onsdag 22 mars 2023

Allt otryggare

Ouppfostrade och likgiltiga

För många av oss svenskar är det uppenbart att allt för många unga inte uppfostras till goda medmänniskor. Det stora antalet unga (även om det är få i absoluta tal) som är aktiva kopplat till grov brottslighet vittnar om detta faktum. Människor med grovt våldskapital är antingen allvarligt sjuka, missanpassade eller militärt specialistutbildade. Möjligen har de grövsta organiserade brottsorganisationerna sina egna träningsläger för att lära ungdomar hur man ska förhålla sig till rättssystemet och hur man både ska skydda sig själva och hur man attackerar andra. Hur stor är sannolikheten att grovt kriminella organisationer inte har något liknande ”träningsprogram”? Om inte det svenska samhället systematiskt lyckas bryta sönder dessa organisationer är risken stor att landet Sverige hamnar i ett mindre läge liknande läget i Mexiko. Det får inte hända. Snabbt kommer det bland annat att öka inslagen av korruption och än mer stölder av offentliga medel. Expressens ledarartikel nedan är läsvärd och handlar om hur kampen mot dessa destruktiva krafter måste motverkas bättre. 

Det krävs snabba reformer för att stoppa gängkrigets terror.”

https://www.expressen.se/ledare/efter-radhusbomben--har-ar-5-vassa-forslag/

Att kvalitén inom SiS och HVB-hem ständigt uppvisar stora problem bidrar inte till att unga på glid får bättre stöd för att glida rätt. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sis-generaldirektor-fullstandigt-oacceptabelt

Ur ett globalt perspektiv känns inte världen tryggare efter mötet mellan Kinas och Rysslands ledare. Vilken plan är det som är aktiverad och som får den kinesiska ledaren att säga typ ”Förändringar är på väg. Förändringar som inte skådats på 100 år”. Att världen känns väldigt instabil i nuläget är ingen underdrift. Det är tveklöst nödvändigt för bland annat Sverige att öka sin försvarsförmåga. Vår frihet känns hotad. Vår frihet måste försvaras bättre i en tid när svensk självständighet länge minskat och även vår omvärld blivit hotfullare. Just nu är jag i Finland. Att de nu blir medlemmar av NATO gör Sverige säkrare. Personligen skulle jag vilja att EU hade ett eget gemensamt försvar. Då skulle EU kunna vara en del av NATO. 

När Xi Jinping lämnade Kreml under tisdagskvällen filmades Kinaledaren när han via sin tolk sade till Vladimir Putin:

– Förändringar som inte skådats på 100 år är på väg. Och det är vi som tillsammans är drivande i de förändringarna.”

https://www.expressen.se/nyheter/xi-jinpings-ord-till-putin--forandringar-ar-pa-vag/

Att ryska intressen bidrar till instabilitet i Sverige råder det ingen tvivel om. Det finns säkert kopplingar mellan grov organiserad brottslighet och ryska maktambitioner. Boken ”Imperiets barn”, skriven av Liza Alexandrova-Zorina, är en sorglig berättelse som bland annat beskriver destruktiva kopplingar mellan kriminalitet i Sverige och ryska intressen. Om vi vill att våra barn ska växa upp i en bättre värld måste tiden med naiva politiska ledare i Sverige få ett slut. Paludans kopplingar till Wagnergruppen exemplifierar också hur ryska intressen vill påverka Sverige. Tyvärr innebär den nuvarande utvecklingen att misstron mellan oss människor snabbt ökar. 

https://www.adlibris.com/se/bok/imperiets-barn-ett-reportage-9789179652883

Min övertygelse är att framtiden kommer att bli bättre än nu. Ett par år nu blir det dock oroligt, rörigt och stora förändringar innan vi når ett positivt generellt samhällsläge igen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar