämnare. Något som dessvärre saknas i Sverige i dag.”

https://www.gp.se/ledare/sverige-behöver-en-inkluderande-nationalism-1.107593213

Svenskt Näringsliv har rätt prioriteringar för att Sverige åter ska bli ett land att vara stolta över. Att ösa mer pengar över kommuner och regioner är fel så länge som de själva inte klarar av att skära på administration, jobba effektivare, prioritera bättre och lyckas bryta utanförskapet bättre. SVTs reportage nedan är värt att titta på där Svenskt Näringsliv och LO tycker till. Sverige är i stort behov av reformer!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kritiken-mot-regeringen-fel-fokus-och-for-aterhallsam

Sverigedemokraterna har tjänat Sverige som en alarmklocka. Sopandet av allt värre samhällsproblem under mattan fungerade till sist inte. Och allt fler svenskar känner av att svenskens globala köpkraft bara minskar och minskar. Sverigedemokraterna samlar väldigt många som med rätta är missnöjda med det politiska etablissemangets misslyckanden. Samtidigt kommer det partiet aldrig kunna bära Sverige och dess invånare mot en ny storhetstid. Både partiets bakgrund, avsaknaden av integrationspolitik och deras framtoning gör det omöjligt. Visst, flera riksdagspartier har haft unkna perspektiv. Det tar dock väldigt lång tid att ”ömsa skinn”. Trist att det inte idag finns ett nytt seriöst parti som nytänkande kan erbjuda svenskarna en ny framgångsrik och stolt framtid. En framtid där alla svenskar, oavsett bakgrund, känner stolthet och lojalitet för Sverige och mot varandra. Ett Sverige där till exempel nyligen invandrade starkt känner sig inkluderade och som självklara svenskfinsk, svensknorsk, svenskdansk, svenskislänning, svensk-rysk, svenskjapan, svenskamerikan, svenskpalestinier, svenskarmenier, svenskisrael, svenskfransk, svenskkines och så vidare. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar