torsdag 31 augusti 2023

Angiveri

Medborgaransvar

Tröttsamt att flera partier, och enskilda debattörer, tycker att det är fel att vi gemensamt ska försöka öka tryggheten, minska slavliknande utsatthet och upprätthålla både lagar och rättvisa. Hur kan det vara fel att offentligt anställda ska rapportera om de kommer i kontakt med personer som bryter om landets lagar och regler? Hur kan man tycka att det enbart är polisen och åklagarmyndigheten som ska ta ansvar för att våra lagar och regler upprätthålls. Byggs inte ett framgångsrikt samhälle upp av att de flesta av oss hjälps åt att upprätthålla både våra moraliska och etiska traditioner samt laglydighet? 

Sverige ska vara ett välskött demokratiskt välfärdssamhälle. Många generationer svenskar byggd upp Sverige till ett sådant land. Ett land som många människor i världen såg upp till. Regelbundna skjutningar, sprängningar och koranbränningar har kraftigt ändrat den bilden i världen. De som vill att vi återigen ska bli ett väl fungerande demokratiskt rättssamhälle måste nu hjälpa till så att våra demokratiskt beslutade lagar och regler gäller oss alla, utan undantag. En del av de insatser som var och en av oss har ett ansvar att bidra till är att bara de som har rätt att vara i landet är i landet. Att regeringen överväger att göra det till en skyldighet för offentliganställda att meddela ansvariga myndigheter om de känner till personer som olagligt befinner sig i Sverige ska stöttas, inte motarbetas. Det handlar om vår gemensamma trygghet men också om att den svenska välfärden rättvist ska komma medborgare och de som enligt regelverken ska få del av olika rättigheter. Tiden där Sverige var en bankomat utan pengar som tar slut är över.

Om Sverige ska fortsätta att vara ett demokratiskt land styrt av lagar är det oacceptabelt att skattefinansierade personer vägrar att följa lagar som stiftats i demokratiska processer. Vilka är dessa lagbrytande personer som anser sig veta bättre än de ärenden som föregår myndighetsbeslut, domstolsprövningar och eventuella överprövningar? Lagarna måste gälla oss alla jämlikt, och i en demokrati får vi stå ut med att de som har en majoritet att stifta lagar inte är i linje med vår personliga smak.

Det allt mer växande skuggsamhället i Sverige måste med många nya metoder motverkas. Det har redan fått gå för långt och det märkt på många sätt i våra lokala samhällen. Precis som i många andra europeiska länder måste Sverige säkra en hållbar asyl- och migrationspolitik. Idag är det väldigt många människor som gått under jorden och som lever, sannolikt illegalt jobbar med något. Många utnyttjas nog brutalt. Hur kan det inte vara självklart i vår rättsstat att till exempel utvisningsbeslut ska verkställas?  

De finns de som generellt anser att det finns könsskillnader avseende grad av känslor som får väga in vid beslutsfattande. Så kanske det är. Oavsett är det hög tid att börja använda mycket mer hjärna för att få tillbaka ett Sverige liknande det som stora delar av världen beundrade! Expressens ledare bifogad nedan är fel ute.

https://www.expressen.se/ledare/angiveri-hjalper-inte-mot-skuggsamhallet/

Problemen med ständiga skjutningar, sprängningar, dödshot mot oss bara för att vi är svenskar, skolor som är Sveriges sämsta arbetsplatser, sjukvårdsköer och dåliga arbetsmiljöer för sjukvårdspersonalen talar sitt tydliga språk. Nu behöver Sverige få ordning och reda igen inom lagens ramar. Och inga av oss står över lagarna, inte heller papperslösa i Sverige. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar