söndag 26 mars 2023

Blunda för problem

Vägra se problem 

Att vägra se allvarliga växande problem i tid tycks vara en återkommande svensk paradgren. För mig är det obegripligt. Mest är detta ett problem kopplat till misslyckad invandringspolitik idag. Den grova brottsligheten måste motas kraftigt tillbaka och svenska värderingar måste metodiskt ”programeras” hos invandrare med en kulturell bakgrund som kraftigt avviker från den svenska. Inget konstigt med det, den kulturen finns på många sätt beskriven i de lagar som jämlikt och rättvist ska gälla oss alla i Sverige. Alla. Och inga grupper ska tillåtas ha egna ”rättssystem”. ”Offerkofta-tänkare” har för länge haft för stort inflytande i Sverige. Jag upprepar, i Sverige gäller svenska lagar alla jämlikt. Utan undantag. Håkan Boström, GP, skriver läsvärt hur korkat svenska myndigheter förhåller sig till dessa frågor.

Svensk förvaltning har genomsyrats av ett kollektivt offerperspektiv på minoriteter, som även anammats av en del officiella minoritetsföreträdare. Det hjälper inte någon grupp, minst av allt utsatta kvinnor och barn.”

Göteborgs-Posten har i en lång serie artiklar granskat förekomsten av hederskultur inom den romska minoriteten. En hederskultur som förra sommaren ledde till det uppmärksammade mordet på Nadja Blom i Göteborg. Artikelserien belyser inte minst konflikten mellan liberala principer som utgår från individens rättigheter å ena sidan och grupperspektivet å den andra.”

Romerna i Sverige har nämligen inte varit behjälpta av de senaste decenniernas politik där historisk diskriminering fått legitimera ett slags kravlös särbehandling. Det är nämligen inget annat än välviljans rasism att se genom fingrarna med den jättehöga andel romska barn som inte går i skolan, med kvinnoförtryck, arbetslöshets-, brottslighets- och ohälsotal. Även den mest konservativt lagde inser att inte alla kulturella uttryck är värda att bevara utan att en levande kultur måste kunna stå på egna ben.”

Det krävs både mod och respekt för att tänka om.”

https://www.gp.se/ledare/att-blunda-för-problemen-är-att-göra-romerna-en-björntjänst-1.94591301

Allt för länge har de flesta av Sveriges partier haft en naiv inställning till utbredningen av organiserad brottslighet. Och unga människors finns det gott om idag bland de grovt kriminella. Expressens ledare skriver om hur denna destruktiva utveckling kraftigt påverkar alla invånares integritet. Tyvärr har för många års slapphet att stoppa den grova kriminella utvecklingen landat i detta läge. I åtgärdslistan är det hög tid att inkludera ”omskolningsläger” för dessa grovt kriminella unga. Varför inte i några delar av Afrika?

Dessa hänsynslösa våldsdåd, riktade mot personer som inte själva är en del i konflikten och med stor risk för att grannar eller förbipasserande drabbas, trasar inte bara sönder husen där det small. Våldet raserar också tilliten. Därför är det viktigt att de skyldiga hittas och döms.”

1. Tillåt preventiv avlyssning. 

2. Mer övervakning.

3. Kapa köerna på NFC.

4. Fler utredare. 

5. Topsa och sök.”

https://www.expressen.se/ledare/efter-radhusbomben--har-ar-5-vassa-forslag/

Om vi börjar med uppfostringsanstalter i någon billig del av Afrika borde vi kunna uppfostra berörda bättre än de uppfostringsresor som redan äger rum från Sverige till Afrika. Varför inte erbjuda relevant utbildade svenskar att i tre månaders pass leda anstaltsverksamheten. Det kan göra ett roterande anstaltsarbete mer attraktivt. Vem vill inte jobba hårt typ 40 timmar i veckan och sedan kunna leva i värme, billig och bra mat och tillgång både till pool och hav? Vad är syftet med detta blogginlägg? Att få fler att tänka nytt om hur vi bättre läser allvarliga problem. SVT beskriver nedan lite om de uppfostringsäventyr som vissa ungdomar fått uppleva.

Mohamed Hassan Alim från Rinkeby var på väg in i kriminalitet – då skickade hans familj honom till en ökänd uppfostringsanstalt i Somalia. Där kedjades han fast och utsattes för misshandel, berättar han för SVT. Trots det försvarar han sina föräldrar. 

– Mina släktingar klandrar jag, men inte mina föräldrar.”


Mohamed är inte ensam om att bli skickad utomlands för att komma bort från en tilllvaro på glid. En färsk studie från Jämställdhetsmyndigheten tar upp drygt 140 fall av barn och unga vuxna som förts ur Sverige mot sin vilja de senaste åren. Av dem som förts bort är runt 28 procent unga män som skickas på uppfostringsresa.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mohamed-skickades-till-somalia-for-uppfostring-kedjades-fast-och-misshandlades

Det finns familjer i Sverige som skickar sina barn utomlands på så kallade uppfostringsresor. SVT:s reporter Diamant Salihu har träffat några av dessa familjer.

– Man vill inte få sitt barn tvångsomhändertaget, eller kidnappat som man säger ibland, och det här är något man känner väl till och det har gjorts i generationer, säger han.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/diamant-salihu-om-uppfostringsresor-kan-bli-annu-varre



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar