lördag 25 mars 2023

Är kvinnor bättre än män

Hormonskillnaderna har praktiska betydelser

Varför är flickor bättre i skolan än pojkar? Varför är de flesta som är våldsbenägna män? Varför är det fortfarande så att kvinnor bär ett större ansvar för familjens mentala välbefinnande än män? Är det så? Varför är det fortfarande oftast kvinna som gör mest i hemarbetet även om båda i ett förhållande har krävande arbeten? Underskattas hormonernas påverkan på människors beteenden? Jag kan tvärsäkert säga att de hormonella skillnaderna mellan könen är betydande och har viktiga syften för arten homosapiens sapiens. Läs gärna några av nedan artiklar om hormonernas betydelse för att bättre förstå hur korkat det är med debattörer som vill få det till att vara ointressant och obetydligt. Att det finns en mycket liten andel människor som inte känner sig vara kvinna eller man ska vi självklart acceptera och inte se ner på. Det innebär dock inte att det är klokt att avskaffa typ 97% av verkligheten.

https://lakartidningen.se/wp-content/uploads/OldPdfFiles/2000/21954.pdf

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/man-och-kvinnor

http://files.webb.uu.se/uploader/858/BIOKand-13-027-Lagerlof-Jessica-Uppsats.pdf

https://www.regeringen.se/contentassets/01904bc2d1aa46d5b9412f8eb66a4b41/biologiska-faktorer-och-konsskillnader-i-skolresultat-sou-201052/

Emma Jeanson, GÅ, skriver läsvärt om att kvinnor och män har olika nivåer av hormoner och att det har betydelse.

Det saknas täckning i verkligheten för att det upplevda könet inte är kopplat till biologin. Risken är att kvinnor förlorar rättigheter. Det bör regering och riksdag överväga innan rätten att välja juridiskt kön klubbas.”

Kvinnorna är de stora förlorarna när biologiskt kön förminskas eller slutar att spela roll.”

Problemet är att verkligheten inte är könsneutral. Enbart kvinnor föder barn. Enbart kvinnor blir gravida. Vissa sjukdomar drabbar enbart kvinnor. Kvinnors kroppar och hjärnor skiljer sig från mäns. Att det finns personer som säger sig vara födda i fel kön eller inte identifierar sig som något kön alls ändrar inte på detta faktum. Kanske hade inte heller styckmördaren i Boden kunnat övermanna och mörda sin flickvän – om han inte varit man.”

Men i ett nytt förslag vill regeringen införa ändringar i könstillhörighetslagen. Personer ska själva få bestämma sitt juridiska kön, som inte behöver vara kopplat till det biologiska könet.”

 Modern feminism med sin vurm för självvalda identiteter, tycks rentav hålla på att få kvinnor att sluta existera som kategori.”

Modern feminism med sin vurm för självvalda identiteter, tycks rentav hålla på att få kvinnor att sluta existera som kategori. Självklart ska inte de som känner sig som något annat kön diskrimineras. Det är dock inte diskriminering att inte ge alla enskilda individer tolkningsföreträde. Vi måste ha en lagstiftning som är förankrad i verkligheten.”

https://www.gp.se/ledare/kvinnorna-är-de-stora-förlorarna-när-biologin-förminskas-1.95200876



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar