tisdag 22 september 2020

Var med och stärk den svenska demokratin

Ingen annan

Framtiden skapas hela tiden av alla idéer och alla aktiviteter vi människor sätter i rörelse. Framtiden skapas också av hur alla delar av jordens liv utvecklas, solens ”humör” och universums rörelser. Om du och jag vill att saker ska bli annorlunda har vi ett eget ansvar att försöka bidra till att det blir så som vi vill att det ska bli. I det lilla kan vi påverka mycket. I det stora kan vi påverka väldigt lite. I våra kommuner, och i de nuvarande regionerna, kan vi påverka mycket. Riksdagen blir allt mer ett "transportkompani" för EU lagar och direktiv. 349 riksdagsledamöter är på tok för många med dagens uppdrag i riksdagen. Självklart ändå viktigt att försöka påverka alla andra EU länders människor att stötta bättre förslag och vägval.

Var inte bara förbannad över att det ena eller det andra inte fungerar. Särskilt inte saker som vi faktiskt kan påverka om vi får många människor att tycka lika. Ett av sätten att göra en egen insats, för att framtiden ska bli bättre, är att engagera sig i ett parti. Det är via partier som du och jag kan påverka till exempel en kommun och en region och driva dessa verksamheter och dess uppdrag i en bättre riktning. När man tycker att det är dåligt skött är det viktigt att inte ha "någon annan" som ursäkt för att inte själv engagera sig. Du får gärna gå med i det nybildade partiet Utvecklingspartiet demokraterna, UP, och bland annat vara med att stärka vår svenska demokrati. UP är helt inriktat på det vi själva kan påverka mycket i Uppsala kommun och region Uppsala. Vi är ett Uppsalaparti för Uppsalabornas bästa. Via nedan länk kan du bli medlem. Din röst i det befintliga systemet är viktig för att ändra systemet till ett bättre. Vi tycker till exempel att vi ska få direktvälja kommunen och regionens ledare för kommun- och regionstyrelsen. Om du bor i en kommun eller en region utanför Uppsala får du gärna kontakta partiet och uttrycka vilja för att starta UP i din kommun och i din region.

https://updem.se/

Emma Jaenson, UNT, ger ett perspektiv på det misslyckande som dagens riksdagspartier lämnat till oss svenskar. Sveriges politiska system behöver reformeras i grunden. Riksdagens partier har inte viljan att göra det. Det är ytterligare ett skäl till varför du ska bli en del av Utvecklingspartiet demokraternas demokratirörelse. 

”Men svenskt välfärdssystem bygger på tilltro till att systemet ska fungera. Denna tilltro håller på att raseras. De som betalar in får allt mindre tillbaka, samtidigt som våra gemensamma medel göder organiserad brottslighet. En okontrollerad invandring, där identiteter inte kan styrkas går inte hand i hand med en generös välfärdsstat. Vi vet i dagsläget inte hur många människor som befinner sig i landet, enligt SCB. På Expressens ledarsida (12/9) föreslår Anna Dahlberg mycket riktigt att en enda myndighet bör ansvara för alla bidragsutbetalningar och att polisen som enda myndighet bör utfärda alla id-handlingar. Det är en skam att detta tillåts fortgå. Vi måste sluta försörja de kriminella via skattsedeln.”

Ytterligare ett starkt skäl för dig att gå med i Utvecklingspartiet demokraterna, UP, är att dagens partier som styr Uppsala och Sverige saknar förmågan att genomföra nödvändiga reformer. Kortsiktigt brandsläckande och försök att smöra med korkade väljare gäller. Jag tror dock inte att de flesta väljare är korkade. De förstår att Uppsala och Sverige fortsätter att köra allt djupare ner i diket. Det krävs nya politiska ledare som är livskompetenta och som vågar tro på att väljarna förstår att det nödvändiga reformarbetet kortsiktigt kan bli smärtsamt men med möjligheterna att framtiden blir positiv. Nuvarande politik som förs av S, MP, L och C nationellt leder inte stora delar av det svenska folket mot en positiv framtid. Det är djupt beklagligt att kraftig ytterligare skuldsättning av det svenska folket inte används för investeringar med både kortsiktigt och långsiktigt stort värde för det svenska folket. Investeringar som till exempel skulle kunna börja göra verklig nytta på till exempel bostadsmarknaden för socioekonomiskt svaga personer.

Expressens ledare, som bifogas nedan, avslutar sin budgetkommentar på ett läsvärt sätt:

En bättre idé hade varit att ge Sverige en riktig återstart i form av strukturreformer, såsom ett nytt skattesystem, en bostadspolitik värd namnet och reformer för att minska utanförskapet på arbetsmarknaden. Men den sortens långsiktighet tycks Januaripartierna inte förmögna till.”

https://www.expressen.se/ledare/denna-budget-ar-ett-lattsinnigt-hafsverk/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar