tisdag 15 december 2020

Sverigedestruktiva

Urspårat på kort tid

Det är obegripligt för mig hur Centerpartiet kunde spåra ur så snabbt efter att Maud Olofsson, ”Alliansens mamma”, blev bortpetad efter aktivt arbete från Stureplanscentern och partiets ungdomsförbund. Därefter gungade det till ordentligt när ett Idéprogram lyfte fram idéer som var kraftigt avvikande från Olofssons era. Mycket av det värsta i idéprogrammet fick inget stöd av berörd stämma men tyvärr fick en ansvarslös migrationspolitik fäste. En urspårad migrationspolitik som bara blev värre och värre. Stureplancenterns nyliberala drömmar i kombination med avbefolkningsorters drömmar om nya invånare blev en "häxdryck" som till och med spräckte Maud Olofssons lyckade Alliansprojekt. 

Redan i samband med kaoset om Idéprogrammet var jag officiellt kritisk mot hanteringen av Idéprograms projektet. Bland annat förde jag fram förslaget om delat ledarskap, eftersom jag inte ansåg det lämpligt med oerfarna ledare utan förde fram förslag på en ledare med fokus på landsbygder och en ledare med fokus på storstadsverkligheter. Senare blev jag öppet kritisk mot den oansvariga migrationspolitik Centerpartiet drev. Den blev bara sjukare och sjukare. Jag blev också öppet kritisk mot hur partiledningen förhöll sig till demokratin när de agerade som de gjorde/gör i förhållande till SD. Oavsett vad man tycker om SDs politik får man acceptera att de är invalda av folket och konflikter bör vuxet hanteras genom debattargumentation. När Decemberöverenskommelsen gjordes var jag än en gång öppet kritisk. Jag tror på demokratiska principer och anser inte att de ska innebära väljarföraktande lösningar som December- och Januariöverkommelsen. 

Det är bedrövligt att Centerpartiet fortsätter att driva en mycket oansvarig migrationspolitik. Patrik Kronqvist, Expressen, skriver mycket läsvärt om hur Centerpartiet nu driver på för att Sverige ska återgå till en vansinnig migrationspolitik. Du som bryr dig om att Sverige ska försöka att vara ett generellt välståndsland bör läsa Kronqvists artikel.

"Centerpartisternas argumentation går ut på att det är fel att lappa och laga på ett tillfälligt regelverk. I stället vill man öka möjligheterna för migranter som saknar skyddsskäl att få stanna på humanitär grund. Detta ska exempelvis gälla personer med svåra sjukdomar. Men C vill även att det ska omfatta ensamkommande som har haft uppehållstillstånd i Sverige. Annie Lööf är inte helt tydlig med om undantaget enbart ska gälla de unga som kom under flyktingkrisen eller om det även ska omfatta dem som kommer till Sverige i framtiden."

"Migrationspolitiken blir då mer av en rättsosäker popularitetstävling, helt i linje med hur miljöpartister lyft fram svenska aktivisters band till enskilda ensamkommande som skäl till varför de bör få stanna."

"När arbetet med den nya lagstiftningen drog i gång hette det att migrationspolitiken skulle bli långsiktig och hållbar. Nu bäddar Centerpartiet i stället för att krisen hösten 2015 kan gå i repris." 

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/det-blir-ingen-ny-gymnasielag-det-blir-nagot-annu-samre/

På partistämmor och i andra sammanhang, bland annat på min blogg, krävde jag att partiledningen skulle bekänna färg om att de med den vansinniga migrationspolitiken vill att det svenska välfärdssystemet ska falla ihop. Jag upprepade denna fråga internt många gånger. Jag fick aldrig några vettiga svar. Nedan bifogar jag en i sammanhanget dagsaktuell intressant debattartikel från Centerpartiet som uttrycker önskemål om att välfärdssamhället i Sverige ska falla.

"Föreställ dig en framtid där vi är rikare och har en väl fungerande välfärd som bygger på frivillighet, utan alla de hinder som den tvångsorganiserade offentliga sektorn innebär. Den världen är nåbar och den kan bli vår – förutsatt att människor tillåts vara fria att bestämma över sina egna liv. En sådan framtid ser jag fram emot att åldras i." 

https://www.expressen.se/debatt/lat-valfardsstaten-falla-det-ar-det-enda-ratta/

I dagens nyhetssändningar på Sveriges Radio kan vi också höra svidande kritik mot hur Sveriges politiska ledning hanterar arbetskraftsinvandringen. Det som beskrivs är en del av resultatet av Centerpartiets oansvariga migrationspolitik. En politik som inte bara slår hårt mot välfärden i Sverige, den utsätter väldigt många enskilda arbetskraftsinvandrare för vidriga arbets- och boendevillkor och sannolika jobbiga skulder.

  • "Det kommer allvarlig kritik mot regeringen från Riksrevisionen i en ny rapport om hur människor exploateras som arbetskraft i Sverige."
  • "Det saknas politisk styrning för att komma åt problemet, menar Riksrevisionen." 
  • "Myndigheten vill se en handlingsplan för att förhindra att människor som kommer till Sverige utnyttjas av arbetsgivare, att en myndighet får ansvar för frågan och att reglerna skärps."

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7624737

De som styr dagens Centerparti är som en sektledning. Det är obegripligt att det accepteras av en majoritet av partiets medlemmar. En sekt som verkar skickligt på att undvika rimlig kritisk granskning från många medier. För mig är det obegripligt. Läs gärna nedan artikel från Ledarsidorna som väl beskriver hur oacceptabelt Federleys mycket dåliga omdöme hanterats av Centerpartiet och många medier. Lööf och Federley är starkt sammankopplade sedan ungdomsförbundet. Federley var säkerligen en drivande kraft för att Olofsson skulle lämna och Lööf få chansen att ta över. Federleyaffären skvätter även på Lööf. Därför är det lätt att förstå att Centerpartiets ledning anstränger sig för att förminska denna extrema omdömeslöshet. Tänk att det kunde bli så urspårat så fort efter Olofssons sorti. Det exemplifierar hur stor betydelse ledarskapet har. Vi får se hur det går för CDU efter att Merkel snart avgår.

https://ledarsidorna.se/2020/12/nar-centerpartiet-blev-till-offer-och-de-riktiga-brottsoffren-forsvann/?fbclid=IwAR2zVsjDgY3dddE6rCjrIzLKRHZZEqELlLjGK2NaOVNcR-8fhZ4j2y0vjuY



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar