onsdag 9 december 2020

Skydda varje barn

Förbrukad rätt

I Sverige har Barnkonventionen blivit lag. Jag antar att tanken är att barnen ska skyddas ännu mer från galna äldre som tar sig rättigheter de absolut inte har. Och att barnperspektiv bättre ska tas med när vi utvecklar vårt samhälle. Det är positiva ambitioner eftersom vår framtid blir bättre om våra barn har en bra miljö att växa upp i. I ett samhälle som det svenska är barnens bästa den bästa garanten för att ge alla våra barn en så jämlik möjlighet som möjligt att nå sin fulla potential och kunna ha en chans att förverkliga egna drömmar. I ett litet samhälle som det svenska är det dessutom den bästa strategin för att valla fram så många goda samhällskrafter som möjligt. Det tjänar alla på. Om barnens bästa verkligen är viktigt måste vi kraftfullt markera när barn far illa. Skyndsamt hjälpa dem och kraftfullt straffa dem som går över oacceptabla gränser.

https://unicef.se/barnkonventionen

Susanna Birgersson, Expressen, uttrycker sin avsky över att vi inte hårdare straffar dem som begår fruktansvärda brott mot barn. Brott som skadar dem för livet. För att inte tala om helvetet som drabbar normala föräldrar till brottsutsatta barn. Birgersson har också rätt i att återfallen bland sexbrottslingar är på tok för många för att vi på något sätt ska vara "snälla" mot människor som beter sig så fruktansvärt mot barn. Vilka är argumenten mot att genomföra kemisk kastrering av människor som begår liknande vidriga brott? Jag kan inte komma på ett enda. Börja nu!

"Därför är det underligt att vi inte också talar om en av mänsklighetens värsta grymheter i sådana termer. Över hela världen utsätts barn för sexuella övergrepp. Barn våldtas av närstående, de kidnappas, säljs, förbrukas, förstörs. Deras kroppar utnyttjas för att tillfredsställa vuxna människors begär. Pedofiler i ett land kan titta på övergrepp som sker framför en kamera på andra sidan jordklotet. Grymheten är gränslös. Alltsammans är outhärdligt att tänka på. Men vi måste."

"Det finns inget vi håller heligare i det här landet än rätten till kroppslig integritet. En hand på ett lår kan bli en rättssak utan att någon ens polisanmält beröringen. Men samtidigt kan den som dömts för 22 grova våldtäkter mot barn, flera fall av sexuella övergrepp och sexuella ofredanden, och en mängd barnpornografibrott, komma undan med nio års fängelse, och slippa ut efter sex. Det lärde vi oss nyligen, när det avslöjades att centerpolitikern Fredrick Federley fram tills nyligen varit sambo med en man som dömts för ett stort antal övergrepp på barn."

"Det ena skälet till det milda straffet är att själva straffvärdet är lågt. Våldtäkt mot barn ger två till sex års fängelse, grov våldtäkt ger fyra till tio år. Det andra skälet är mängdrabatten. 22 grova våldtäkter mot barn borde resultera i 88 års fängelse – om man summerar straffen på miniminivå för vart och ett av brotten. Med det svenska systemet blev straffet för samtliga dessa och en lång rad andra sexualbrott i stället nio år. Det enda ord jag kan komma på är ”oanständigt”." 

"Dagens juridik berättade nyligen om en 19-åring som våldtog en 12-årig flicka. Också han slapp utvisning eftersom anknytningen till hemlandet visst var lite svajig. I stället dömdes han till 1,5 års fängelse. Trots att man är myndig med marginal kan man tydligen bara nätt och jämnt hållas ansvarig för att man våldför sig på små flickor. Listan kan göras mycket längre och det är skamligt. Vi borde skärpa straffen ordentligt – till exempel dubbla dem. Vi borde överväga kemisk kastrering." 

https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/vi-signalerar-att-det-inte-ar-sa-farligt-att-valdta-barn/


P.S Det är för mig obegripligt hur man som vice ordförande i Centerpartiet och som Europaparlamentariker kan ingå ett förhållande med den person Federley varit tillsammans med. 

"Av brevet, som SVT har läst, och av kompletterande information som också Centerledningen fått ta del av, framgår att Federley redan i juni i år kände till att den dömde mannen suttit i fängelse för ett grovt brott och att det försvårade möjligheten för Federley att ha en stadigvarande relation med honom. Ytterligare information som SVT tagit del av visar att Federley samtidigt visste att domen handlade om övergrepp på barn."

"Centerledningen har också fått uppgifter om att det lämnats in en anonym orosanmälan mot Federley och att Federley i samband med det antytt att hans kontakter på Säkerhetspolisen kan ta reda på vem anmälan kommer ifrån, något som enligt brevskrivarna upplevts som hotfullt." 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/centerpartiet-ger-besked-om-fredrick-federley-i-morgon

P.S Jag utgår ifrån att alla barn till IS-anhängare som tar sig tillbaka till Sverige direkt omhändertas av Socialtjänsten. Och att de förhoppningsvis kan få kärleksfulla fosterföräldrar. Om föräldrarna inte sitter i fängelse, och har skött sig under typ tio år, då kan de få besöksmöjligheter igen... Ja, du förstår, jag anser att föräldrarna förbrukat sin rätt att svara för sina barns väl och ve. 

2 kommentarer:

  1. Skandal av bondeförbundet om detta tystas ned! Läs Patrik Sjöbergs instagram, han som varit utsatt har såklart starka och välformulerade åsikter om detta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en oacceptabel hantering. I fokus ska de utsatta barnen stå och det är aldrig acceptabelt att se förmildrande på övergrepp över huvud taget och särskilt inte mot barn.

      Radera