onsdag 3 juni 2020

Mygel leder oss inte mot en positiv framtid

Ärlighet varar längst
Sanningen är alltid klok att hålla sig till. Alternativet är att tiga och till exempel hänvisa till sekretessregler. Att ljuga är väldigt dumt och ska alltid straffas i en eller annan form. Lögner förstör den tillit som är så viktig för att en organisation, i alla dess former, ska prestera på topp. Och politiska partier borde värna tilliten mycket då det inte ska vara enskilda personer som gör upp utan enskilda partier. Lögnaktiga eller ”översmarta” taktiker politiska ledare skadar sina partier. Bryr de sig? Kanske, kanske inte. Det beror på vilken lojalitet man känner till partiet som den enskilde ingår i. Löfven har möjligen varit översmart i sina förhandlingar med C och L för att få makten? Vi får se.

Karin Pihl, GP, är inne på samma linje som jag bloggat om tidigare i nedan ledarartikel. Ärlighet är alltid bäst. Särskilt i en informationstid som idag. Det minsta vi kan begära är att ledande politiker och myndigheter i Sverige behandlar oss vuxna invånare som vuxna.

"På bilder från andra länder ser man ofta att människor har munskydd när de rör sig i offentligheten. Men i Sverige är det en ovanlig syn. Folkhälsomyndigheten (FHM) har avrått allmänheten från att använda sig av skydden. "Munskydd behövs inte i vanliga situationer ute i samhället", skriver FHM på sin hemsida. Inte heller personer som arbetar i äldreomsorgen uppmanas att ha dem. Det var inte förrän i början av maj som FHM beslutade sig för att ”se över” sina rekommendationer om munskydd i äldrevården."
"Svenskar ställer i allmänhet höga krav på personer i ledande positioner. Ingenting är så skadligt för samhällsmoralen som uppfattningen att politiker och myndighetspersoner far med osanning för att rädda sitt eget skinn.Om det är så att vi inte kan testa, smittspåra eller utrusta vårdanställda med adekvat skyddsutrustning eftersom resurserna saknas – säg det öppet. Det är bättre än att radera mejl och hoppas på att ingen kommer upptäcka det."
Dagens besvikelse
De som inte inser att LAS måste moderniseras för att öka svensk konkurrensförmåga. Särskilt mindre företag måste få mer flexibla regler för att kunna utvecklas konkurrenskraftigt. Som jag bloggat om tidigare finns allt färre organisationer som behandlar sina medarbetare dåligt. Det går inte om företaget vill utvecklas positivt. 

Dagens stjärna
Expressens ledare. Socialdemokrater och moderater är bäst i klassen på maktspel i Sverige. De har helt enkelt mest modern träning i det och de backas mest av olika särintressen som gärna ser dem som ”kaptener” över lobbyiststyrda demokratiska skutor. Det blir intressant att se hur bra det går för C som dumpade stödet till Kristersson och valde att stötta Löfven. I en värld där V och SD nationellt kommer att fortsätta att ha en ”kungamakarroll” under flera kommande val.

”Socialdemokraternas försök att underminera LAS-utredningen är skamlösa. Det är maktens arrogans i dess mest nakna form.”

”Men när Socialdemokraterna nu ska betala priset för makten vill de inte längre vara med. De har minsann inte beställt den vara som levererades, utan något helt annat, heter det. Hade det rört en privatperson skulle det snart skickats ut ett inkassokrav. Men nu handlar det förvisso om politik.”
https://www.expressen.se/ledare/skamlost-fulspel-av-socialdemokraterna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar