onsdag 27 maj 2020

Sverige i kylan

Välståndshaveri
Sveriges regering har lett Sverige till en situation där vi svenskar berövas möjligheterna att resa till många länder samt att vi är allt mindre välkomna i våra härliga grannländer? Hur kunde det bli så? Svaret är enkelt, landet har misskötts i många år nu. En misskötsel som bland annat kraftigt stärkt den grova organiserade brottsligheten i Sverige. Något som med all rätt oroar och även drabbar våra grannländer. Hur gör du hemma hos dig? Välkomnar du grova brottslingar och människor som du tror kan bära på Coronasmitta? Det tror jag inte.

Karin Pihl, GP, skriver läsvärt om hur det svenska välståndshaveriet oroar vår omvärld. Allt för många svenskar verkar fortfarande inte fatta hur illa Sverige utvecklats de senaste tjugo åren.

”Utrikesminister Ann Linde tycker att Sverige diskrimineras. Danmark, Finland, Island och Norge, som haft betydligt hårdare coronarestriktioner än Sverige, planerar att öppna upp för resande från övriga Norden. Men Sverige kan hållas utanför. Regeringarna i de övriga nordiska länderna vill hålla gränsen stängd mot Sverige eftersom de anser att smittspridningen tycks större i här.”

”Förr eller senare kommer det att bli möjligt för svenskar att resa fritt i Norden. På längre sikt finns ett betydligt större hot mot den nordiska passfriheten, som regeringen dessutom ignorerat: den svenska exporten av grov brottslighet.”
”I flera år har våra nordiska grannländer oroats över den svenska kriminaliteten. Och det finns fog för oron. Sverige har börjat ”exportera” brott över Öresundsbron. 2012 dömdes fyra män bosatta i Sverige för att ha planerat ett terrorattentat mot de danska tidningarna Politiken och Jyllands-Posten. I fjol spränges entrén till Skattestyrelsen, danska skatteverket, i Köpenhamn. Förra veckan åtalades två svenskar för dådet. Tidigare i våras åtalades fem svenskar för dubbelmordet i Köpenhamnsförorten Herlev. Mordet misstänkts vara kopplat till en gängkonflikt i Stockholm.”
”Det är illa nog att sprängningar, gängmord och stöldligornas brottsturnéer ökar på hemmaplan. Att kriminaliteten även drabbar våra grannländer är ett enormt misslyckande. Inomnordiska gränskontroller går stick i stäv med ambitionen om ett integrerat samarbete mellan länderna. Den svenska flatheten mot allvarlig brottslighet, och oviljan att ta tag i problemet med de utanförskapsområden som vuxit av en för stor migration under lång tid, leder ironiskt nog till mindre öppna gränser.”
https://www.gp.se/ledare/svensk-kriminalitet-hotar-nordiskt-samarbete-1.28177675
Dagens besvikelse
Regeringens avsaknad av Coronastrategi. Att gömma sig bakom de myndigheter de styr över duger inte! Minoritetsregeringen borde självklart ha haft en övergripande pandemibekämpningsstrategi som de tar ansvar för och kommunicerar. Då hade kanske resten av världen kunnat förstå de vägval vi nu får leva med. Allt fler länder Väljer nu att dra igång sina ekonomier och öppna sina gränser. Men många väljer att särskilt inte öppna upp för oss svenskar. Men i Sverige talar de mer och mer om reserestriktioner... Är det misslyckad Miljöpartipolitik som är i rörelse igen?
https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/reseexperten-svenskar-bestraffas-och-isoleras/

Dagens stjärna
Expressens ledare. LAS behöver moderniseras. Det tjänar alla på i vårt samhälle. Självklart ska förhandlingar om förslaget genomföras inom politiken. Bland annat kan det resultera i någon färre som får undantas och att arbetsgivare får ett större ansvar för vidareutbildning av befintlig personal.
https://www.expressen.se/ledare/lat-inte-s-kora-over-er-om-arbetsratten-c-och-l/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar