tisdag 28 mars 2023

Feministisk idioti

Missriktad identitetspolitik bara söndrar

Det är extremliberaler och vänsterkarriärister som starkt bidragit till att västvärlden tappar global konkurrenskraft. De bär också skulden till att den västerländska tanken om hur demokratier ska fungera också tappar kraft i hela världen, inklusive bland unga i Sverige. Den som kallar extremliberalernas och vänsterkarriäristernas politik för vad den är säger ”korkad och misslyckad”. Djupt olyckligt att många av dessa gruppers intressen förenades i en destruktiv identitetspolitisk väg framåt. En väg som kraftigt försvagat Sverige. 

En del av den komplexa identitetspolitiken är feminismen, i vart fall dess militanta delar. I en extrem identitetspolitisk värld blir allt fler lätt kränkta. Vilket gör viktiga debatter allt för känsliga för fega personer. 

En aktivistisk feminist går nu ut i Expressen med en debattartikel och ber om ursäkt för sitt beteende under ”Meetoo”. Bra! Oavsett hur man identifierar sig borde vi alla alltid uppträda respektfullt mot varandra. Och för mig självklart aldrig döma ut andras livsstilsval så länge de inte skadar andra människor. Också självklart för mig att inte generalisera att till exempel alla män behandlar kvinnor dåligt. Och ”mobbmentalitet” är alltid dåligt.

”Vi feminister hamnade i en mobbmentalitet under #metoo och försökte förbjuda och förkasta kritik. Lina Makbouls nya bok är en käftsmäll. Jag vill säga förlåt för hur jag agerade, skriver den feministiska opinionsbildaren Kajjan Andersson.”

https://www.expressen.se/debatt/forlat-mig-for-hur-jag--agerade-under-metoo/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar