fredag 29 maj 2020

Abdikera från migrationspolitiken

Snart mer hållbart efter många ansvarslösa år
Kommunernas makt kopplat till migrations- och integrationspolitiken behöver kraftigt stärkas. Som vanligt är dock miljöpartister helt ute och ”cyklar” i sin ohållbara ”snällism”. Kommunerna har störst operativt ansvar för att ett samhälles invånare lever i harmoni och skapar stora värden tillsammans. Om kommuner enskilt ska kunna få besluta om migrationspolitiken måste Sverige reducera antalet kommuner från 290 stycken till max runt 100 stycken. Enligt Kommun invests VD behöver också antalet kommuner minskas av ekonomiska skäl. Dessutom kan regionerna med fördel läggas ner och dess ansvar fördelas mellan kommuner och staten. Och ska de grönas EU tankar bli hållbara måste kommunal migration innebära att den kommunen som öppnar upp för migration från andra länder enskilt har ansvar för försörjningsstödet tills en migrant är helt självförsörjande. Det ska inte vara möjligt att bli av med försörjningsproblemet genom att en invandrad personer med behov av försörjningsstöd flyttar till en annan kommun.

Alexandra Boscanin, GP, skriver klokt nedan. Självklart måste kommuner som på allvar vill bryta en växande segregation och förbättra integrationen få säga STOPP.


”Det finns en skev maktbalans mellan staten och kommunerna när det gäller migrationspolitiken. Stora kostnader för mottagandet uppstår på lokal nivå, medan politiken beslutas högre upp. Staten står initialt för vissa kostnader, men när slutdatum för de statliga bidragen passerats hamnar ansvaret hos kommunerna.”

”Ett konkret exempel är försörjningsstödet. Under två års tid får den som är nyanländ statlig etableringsersättning, förutsatt att personen deltar i ett etableringsprogram eller har en etableringsplan hos Arbetsförmedlingen. Men om personen inte lyckats bli självförsörjande inom denna tid hänvisas vederbörande till den kommunala socialtjänsten.”


”Oavsett hur det går med den tvingande delen är det en intressant idé att inte bara låta länder, utan även kommuner och regioner, frivilligt ta emot flyktingar. Det skulle vara ett steg mot utökat kommunalt och regionalt inflytande i migrationspolitiken. För att en sådan politik ska vara hållbar krävs dock att de kommuner som frivilligt tar emot flyktingar är beredda att ta ansvar för sina nya invånare även när EU-bidragen slutar att komma. Det stora problemet i Sverige har dock inte varit att många kommuner har velat ta emot flyktingar men inte fått, utan snarare tvärtom. Det vore därför rimligt att staten även ger kommunerna större möjligheter att säga nej.”
”Vidare finns andra potentiella problem med att låta kommuner frivilligt ta emot flyktingar. Att ta emot människor på flykt innebär att de får vissa rättigheter. Många av dessa rättigheter är kommunerna ansvariga för att tillgodose, men även regionerna och staten har ett ansvar. En hållbar migrationspolitik måste vara förankrad på alla politiska nivåer. Klart står att kommunernas inflytande behöver öka.”
https://www.gp.se/ledare/ge-kommunerna-större-inflytande-över-migrationspolitiken-1.28227785
Dagens besvikelse
Naivister och sadistiska människoexploatörer. Läääänge har jag tydligt vågat avvika från åsiktskorridorens perspektiv att tiggeri och papperslöshet måste accepteras. Nej! Det handlar i stor utsträckning om människor som grovt utnyttjas. Se nedan SVT Dokument utifrån! Gör om! Gör rätt!
https://www.svtplay.se/video/26768109/dokument-utifran-jakten-pa-slavhandlarna

Dagens stjärna
Aleksandra Boscanin, GP. Mer makt till kommunerna och lägg ner regionerna.
https://www.gp.se/ledare/ge-kommunerna-större-inflytande-över-migrationspolitiken-1.28227785

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar