fredag 22 maj 2020

Köer

Viktiga operationer uteblir
Var är det kompetenta och ansvarsfulla ledarskapet över Sverige och Uppsala? Retoriskt svarar jag, det finns inte. Kompetensen inom Sveriges regering och inom minoritetsledningen i Uppsala är okvalificerat. Det innebär inte att individerna som tror sig kunna leda är dåliga människor, bara att de inte är tillräckligt kvalificerade för uppdrag som har stor påverkan på oss invånare. Du och jag MÅSTE se till att rösta fram politiska företrädare med tillräckliga meritförteckningar. Sveriges tillbakagång måste brytas! Det kommer inte att ske med inkompetent ledarskap. Både reformoperationer och kroppsoperationer misslyckas med dagens okvalificerade ledarskap! Det är inget positivt med ”en vanlig” människa vid rodret om den ”vanliga” människan saknar det som krävs för att sköta ett ledaruppdrag kompetent. Effekterna av dåligt ledarskap kan till exempel mätas i kötider för att få viktiga operationer. Glöm aldrig att ständigt långa köer i alla dess former, eller långa handläggningstider, är effekter av dåligt ledarskap. Och Ingemar Stenmark har rätt, desto mer människor tränar desto mer ”tur” får de...

SVT beskriver kortfattat nedan vilka enorma problem för enskilda människor som alla inställda och framskjutna sjukhusingrepp innebär. Även detta perspektiv måste utvärderas när utvärderingen av Coronakrisen görs. Hur många ingrepp har ställts in i onödan?

”Hittills har 44 000 operationer ställts in i Sverige på grund av coronapandemin. Det gäller allt från hjärtfel och trasiga höftleder till ljumskbråck. Det innebär att över 150 000 människor nu står i operationskö – och tusentals fler ansluter varje ny vecka.”


”Under vecka 19 minskade operationerna på svenska sjukhus med 62 procent. Men i vissa regioner är minskningen ännu större, i region Sörmland och Norrbotten ställdes omkring 80 procent av alla operationer in.
Och för alla människor som drabbas av en inställd operation ökar risken för komplikationer och psykisk ohälsa.
– Det finns forskning som visar att människor som drabbas av en avbokad operation blir väldigt besvikna. Frekvensen hjärtinfarkter går upp, sjukskrivningstalen blir högre och rehabiliteringstiden blir längre.”
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kon-till-operationer-historiskt-stor?fbclid=IwAR1BvcyMOpCq5t2qmD_U9gQYBZvqLFMxEY0dcDC9jLYwRknt4sSLXEhhw0I
Dagens besvikelse
Sveriges MP och S regering som stöttas av L och C misslyckas tveklöst med att leda Sveriges folk genom Coronakrisen. Är du förvånad? Det är inte Folkhälsomyndigheten som ska styra svenskarna, och regeringen ska inte tillåtas gömma sig bakom dem bara för att de är broilers och många av dem dessutom outbildade. Jag tycker det är bra att Sveriges regering inte valt en total ”lock down” men det misslyckade ledarskapet över äldreomsorgen och vården måste de få ta ansvar för! Löfven och Pelling leder oss inte hållbart! Och parallellt med äldreomsorgens misslyckande ökar skjutningar och sprängningar i vårt land som kan så mycket bättre. Nyval! Läs gärna Viktor Barth-Krons ledare som bifogas nedan. Det är hög tid att Löfven och Pelling får ta ansvar för sitt bristande ledarskap i kristider.

”Från de där mörklagda länderna i omvärlden kommer plötsligt positiva rapporter – samhällen börjar öppna så smått, smittkurvorna går ned. Här hemma är ritualen dock alltjämt densamma: Klockan 14 varje dag meddelar Folkhälsomyndigheten att ett betydande antal svenskar har dött och att det inte går att göra så mycket åt den saken. Någon gång i veckan dyker ministrarna upp och inskärper att normal vardag, det blir det minsann inte fråga om på länge än.”

”Är det dags för politiska strider nu? Förmodligen. Över två månaders ”borgfred” under extrema omständigheter har laddat upp en stor mängd politisk energi, men än så länge har den haft svårt att finna sitt utlopp.”
https://www.expressen.se/nyheter/statistik-sverige-har-hogst-dodstal-i-varlden-/

Dagens stjärna
Tove Lifvendahl, SvD. Det är hög tid för oss väljare att rösta fram företrädare med meriterande förmåga att ta ansvar och att leda riktiga verksamheter som handlar om mer än att försöka få röster. Vi vill väl att alla skattemiljarder ska användas klokt och ge oss maximalt invånarvärde? Vi vill väl att offentliga verksamheter ska utföra sina uppdrag med kvalitet? Det vill jag. Vi har ett mycket omeriterat gäng som ska leda Sverige för svenskarnas bästa. Ingen borde kunna få ett ledande politiskt uppdrag utan minst tre års riktigt arbete på meritförteckningen!

”Det ligger dessvärre i linje med den utveckling som har gällt för den politiska kultur som odlats under decennier: vi låter makthavare komma undan med att storvulet deklarera goda intentioner, men underlåter att följa upp och utkräva ansvar när konsekvenserna inte alls följer det utlovade. Men det är med ”samverkan” som med ”ledarskap”, det finns inte bara för att man säger att man praktiserar det.”

”Ja, i grunden är ansvaret regeringens. Och den kan inte lämpa över skulden på de myndigheter och regioner som den ytterst både leder och – ja, just det, samordnar. Det ankommer nämligen på den som styr landet att se till att Sverige i händelse av kris eller krig är tillräckligt väl rustat för att möta situationen. Så har inte varit fallet denna gång.”
https://www.svd.se/regeringen-behover-forklara-sin-strategi?fbclid=IwAR3lBulrGPhp6oZhlKvrBqBpQR6pX_nJQ_5dNKwv0M8sX0ytm54Q5pjfEYc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar