söndag 13 augusti 2023

Kvinnorna

Hormonernas betydelse

Vetenskapen är tydlig, det är skillnader mellan kvinnor och män. Det har stor betydelse vilken uppsättning av hormoner en enskild människa har. Och arvsförutsättningarna har mycket större betydelse än miljön för en människas förutsättningar i livet. Naturvetenskapen har tydligt visat det. Visst har det stor betydelse om man föds i Norge istället för Libyen. Så är det. Om vi säger att miljön har 20 procents betydelse om vi jämför människor som föds i till exempel Norge eller Sverige har det betydelse. Arvet blir dock helt utslagsgivande. Att det sedan finns aktivistiska ”samhällsforskare” som tycker annat är bara aktivistiskt politiskt trams. Det finns till exempel forskning gjord där barn som adopterats till välutbildade och socioekonomiskt starka miljöer ändå signifikant visat att miljön inte kompenserar särskilt mycket för ärftliga förutsättningar. Till exempel intelligens. 

Det finns både kvinnor och män som har mycket låg intelligens. Skillnaderna mellan könen är obetydliga. I till exempel USA mäter militären intelligensen hos dem som tar värvning. Den amerikanska armén accepterar inte värvningar från personer med en IQ under 81. Och militären får endast värva högst 20 procent av en kull som enbart har en IQ mellan 81-93. De anses omöjliga att tillräckligt lära upp för någon form av värdefull uppgift. Av en skolklass på 30 elever i Sverige, hur många har idag en IQ under 81?

”Translating from percentiles to IQ, the law implies that an IQ below 81 (“tenth percentile”) is disqualifying, and dictates that persons with IQ’s between 81 and 93 (“thirty-first percentile”) cannot comprise more than 20% of all enlistees.”

Är kvinnor generellt sett intelligentare än män? Forskningen säger nej. Kvinnor och män har generellt mycket likvärdig intelligens.

Sex differences in human intelligence have long been a topic of debate among researchers and scholars. It is now recognized that there are no significant sex differences in general intelligence, , though particular subtypes of intelligence vary somewhat between sexes.

https://link.springer.com/article/10.1007/s10648-022-09705-1

De hormonella skillnaderna mellan kvinnor och män finns och har stor betydelse. Vi kompletterar varandra. Det har naturen sett till. Genetikens X och Y kromosomer har lagt grunden för skillnaderna. Att ta vara på både skillnader och likheter leder mot människans bästa utveckling. Just nu är de flesta av världens farliga ledare män. Men det kan garanterat finnas mäktiga kvinnor vid dessa mäns sidor. Till exempel Alexander den Stores mamma Olympia var en riktigt farlig maktspelare. 

https://www.balancedwellbeinghealthcare.com/men-vs-women-how-do-the-hormones-differ/

Sakine Madon, UNT, skriver läsvärt om hur avgörande ”kvinnorna” kan bli i riksdagsvalet 2026. Så kan det bli. Oavsett kön tycker jag det är besvärande att allt för få tycks bry sig tillräckligt om att gå igenom de olika partiernas partiprogram och dess toppkandidaters meriter innan de bestämmer hur de ska rösta. Det är att förvalta sin rösträtt väldigt dåligt. Vad tror du det beror på att betydligt färre kvinnor än män ger sitt stöd till SD? Kan det finnas hormonella förklaringar? 

Att vinna tillbaka kvinnor blir dock inte enkelt för regeringspartierna. När man tar stöd av SD, och oppositionsledaren heter Magdalena Andersson, räcker det knappast att upprepa hårdare tag, kärnkraft, Nato och minskad invandring.”

https://unt.se/ledare/artikel/forlorar-ni-kvinnorna-forlorar-ni-2026/r01po9kl



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar