söndag 1 november 2020

Tydlig kamp mot extremism

All extremism ska bekämpas

Det är dags för Sverige att skärpa terrorlagstiftningarna. Med tanke på Sveriges oansvariga migrationspolitik sedan 2011, och misslyckade integrationspolitik sedan över 20 år, måste vi på större allvar lyssna på bland annat terrorismforskaren Magnus Ranstorp. Så länge Miljöpartiet tillåts sitta i Sveriges regering, med stöd från Centerpartiet, är vår migrationspolitik oansvarig, söndrande, svindyr och livsfarlig. 

https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/utrikes/terrorforskare-inte-alls-slutet-pa-is

https://sverigesradio.se/avsnitt/1319472

Vi har redan ett extremt övervakningssamhälle som vi alla lever i. En del av de skärpta terrorlagar vi behöver i Sverige är att personer som döms som stora säkerhetsrisker ska utsättas för all ständig övervakning som är möjlig till rimliga kostnader. Alternativkostnaderna när de mördar oskyldiga svenskar bara för att vi till exempel anses vara ”smutsiga hundar” är oacceptabla! Varje sådan terrorhandling mot vår samhällsmodell, och vår tolerans för olikheter, ska belasta även MP, C och V. Det är partierna som länge och fortsatt driver en vansinnig migrationspolitik.

Nu är tydligen tyvärr flera IS-kvinnor påväg mot Sveriges gränser. Det är djupt beklagligt. Sannolikheten att de döms till långa straff i Sverige är inte hög. Jämfört med kurdiska fångläger, och kurdiska straffskalor, är svenska fängelser rena SPA-rekreationen som kostar oss andra cirka 3.000 kronor per dygn. Jag vill inte ha liknande människor i Sverige. Vi kan sannolikt betala enbart 300 kronor per dygn för att hjälpa kurderna att betala för rättsskipning i närheten av de platser där dessa livsfarliga människor redan gjort enorm skada. Barnen är oskyldiga, och om det kan fastställas att de är barn till personer som tyvärr är/var svenska medborgare, ska de omhändertas och överösas med kärlek, respektfull medmänsklighetsträning och allmänbildning. Gärna mycket naturvetenskap då jag tror att människor som är rimligt naturvetenskapligt tränade inte kan bli religösa fanatiker. Om nu barnens bästa ska gälla har dessa mammor förbrukat sin rätt att fostra barn.

https://www.expressen.se/nyheter/is-kvinnor-och-deras-barn-pa-vag-till-sverige/

Patrik Kronqvist, Expressen, har rätt: "Statsministern borde lära av Emmanuel Macron och gå till offensiv mot islamistiska parallellsamhällen i Sverige." Inte minst i Uppsala finns Moské-projekt som inte tydligt redovisat hur det ska finansieras. Personligen är jag för religionsfrihet men all form av extremism ska bekämpas. Särskilt extrema trosuppfattningar som kraftigt avviker från förhållningssätt som våra svenska lagar föreskriver.

"Presidenten vill bland annat öka kontrollen av moskéernas finansiering, inskränka möjligheten till hemundervisning och införa demokratikrav för föreningar som tar emot bidrag." 

"Sverige delar i mångt och mycket Frankrikes problem. Även svenska förorter har fungerat som plantskolor för Islamiska staten, även här dödshotas konstnärer som ritar Muhammedkarikatyrer och även på svenska gator har jihadister spridit skräck och död. Skillnaden är att företrädare för den rödgröna regeringen inte har formulerat en lika tydlig hållning mot framväxten av islamistiska parallellsamhällen som sina franska kolleger. I ena stunden har demokratiministern tagit glada selfies med islamister som relativiserat terrorism. I nästa stund har statsministern klumpigt hävdat att i Sverige tar man ”både kvinnor och män i hand”." 

"Löfven har all anledning att göra ett omtag och ta intryck av Macrons offensiv. Även i Sverige är oljepengar till moskéer ett problem. Qatar och Saudiarabien har bidragit med stora belopp till församlingar i bland annat Malmö och Göteborg med motkrav om att de måste följa strikta islamtolkningar. Att omedelbart strypa utländsk finansiering kan vara svårt. Men som ett första steg borde åtminstone större donationer bli offentliga.Till skillnad från i Frankrike är hemundervisning ett randfenomen i Sverige. Här går i stället skattepengar till islamisternas egna förskolor och skolor. För dem fungerar det offentliga skolsystemet därmed både som en källa för rekrytering och finansiering. Att partiledaren för ett somaliskt islamistparti tillåts vara rektor för en svensk skola är ett övertydligt exempel på varför regelverket måste stramas åt."

"Det demokratikrav som Emmanuel Macron vill införa för föreningsbidrag finns visserligen redan i Sverige – på papperet. Men i praktiken har bara någon enstaka förening blivit av med bidragen. De flesta handläggare som delar ut pengar saknar tid, kunskap och stundtals också intresse för att granska den faktiska verksamheten. Resultatet är att svenska skattepengar finansierar framväxten av parallellsamhällen." 

"För att undvika stigmatisering var Emmanuel Macron noga med att göra åtskillnad mellan religionen islam och islamistiska parallellsamhällen i sitt tal. Löfven bör dra lärdom även av det. Men att ämnet är känsligt är ingen ursäkt för att inte agera."

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/lofven-borde-ocksa-tala-klarsprak-om-islamismen/

Även den här artikeln i Expressen är läsvärd kopplad till vårt förhållningssätt till extremism.

"Det avskyvärda terrordådet mot en fransk lärare är en attack mot oss alla. Även i Sverige leder rädslan för våldsbejakande islamister till självcensur."

"I teorin hyllar nästan alla yttrandefriheten, men i praktiken får den helst inte kosta för mycket. När den danske politikern och islamhataren Rasmus Paludan ansökte om tillstånd för en manifestation, där ett exemplar Koranen skulle brännas upp, blev svaret ett avslag och ett tvåårigt inreseförbud till Sverige. Hotbilden mot ordning och säkerhet ansågs vara för hög. Terrordådet i Frankrike angår även oss. Yttrandefriheten hotas av fanatiker här precis som där. Extremistmiljöerna måste sättas under maximal press, såväl polisiärt som finansiellt."

https://www.expressen.se/ledare/se-upp-for-sjalvcensur-i-terrordadens-spar/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar