tisdag 16 juni 2020

Mycket smink

Kvalitet utan smink
Det bästa man kan göra är att vara sig själv och säkerställa att det räcker för att få vara med i önskade sociala sammanhang och hävda sig i en konkurrensutsatt värld. Att till exempel använda smink för att göra sig attraktivare har jag inte något problem med. Samtidigt gör man ett stort misstag om man bygger upp en fasad som sminklöst är väldigt annorlunda mot den man "säljer". Det kan ge kortsiktigt "goda" resultat men är inte långsiktigt hållbart. I ljuset av att många ledare i den "fria" världen agerar utifrån "What you see is what you get" tycks också väljarna i många länder ha tröttnat på "perfekta" ledare som ägnar mycket energi åt att undvika att göra fel istället för att försöka maximera att göra så mycket rätt som möjligt.

Det talas mycket om hur Sverigebilden tar mycket stryk över hur den Socialdemokratiska regeringen har hanterat Coronakrisen. Alla kan göra misstag. Även de bästa. Många av de mest framgångsrika personerna på vår jord har vittnat om att de gjort många misstag på sin resa mot framgångar. Oftast har de dock gjort mer rätt än misstag. Det är en ärlig beskrivning av hur verkligheten är. En ärlighet som också bygger tillit och förtroende om misstagen inte är ständigt återkommande. Att politiker i ledande position försöker försköna allt under sin tid vid makten är självklart. Det är kritiska invånare och media som får genomskåda det skådespel som bedrivs för att just skapa den positiva verklighetsbild som makten vill förknippas med. Den strategin är självklar eftersom den ständiga ambitionen är att bli omvald och att få sitta vid makten. 

Paulina Neuding skriver läsvärt om hur vår nuvarande regering kämpar på med att försöka försvara en positiv Sverigebild. Ett tips för att skapa en positiv bild av något är att se till att vara så bra att man också klarar en kritisk granskning. För ett land innebär det att till exempel lösa de stora och växande problem man har. Det är vi i Sverige inte tillräckligt bra på idag. Därutöver är det att fortsätta att säkerställa att invånarna i ett land känner stort framtidshopp och att vi tillsammans kämpar med att ligga i utvecklingens framkant. För att säkerställa att man ständigt ligger i framkant krävs höga ambitioner.

"Det är inte första gången som regeringen sprider tvivelaktiga eller rentav felaktiga påståenden internationellt för ”Sverigebildens” skull."

"För två år sedan förnekade justitieminister Morgan Johansson i Wall Street Jounal att våldsbrottsligheten i Sverige skulle skilja ut sig. På regeringens hemsida Facts about migration, integration and crime in Sweden kunde man länge läsa att det inte alls stämde att Sverige hade drabbats av ett islamistiskt terrordåd den 7 april 2017, trots att gärningsmannen hade erkänt dådet och svurit trohet till IS. Texten redigerades först i efterhand. Och det är inte bara socialdemokratiska regeringar som ägnat sig åt dylikt – även på Fredrik Reinfeldts tid spreds direkt felaktiga påståenden via regeringens hemsida." 

ttps://www.dagenssamhalle.se/kronika/nar-sverigebilden-ska-raddas-far-sanningen-sta-tillbaka-32796




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar