tisdag 8 december 2020

Galenskapen fortsätter

Högkvalificerad och självförsörjd invandring

Det är oacceptabelt att Miljöpartiet och några ytterligare mindre partier får fortsätta att starkt påverka regeringspolitiken inom migrationsområdet. Sveriges utveckling försämras kraftigt om detta vansinne får fortsätta. Nu är tid för att fokusera på att attrahera kvalificerad arbetskraftsinvandring som efterfrågas av seriösa arbetsgivare som är beredda att ge ordentliga lönegarantier under minst ett år. Nu är tid för att fokusera på att kraftigt förbättra integrationen av miljoner människor i Sverige som lever i utanförskap och segregerat. Med ett sådant fokus skapas goda förutsättningar för att Sveriges befolkning i sin helhet kan få en positiv framtid. Med ett sådant fokus kan också Sverige säkerställa tillräckligt välstånd för att kunna fortsätta att stötta människor runt om i världen i behov av stöd för att få vatten, mat, något boende, grundläggande utbildning och lite framtidshopp. 

I morse kunde vi höra på SR/Ekot hur svensk naivitet utnyttjas av företagsamma människor i andra länder för att tjäna pengar på svenska skattebetalares bekostnad. Det är inget konstigt med att liknande verksamheter finns när det finns möjligheter att tjäna mycket pengar. Huvudproblemet är inte att det alltid finns människor som ser möjligheter att tjäna pengar. Huvudproblemet att lösa är att se till så at det inte ska vara möjligt att till exempel tjäna pengar på varianter av trafficing.

"Ekots granskning visar att en ukrainsk jobbagentur som förmedlat tusentals jobb för ukrainare i flera europeiska länder har hittat ett sätt att utnyttja det svenska asylsystemet. Eftersom man har rätt att arbeta under asylprocessen i Sverige erbjuder företaget sina kunder en falsk asylberättelse.

– De sa att jag skulle säga att jag söker asyl och så fick jag en berättelse som jag skulle berätta för Migrationsverket, säger Nasarji. Han visar också den uppdiktade asylberättelse som han säger att han fått av den ukrainska jobbagenturen Pelekh."

"Ekot har intervjuat flera personer som betalt motsvarande 12 000 svenska kronor till jobbagenturen Pelekh för att få jobb i Sverige men som på plats i Sverige istället skjutsas till Migrationsverket och uppmanas att söka asyl.
När Ekot ringer upp ett av Pelekhs 18 kontor i Ukraina och låtsas söka jobb sägs detta också helt öppet.

– Du får en asylberättelse som du ska lära dig utantill och berätta för Migrationsverket. Men med 99 procent säkerhet kommer du inte få asyl, men medan ditt ärende utreds får du tillstånd att arbeta, det är så det går till, säger kvinnan som svarar i telefon."

"Ekot har också fått se flera skriftliga kontrakt med Pelekh Agency.
I kontrakten står det "Våra jurister ordnar med flyktingstatus till er".
I kontrakten finns också bilder på Migrationsverkets ankomstboende vid Telefonplan i södra Stockholm och de Ekot har intervjuat berättar att de har skjutsats till just det här boendet."

"Förra året ansökte 436 ukrainare om asyl på just det här boendet vilket innebär att nästan varannan person på boendet kom från Ukraina och enligt de Ekot intervjuat har många rest till Sverige genom Pelekh Agency. Några asylsökande har också sökt upp Migrationsverket och berättat om Pelekh Agency vilket lett till att Migrationsverket gjort polisanmälningar.

– Det som Migrationsverket har fått uppgift om är att man betalt hundratals Euro för att få transport, jobb och boende i Sverige och att det sedan vid ankomst till Sverige rör sig om vårt ankomstboende för asylsökande, säger Lisa Hultin Knutas, nationell samordnare mot människohandel på Migrationsverket."

"Och vad vet ni om omfattningen?

– Av de uppgifter vi har fått in har vi dragit slutsatsen att det rör sig om organiserade resor till Sverige."

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7613467

I den verkliga världen finns gott om penninghungriga i främst fattiga länder som utnyttjar varianter av "trafficing" för att tjäna pengar. Människor får "hjälp" med att ta sig till till exempel Sverige för att jobba. För att ta sig till Sverige blir de skuldsatta och får skulder som ska betalas tillbaka. Hur tror du många av dem som kommit till Sverige finansierar hela vägen till det nordliga landet Sverige? För att ha en chans att betala tillbaka blir många extremt utnyttjade och tvingas göra mycket olagligt för att försöka betala tillbaka till personer som man ogärna har skulder till. Och de bor i extremt trånga boenden och ofta i mycket dåliga miljöer efter att Migrationsverket "tar sin hand ifrån dem". Det är minst sagt naivt att inte vilja fatta att denna typ av verksamhet är omfattande på jorden.

https://realstars.eu/om-trafficking/fakta-om-trafficking/

Det nya förslaget till migrationslag i Sverige är inte bra. Det är ett "hälsotecken" att Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik tydligt uttrycker sitt ogillande mot den nya föreslagna migrationslagen. 

  • Migrationsverket kritiserar det nya förslaget till migrationslag i sin remiss.
  • Man menar bland annat att arbetskraftsinvandrad spetskompetens riskerar att utvisas om de inte kan klara av kraven på svenska och samhällskunskap. 
  • "Det kan bli situationer som blir något märkliga" säger Mikael Ribbenvik, generaldirektör på migrationsverket, till Ekot.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7618527

Det är också bra att Moderaterna tydligt sätter sig emot detta oansvariga förslag. Nu är hög tid för att Sverige ska lösa alla problem vi har med massor av människor som inte är integrerade i vårt svenska samhälle och varav många lever i växande utanförskapsområden. Det är hög tid att få stopp på denna fruktansvärda hantering av människor. Det är hög tid för Sverige att se till att skapa betydligt bättre möjligheter för alla invandrare som redan fått rätten att vara i Sverige och som nu mycket bättre än hittills måste integreras i det svenska samhället.

https://www.tv4.se/artikel/7whboenpNtvv31EsncnCMC/m-om-regeringens-migrationspolitik-oansvarigt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar