tisdag 24 november 2020

Mer populism

Svaga företrädare

Populism beskrivs nedan som att man attackerar skattesystemet eller att man spär på politikerföraktet. Är inte det lite komiskt att överheten får smutsförklara att man angriper och har alternativa förslag kopplat till skatter och att anse att vissa politiker inte är lämpliga att vara folkets företrädare. Lämpliga ur ett kunskaps, kompetens- och erfarenhetsperspektiv. Eftersom detta är definitionen av populism behöver vi mer respektfull och saklig populism i Sverige. Vi kan tveklöst får mycket mer kärnverksamhet för alla våra skattepengar. Vi kan tveklöst motivera fler erfarna och kompetenta invånare att tjäna som folkets företrädare efter att de haft riktiga jobb under många år. 

https://www.synonymer.se/sv-syn/populism

I en värld där EU påverkar oss svenskar allt mer, och i en värld där EUs medlemsländer bättre borde samarbeta i de stora geopolitiska frågorna (maktkamper mellan USA, Kina, Ryssland och EU), är svensk parlamentarisk representation tråkigt svag. Det imponerar inte. Och det är inte till det svenska invånarnas fördel. Särskilt inte när EU är svagt jämfört med USA och Kina. Det räcker att titta på en del av ”Bryssel calling” för att förstå att EU inte politiskt håller måttet mot andra stora globala ekonomier. 

https://www.svtplay.se/bryssel-calling

Aftonbladets ledare har helt fel när de tror att SVTs program "Bryssel calling" minskar den så upplevt hemska populismen. De har fel. Jag har bara träffat en enda person som sett delar av programmet som tycker att det minskat föraktet för dem som ska företräda oss. De är mer intresserade av att få olika roller än att företräda sitt land och de viktigaste frågorna ur ett svenskt perspektiv. 

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/gWWVb0/svt-har-hittat-ett-satt-att-mota-populismen

Vad kan man säga om dessa svenska exponerade EU-parlamentariker? En sak är säker, det är bara Alice Bah Kuhnke som har en meritförteckning som gör henne valbar till ett ledande uppdrag för Utvecklingspartiet demokraterna i Uppsala. Det är ett stort kvalitetsproblem inom politiken att så få ledande politiker har gedigna livs- och arbetslivserfarenheter utanför politikens värld. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sara_Skyttedal

https://www.europarl.europa.eu/meps/sv/124989/FREDRICK_FEDERLEY/cv

https://jytteguteland.sieuropaparlamentet.se/om-jytte-2/cv/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Alice_Bah_Kuhnke

Till skillnad från Aftonbladets ledare håller jag med SvDs Josefin Holmström, "Bryssel Calling" bekräftar även mina alla "fördomar". Det värsta är dock att vi inte kan representeras tyngre eftersom EU påverkar Sveriges befolkning allt mer.

https://www.svd.se/svts-serie-bekraftar-alla-mina-fordomar

Svenska Nyheter lyckades få ett gäng tyckare att sjunga lite. Inslaget nedan är bra, se det gärna. Tyvärr är inte sångtexten bara humor utan reflekterar hur många av våra tyckare tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar