lördag 19 december 2020

Framtidstro

Visioner ska vägleda mot en önskad framtid

Minst sedan Sokrates, död år 399 före Kristus födelse, har människan filosoferat om hur vi bäst förhåller oss till varandra och hur vi skapar bästa möjliga framtid tillsammans. Den grekiska filosofen har en självklar plats i min bok. I boken  "En stund på jorden" exemplifierar filosofer, företagare, vetenskapsmän och religiösa ledare på ett sammanfattande sätt hur viktigt det är att kunna tänka stort för att steg för steg kunna bygga en ljusare framtid för kommande generationer. Den politik som är bäst på att bidra till en ljus framtid bygger sina politiska ambitioner på alla de tankar och resultat som filosofer, andliga ledare, vetenskapsmän och företagare skapat. 

Jag är helt säker på att vi som lever i Uppsala, och i övriga Sverige, kan få en mycket utvecklande och positiv framtid. Utvecklingspartiet demokraterna erbjuder en mycket positiv väg framåt och erbjuder demokratiska representanter med imponerande erfarenheter som väl kan tjäna oss invånare. Idag får vi invånare bara göra vår demokratiska röst på allvar hörd vart fjärde år. Det är för sällan! Utvecklingspartiet demokraterna bär på en tydlig vision om vilken framtid vi kämpar för! Du är varmt välkommen att bli en del av vår moderna folkrörelse och bidra till att visionen blir verklighet. Vi kan mycket bättre än nu. 

Nils Karlsson skriver en mycket läsvärd krönika i Dagens Samhälle. Politiken är meningslös om den inte bärs av visioner om vad man vill skapa för framtid.

"När politiken inte längre handlar om visioner och ideologier utan om enskilda sakfrågor blir det nödvändigt att placera in partierna på ytterligare en axel än höger-vänster och den lite uttjatade GAL-TAN. Det är av vikt att veta huruvida de lutar mer åt pragmatism eller dogmatism."

"Hur mycket är ett parti berett att kompromissa med sina viktigaste frågor? SD skulle placeras långt ut på den dogmatiska axeln. De skulle kompromissa bort precis allt för minskad invandring. Socialdemokraterna är längst ut på andra sidan. De vill regera. Såpass mycket att de med en axelryckning kompromissar kring lagen om anställningsskydd (las). Förutom att regera tycks det inte finnas något svar på August Palms retoriska fråga. Går det att betrakta att vara statsbärande och att regera som en politisk vision?"

"Nej, vad som gäller är vad man vill när man väl har makten. Handlar statsministerposten mest om att förvalta kan vi lika gärna ge tillbaka makten till monarkin och kräva att den även fortsatt är opolitisk." 

"Bristen på mod, för det är vad det handlar om, att prata om visioner och ideologier leder både till ett fördummande av den politiska debatten och att vi väljare omöjligt kan veta vad vi röstar på när vi röstar. Vi tycks ha tre dominerande ideologier i politiken. Konservatism, liberalism och socialism. Kan vi få till en debatt om varför den ena är att föredra framför de andra två? Var finns svensk politiks profeter, visionärer och poeter?"

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/var-finns-svensk-politiks-profeter-visionarer-och-poeter-34615



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar