söndag 8 november 2020

Vansinnig PK-politik

Dags att "nyktra till"

Hur svårt kan det vara att inse att utgångspunkten för den mest rättvisa politiken ska bygga på att alla invånare behandlas jämlikt och att alla tillsättningar till uppdrag ska göras utifrån vilka relevanta meriter en uppdragskandidat har? En stor del av USAs folkliga splittring är kopplad till att landet plågas av mycket identitetspolitik. Tyvärr finns allt för mycket av det även i dagens Sverige.

Vi måste få STOPP på den mycket sjuka och politiskt understödda identitetsorienterade mångfaldspolitiken i Sverige, den är kontraproduktiv! Det är en idiotisk mångfaldspolitik som riktar in sig på hudfärg, kön, trosuppfattning och så vidare! Meritokrati ska självklart råda! Och i grunden ett generellt jämställdhetstänkande. Den sämsta diskrimineringen, om vi vill få en bättre framtid, är att diskriminera de mest meriterade från att få ett uppdrag. Oavsett om det innebär att alla chefer blir kvinnor eller människor med en bakgrund från Mellanöstern. Det ”PK-vansinne” som får för mycket understöd försämrar kraftigt våra möjligheter att lämna ett starkare och jämlikare samhälle till kommande generationer! 

När vi nu också tycks slippa en ledare för USA som ständigt förolämpar, trakasserar och plumpar i sin roll som president är hoppet större om att vi kan bryta många negativa trender. Vi behöver bland annat bli av med den sjuka identitetspolitiken och vi klarar oss bättre utan machopolitiker. Vi behöver politiker som bygger sitt ledarskap utifrån kunskaper, erfarenheter, respekt för olikheter, en stark övertygelse om att jämlikhetssträvan är bra för oss alla och som tycker att folkstyre är den minst dåliga formen för hur ett komplext samhälle ska styras. Och att värdegrunden, uttryckt i våra lagar, tydligt ska upprätthållas.

Håkan Boström, GP, skriver mycket läsvärt om hur korkat det är att många av riksdagens partier driver på en politik som söndrar istället för att ena oss mot en positiv gemensam framtid.

"Genuin mångfald kan inte reduceras till yttre attribut som kön och hudfärg. Ändå har det senare blivit en statsunderstödd ideologi och karriärstrategi."

"Mångfald har givetvis ett värde. Svensk offentlighet har en tendens att strömlinjeformas. Men att reducera mångfald till en fråga om hudfärg är en ren förfalskning av mångfaldsbegreppet. Värdet med mångfald ligger uteslutande i värdet av olika erfarenheter och kunskaper. Men hur mycket erfarenhet delar egentligen en kulturarbetare från Västafrika med en biljettkontrollant från samma del av världen? Inte nödvändigtvis mer än vad sagde kulturarbetare delar med en svensk ”vit” skådespelare."

"Faktum är att reduceringen av mångfald till hudfärg och kön främst har blivit en strategi. En strategi för att göra karriär inom olika medelklassyrken. Enligt samma mönster har det länge ställts krav på jämn könsfördelning inom bolagsstyrelser, men ingen har brytt sig om könsfördelningen bland undersköterskor eller renhållningsarbetare."

"Cynismen i att denna karriärstrategi saluförs som något abstrakt gott – jämställdhet eller mångfald – sticker förstås i ögonen. Men det är värre än så. Cynismen är direkt kontraproduktiv för mångfalden. Kvoter baserade på ytliga kriterier som kön och hudfärg motverkar inte sällan en mer genuin mångfald. Udda erfarenheter och åsikter sorteras lätt bort när en mängd ytligt bestämda kvoter måste fyllas. Resultatet blir inte sällan att alla som rekryteras efter de ytliga mångfaldsmålen delar samma progressiva medelklassbakgrund. Det är så mångfald ovanifrån ser ut."

"Kvotering tvingar människor att börja tänka i termer av kön och hudfärg. Det göder bitterhet, avundsjuka och konflikter. Av historisk erfarenhet vet vi också att en uppdelning av människor i olika hudfärger underbygger rasism. Det spelar i stort sett ingen roll om intentionen från början var en annan."

"Etablissemanget är inte bara ovanligt dåligt på att skapa genuin mångfald. Riskerna för att felaktigt utformade mångfaldsmål saknar demokratisk förankring eller får negativa konsekvenser är extra stor när statens tvångsmakt är inblandad. Den brist på genuin mångfald, och därmed allt för ofta genuin kvalitet, som förlamar den svenska kultursektorn härrör i hög grad från stela, byråkratiska strukturer som indirekt upprätthålls av politiska och byråkratiska beslut."

"Att göra upp med den socialistiskt färgade kultur- och ideologiproduktionen borde stå högt på dagordningen för en borgerlig regering. Att på så sätt återge medborgarna makten och vända upp och ned på den nuvarande mångfaldspolitiken. Det är troligen det enda sättet att skapa mångfald på riktigt i detta land."

https://www.gp.se/ledare/v%C3%A4nd-upp-och-ned-p%C3%A5-m%C3%A5ngfaldspolitiken-1.36479371

USA tycks nu ha fått en nyvald president som kan återinföra anständighet till ämbetet och som förstår värdet av globala samarbetsavtal. Tre stora historiska perspektiv kan kopplas till valen. Aldrig tidigare har en vald president varit nästan 80 år. Symbolvärdet av det ska inte underskattas! Många årsrika är mycket kapabla länge. Aldrig tidigare har en kvinna blivit vald till vice president. Symbolvärdet av det är enormt bland många av oss som tror på meritokrati och avskyr identitetspolitik. Aldrig tidigare har en så stor andel av USAs röstberättigade känt att de vill göra sin röst hörd. Kanske den viljan består och att tillgängligheten att rösta kraftigt förbättras. Tyvärr verkar Biden ha gått i den identitetspolitiska fällan. Som 78 årig president hoppas jag han skrotar det och i ”läkningsprocessen” av USA helt fokuserar på jämlikhet, rättvisa och meritokrati. Det enar! Identitetspolitik söndrar! Hoppas nu Trump slutar tramsa om valresultatet och inte väntar tills efter elektoratomröstningen för att erkänna sig besegrad. 

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ska-jobba-lika-hart-for-de-som-inte-rostade-pa-mig




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar