lördag 13 juni 2020

Markera ut

Nolltolerans
Naivitetens tid måste få ett slut. Naivister är bland alla de som alltid talar om att man ska få chans efter chans att förbättra sig oavsett hur många gånger en person visar sig ovillig att ändra sina negativa beteenden. Brottsbekämpningen behöver använda all möjlig teknik för att lyckas bättre med att förebygga brott men också för att gripa brottslingar. Att grovt kriminella känner sig trakasserade av Polisen för att de försöker störa ut deras kriminella verksamheter tycker jag inte är upprörande. Mer pumpmarkering av de mest kriminella är en lysande metod. I kombination med att ifrågasätta och beslagta alla ekonomiska resurser de inte kan verifiera hur de lagligt kommit över stärks den grova brottsbekämpningen. 
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/gangkriminell-anmaler-malmopolisen-for-trakasserier

Nolltolerans ska inte "bara" tillämpas mot grova och återkommande kriminella. Det bästa förebyggande brottsarbetet är att tillämpa nolltolerans från barndomen och under resten av våra liv. En dålig gärning är alltid en dålig gärning och nolltolerans innebär att varje dålig, i detta fall kriminell, aktivitet som uppdagas ska innebära en påtaglig och kännbar konsekvens. Polisen vittnar till exempel ofta om att konsekvenserna för barn som begår grova brott är för verkningslösa. I ljuset av att barn därför allt oftare används av organiserad brottslighet borde det vara prioriterat att implementera bättre konsekvensmetoder mot barn som begår grova brott. Sannolikt är den bästa konsekvensen att rädda dessa barn från en destruktiv livsmiljö. 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Nolltolerans
En stor del av våra brottslingar är yrkeskriminella av olika anledningar. Bland andra Leif GW Persson brukar säga att en liten del av våra invånare som är yrkeskriminella står för en stor andel av alla brotten. Min åsikt är att i vart fall grova återfallsförbrytare med fördel ständigt ska övervakas med de övervakningstekniker som finns. Jag tycker att i ljuset av det bland annat Leif GW Persson säger är rimligt att vi alla efter till exempel två domar för grova brott också får ett straff där vi förlorar stora delar av vår privata integritet under några år. Det vill säga då någon lämplig myndighet kan övervaka dessa personer dygnet runt. Personligen tror jag att det både hjälper till att undvika fler brott samt att det är ett rimligt straff om man inte "bara" gjort en grov överträdelse en gång. Det är framförallt de oskyldiga och laglydiga medborgarna som ska skyddas. Varför skulle inte något liknande det jag skriver vara bra? 

Vi som samhälle är idag inte tillräckligt bra på att rädda barn från destruktiva uppväxtmiljöer parallellt med att vi är dåliga på att ge kriminella rimliga förutsättningar att leva lagligt efter några års fängelsestraff. Idag är det mycket svårt att få ett lite krävande jobb om man är straffad. I många samtal jag haft med poliser genom åren har förbättringar kopplade till ovan alltid kommit upp som önskemål för att mycket bättre minska riskerna för människor att bli brottslingar eller att fortsätta en brottskarriär.  
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kriminell_karri%C3%A4r

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar