fredag 9 juli 2021

Olämpliga för ledaruppdrag

Sanna verklighetsbeskrivningar är inte propaganda

Miljöpartisterna kanske har förtal och smutskastningsteknik som en del av sitt politiska utbildningsprogram. I Uppsala var det ett kommunalråd för MP som drog igång drevet mot mig genom att grovt misstolka två av mina blogginlägg om den ökande övervikten och fetman i vårt samhälle. Att jag hade/har 100 procent faktarätt om problemets omfattning och dess konsekvenser var ointressant. Vem var jag att skambelägga dem som ville leva på sitt eget valda sätt? Skambeläggning hade inget med mina blogginlägg att göra. Självklart fanns dock gott om ”hyenor” som ansåg sig ha tolkningsföreträde om vad jag egentligen menade... Nu angrips till exempel Ulf Kristersson med samma metod. Kristersson säger inte att den mycket heterogena gruppen invandrare är värdelösa. Precis som det är lyfter han volymproblem och vad det leder till inom migrations- och integrationspolitiken.

Debatten är sedan länge dum. Det är svårt att göra den dummare. Problem måste inses. Saksambanden kopplade till problem måste förstås. Att inse saksambanden är inget att be om ursäkt för. De som inte ser självklara samband ska inte ha makt och är olämpliga för svåra ledaruppdrag. Så fort miljöpartister, centerpartister eller sossar kan ska de medvetet misstolka sina för tillfället politiska motståndares budskap. Kristersson är ingen rasist. Kristersson är mer utbildad än de flesta i Löfvens regering. Kristersson gör det som saknats allt för länge, öppna och faktabaserade verklighetsbeskrivningar och konkreta debatter om hur allt större problem ska lösas. Även Moderaterna fördummade länge debattklimatet genom att också tabu belägga viktiga debattämnen. I vart fall utbildade människor har nu lärt sig att det är en korkad ordning. Anna Kinberg-Batra började städa bort tidigare moderat ovilja i att ta i ”elefanten i rummet”. Ulf Kristersson byggde vidare på den enda vägens politik. Se problem, debattera problemens omfattning och konsekvenser samt debattera metoder som bäst löser problemen. Därefter är det handling kopplat till de valda metoderna för att lösa problemen. Det går att kraftfullt, snabbt och inkluderande processa de viktigaste samhällsproblemen så. Varför det inte görs är för mig obegripligt. I vart fall obegripligt om man fattar vilket uppdrag man har och vilka man företräder. Johan Ronge skriver läsvärt i Expressen nedan.

Justitieminister Morgan Johansson (S) kallar M-ledaren Ulf Kristerssons uttalande om att hög invandring och dålig integration är en belastning för Sverige för ”fruktansvärt.  MP:s språkrör, Märta Stenevi, kräver att Kristersson ber om ursäkt för formuleringen. Men M-ledaren själv tycker att det är Märta Stenevi och Morgan Johansson som borde be om ursäkt. ”Stenevi och Johansson fördummar debatten,” skriver Kristersson på Facebook.”

Ulf Kristersson uttalande under onsdagen om att hög invandring och dålig integration har blivit en belastning för Sverige har lett till att han får motta massiv kritik från meningsmotståndare.”

Ulf Kristersson fällde först uttalandet för Sveriges radio och upprepade, efter att Stefan Löfven återvalts som statsminister, sin ståndpunkt för Expressen: 

– Jag sa att vi har haft alldeles för mycket invandring till Sverige och för dålig integration och att det är en belastning för Sverige, det tror jag att alla svenskar inser. Så länge vi har skjutningar nästan dagligen, så länge vi har enormt stora integrationsproblem och trångboddhet och sociala bekymmer så har invandringen blivit en belastning för Sverige, sa Ulf Kristersson. ”Det här är så fruktansvärt. Än en gång påminns man om hur viktigt det är att Ulf Kristersson aldrig får tillfälle att ta makten ihop med SD och övriga högern”, skriver justitieminister Morgan Johansson på Twitter.”

”Att en statsministerkandidat kallar stora delar av vår svenska befolkning för en belastning är något oerhört. Även från en statsministerkandidat som är oförmögen att bilda regering. Ulf Kristersson borde be om ursäkt”, skriver Märta Stenevi.”

https://www.expressen.se/nyheter/kristerssons-svar-det-ar-ni-som-ska-be-om-ursakt/

För ett år sedan skrev Kvartal en i sammanhanget intressant artikel om invandringen till Sverige. Bland annat med reflektioner från Bi Puranen. När ska naivister och nyliberaler få in i huvudet att volymer alltid har betydelse. Och att kulturell bakgrund alltid har betydelse. För att klara integration av invandrare från en mycket annorlunda kultur får höga volymer stora negativa konsekvenser. Det är destruktivt att inte våga erkänna det och idiotiskt att inte bry sig om. Särskilt i ett extremt bidragsland som Sverige..

Befolkningen i de nordiska länderna har långt högre tillit än resten av världen. Men vad händer med migranters tillit när de når Norden? Eftersom tillit har ett samband med utbildningsnivå är kunskapsfrågan central, skriver Bi Puranen, forskare vid Institutet för framtidsstudier, som undersökt migranters kunskaper om Sverige via både enkäter och intervjuer.”

World Values Survey (WVS) är ett pågående samhällsvetenskapligt forskningsprojekt med syfte att utforska värderingar inom olika kulturer.”

https://kvartal.se/artiklar/vad-vet-migranter-om-sverige/?fbclid=IwAR2c7uPdwCjMiZEzYJXJbKKWoCdrYYY3OfvPlT1uGC-oXoYVueGioHQRtm4

I den verkliga världen fortsätter Sverige att vara ett attraktivt land för människosmugglare att sälja resor till. Människosmugglare som ofta är både oseriösa och livsfarliga att ha skulder till. Bifogar ett SR reportage om människosmuggling nedan.

Enligt polisens sammanställning så anmäldes det 289 fall av människosmuggling under 2015. Förra året var motsvarande siffra 163 fall. Men Patrik Engström menar att nedgången i mycket beror på polisens prioriteringar av insatser. Och enligt underrättelseinformation inhämtad i Sverige, och utifrån vad migranter själva uppger vid EU:s yttre gräns, så är intresset för Sverige fortfarande stort, säger han.

– Är det så att det finns en stor grupp människor från ett visst land, en viss region, eller en by eller en stad, så tenderar människor från samma land, region, stad att söka sig till dem. De innebär en attraktionskraft för andra människor att söka sig till Sverige, säger Patrik Engström.”

https://sverigesradio.se/artikel/7548905

Och nyss skrev PM Nilsson på Di en mycket läsvärd artikel som i princip beskriver det jag skriver ovan. Du kan spårbart följa upp att Stefan Hanna sedan 2012 argumenterat för en hållbar migrationspolitik och en ordentlig integrationspolitik. Jag har aldrig varit och kommer aldrig att vara fientligt inställd till andra människor som inte beter sig dåligt. Oavsett varifrån de kommer eller oavsett vad de tror på.

Anta att regeringen några år in på det nya seklet skulle sagt att Sverige från och med nu ska bedriva västvärldens mest generösa migrationspolitik vad gäller sociala förmåner, anhöriginvandring, arbetsmarknad och uppehållstillstånd. Anta att man också skulle ha skissat på konsekvenserna: Sverige kommer att bli den per capita överlägset största migrantdestinationen i EU, det näst största rekryteringsområdet per capita i Europa för en islamistisk terrorsekt med bas i Irak, få skolor med uttalad islamistisk inriktning, öka kostnaderna för migration och integration i statsbudgeten för att toppa med 60 miljarder i direkta kostnader, utveckla ett utanförskap motsvarande 800.000 heltidstjänster som lever på bistånd, etablera sexistiska normer som gör att 20 procent av eleverna i Malmö lever i hedersförtryck och i början av 20-talet genomlida en mordvåg bland unga män som ligger skyhögt över andra europeiska länder.”

Och ja, de kulturella problemen är också på riktigt. Orsaken till att ett öppet judiskt liv i Malmö numera är svårt eller omöjligt är stor migration från länder där befolkningarna marineras i antisemitism. Den svenska synen på barn och kvinnor skiljer sig från stora delar av världen. En stor migration från länder med radikalt annorlunda syn får negativa konsekvenser för flickors och kvinnors frihet i Sverige. Även om detta måste centrala politiker kunna tala om.”

Sverige kan vända utvecklingen, värna och utveckla öppenheten för omvärlden och fortsätta klättra i värdekedjorna. Men då kan vi inte ha den typ av migration vi har haft och det är av stor vikt att ansvarstagande partier fortsätter att tala om varför.”

https://www.di.se/ledare/kristersson-har-tyvarr-ratt-om-invandringen/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar