fredag 15 maj 2020

Gröna ambitioner

Tänka fritt är stort men tänka rätt är större
Vi lever i en mycket komplex värld. Världen är naturligt mycket komplex i sina grunder. Den biologiska mångfalden och dess alla samband är fundamentala exempel på livets komplexitet. Allt lever i en eller annan form av samverkan med något annat. Precis så är människans tillvaro uppbyggd. Vi lever som enskilda människor mitt i en enorm mängd system som på olika sätt hänger ihop. Det är därför korkat att höra människor som uttrycker ogillande av systemtänkande. Systemtänkande är helt nödvändigt för att skapa något som levererar framgång. Historiskt har det svenska samhället varit imponerande skickligt på att fostra invånare med god systemtänkande förmåga. Tack vara det har det svenska samhället i många generationer per capita levererat beundransvärda framgångar inom forskning, företagande, idrott, musik och offentlig förvaltning.

Du som på allvar bryr dig om att vi ska utveckla en bättre framtid ur ett miljö- och klimatperspektiv måste se på nedan bifogad dokumentär av Michael Moore. Vi är snart över 10 miljarder människor på jorden. Det är den enskilt största faktorn som påverkar hållbarheten i jordens ekosystem. Att gå på Miljöpartiets enkla och ofta okloka förbättringslösningar är dåliga. Miljöpartiets gröna tankar är betydligt mer fria än rätta. Jag anser tveklöst att vi måste kämpa hårt för att kommande generationer av människor ska få en för många människor livskraftig planet att bo på. Det som krävs för att åstadkomma det för över 10 miljarder människor är också en viktig del av att skapa det nya ekonomiska system som världen behöver. Jag är en optimist. Vi kan vända den negativa utvecklingen! Vi behöver ”bara” tänka mer rätt! Och vi måste globalt hjälpas åt!
https://youtu.be/Zk11vI-7czE
https://m.youtube.com/watch?v=c4NvDaMQs6g
Du som tillhör dem som fortfarande störs av citatet "Tänka fritt är stort men tänka rätt är större" kanske kan tänka om. Citatet är kopplat till högre studier där forskning bygger på att forskare ständigt ställer upp hypoteser (fria tankar) om något som sedan ska bevisas stämma eller förkastas. Den fria tanken, hypotesen, är stor och viktig. Men du håller väl med om att den hypotes som också leder till att tanken faktiskt vetenskapligt bär till ett positivt resultat är bättre?

Dagens besvikelse
Miljöpartiet. Det är mycket beklagligt för nya generationer svenskar att Miljöpartiet allt för länge tillåtits för stort inflytande på Uppsalas och Sveriges utveckling. De har en särskild skuld för den misslyckade migrations- och integrationspolitiken. De driver också en Miljö- och klimatpolitik som inte klarar av att parallellt driva en socialt- och ekonomiskt hållbar politik. I Uppsala finns en bred politisk enighet om att ta miljö- och klimatutmaningarna på största allvar. Det är mycket bra. Det är också bra att vi fortsätter att sedan Alliansens ledarskap under inledningen av 10-talet få Världsnaturfondens erkännande för denna eniga ambition. Och den enskilt viktigaste metoden för att effektivt och inkluderande göra Uppsala mycket duktiga på miljö och klimatarbete är "Klimatprogrammet" som ständigt uppdateras. Detta mycket positiva samarbetet startades av Alliansen.  MPs enkelspåriga väg framåt är dock enkelt uttryckt farlig för Uppsalas och Sveriges utveckling.
https://www.uppsala.se/organisation-och-styrning/nyheter-och-pressmeddelanden/uppsala-utsedd-till-arets-svenska-klimatstad-for-andra-gangen-i-rad/

Dagens stjärna
Emma Jeanson, ledarskribent UNT. Hennes svar på miljöpartistens klagomål på att Jeanson i en ledare kraftigt ifrågasatt Miljöpartiets politik är mycket bra.

”Min kritik rör MP som parti. MP är ett litet parti med orimligt mycket makt, som främst tycks vara till för att en välbärgad medelklass ska kunna dämpa sitt dåliga samvete.”
https://unt.se/asikt/ledare/artikel/gardfjell-alla-vinner-pa-miljopartiets-politik/pr5nq2gr
https://unt.se/asikt/ledare/artikel/tankte-nagon-att-mp-var-ett-parti-for-folket/wjvxe6yl

En positiv konsekvens av Sveriges misslyckade migrations- och integrationspolitik samt den kris vi är i inledningen av är att väldigt många yngre inte längre tror på Miljöpartiets önskade vägval. Förhoppningsvis innebär det att de efter valen 2022 får ett kraftigt minskat politiskt inflytande.
I SKOPs majmätning fick de stöd av 2,6 procent av Sveriges befolkning. Det finns betydligt bättre partier att rösta på om man vill få en politik som klarar av att väl balansera en politik som är ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar. #Updem #UppåtUppsala
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Opinionsundersökningar_inför_riksdagsvalet_i_Sverige_2022#Skop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar