torsdag 8 juli 2021

Bara patetiskt

Egennyttans tid

Att nyliberaler sätter egennyttan främst kan jag förstå. Att en rörelse som Socialdemokraterna så fullständigt skulle spåra ur och acceptera personlig nytta före sakpolitikens innehåll såg jag inte komma. Socialdemokraterna är inte längre i närheten av att vara partiet runt vilka övriga snurrar. Den rollen har S och övriga riksdagspartier gett till SD. 

Hur kunde S spåra ur så fullständigt? Det kan knappast ha varit för att Löfven snart är den statsminister som blivit vald flest gånger i riksdagen... Att Lööf gör allt för att försöka bli Sveriges första kvinnliga statsminister har nu de flesta svenskar fattat. Kanske är sossarnas förfall mest en konsekvens av misslyckandena med Sahlin och Juholt. Två partiledare som snabbt fick sparken. Hur kunde de ens väljas? Därefter dök ”gubben i lådan” Löfven upp. Helt klart är nu att han är beredd att offra sitt parti för kortsiktig egennytta. Löfven kan le men hans parti blir allt svagare. Allt fler sossar börjar inse detta och börjar nu höja sina röster. För dem som inte vill se vänsterstyrd politik vid makten är det som händer positivt. Sverige kommer garanterat få maktskifte 2022 och den nya statsministern kommer inte heta Lööf. Beklagligt att inte det nödvändiga förbättringsarbetet i Sverige kan starta förrän den 11/9 2022. 

https://www.expressen.se/nyheter/s-profilernas-harda-kritik-regerar-sonder-sig-sjalva/

Lotta Gröning, sossedebattör, är sin tydlig i sin kritik mot Löfven och hans partiledning. De har uppenbart andra intressen än partiets välmående. Inte gör det mig något.

”Socialdemokraterna har offrat den egna rörelsen för att stå emot Sverigedemokraterna. Det som har hänt är att SD har vuxit sig starkare för varje år – och att S har lämnat sin ideologiska grund. Det har skapat misstro och en rörelse i kris – i många fall kan den till och med betecknas som döende.”

https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/s-har-offrat-egna-rorelsen-for-att-stoppa-akesson/

Bara SD och V som vinner på det usla nationella politiska arbetet. Det är patetiskt att övriga partier spelat och spelar det demokratiska spelet så dåligt. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-vinnarna-och-forlorarna-i-regeringskrisen

Tänka sig att den nyliberala urspårningen, som bland annat också gjort allt för många extremt själviska, även fostrat vänstermänniskor i egennyttigt beteende före lagets bästa. Jag håller med Tove Lifvendahl, SvD, vi svenskar förtjänar bättre. 

https://www.svd.se/sverige-fortjanar-battre-an-det-har




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar