torsdag 10 september 2020

Hycklare av stora mått

Låt dem inte komma undan!

Jag är urless på ursäkter som ”vi har varit naiva” eller ”det gick inte att inse” när till och med en ”blind och döv höna” borde ha insett. Till och med en ”blind och döv höna” med regeringskansliets alla resurser borde självklart ha insett det ohållbara i svensk migrationspolitik och alla stora brister i integrationspolitiken. 

Redan innan flyktingkrisen 2015 gjorde jag en utanförskapsturné i Malmö, Göteborg, Södertälje och Stockholm. Redan då började jag tala om hur det såg ut och om behov av en klokare migrationspolitik och att den misslyckade integrationen måste förändras till det bättre. 2015, 2016, 2017 och 2018 inbjöds jag regelbundet att tala för invandrare på SFI kurser. Varje gång gick jag igenom FNs värderingskarta och samtalade, så gott det gick, med dem om de extrema skillnaderna mellan extremlandet Sverige och de underutvecklade extremländer en stor andel SFI elever kom ifrån. I klartext tog jag upp att de kommer från klassamhällen och att i Sverige är det kommunen, regionen och staten som fyller klanens roll. Ofta kom elever fram till mig efter lektioner och tackade för att jag var så tydlig med skillnader i kulturer, det hade ingen tidigare gjort! 😳 

Hade de senaste årens rikspolitiker varit en styrelse i ett familjeföretag hade ägarna garanterat sparkat ut dem alla ur styrelsen och ersatt dem med företrädare som fattar vilkas intresse de ska företräda och som ägnar tillräcklig tid åt att förstå den verkliga verkligheten för att inte genom ansvarslösa beslut köra ner i diket.

Det politiska ledarskapet i Sverige är underkänt. Det är inte länge sedan ”de fina” i bland annat riksdagen ”Brunsmetade” de få av oss som vågade problematisera utvecklingen kopplad till våra kraftigt växande utanförskapsområden. 

”För när föräldrar uppfostrar sina barn till ett liv som brottslingar kan svaret knappast vara en läsa-skriva-räkna-garanti. Och när kriminella klaner aktivt väljer Sverige som en bas för sin verksamhet hjälper inte mer pengar till elevassistenter.”

”Klaner söker sig till Tyskland och Sverige för att det är lättast att plundra socialförsäkringssystemen där,” 

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vansterns-standardsvar-gynnar-kriminella-klaner/

Löfven säger nu, september 2020, att volym är ett problem kopplat till migrationspolitiken. Vilket hyckleri Löfven och MÅNGA av våra rikspolitiker länge ägnat sig åt. Du, jag och väldigt många svenskar (inklusive inkluderade invandrare) måste skyndsamt lyfta fram nya ansvarsfulla och livserfarna politiska företrädare. Vi måste få ansvarsfulla, kunniga och modiga ledande politiker som på allvar fattar vilka de företräder. Invånarna i det område inom vilket de partistiskt blivit valda. Nedan ett citat från Löfven igår.

– Om man har en migration som innebär i storleksordning att man inte klarar av integrationen då blir det så att vi får sociala spänningar i ett samhälle och det är inte bra.

https://www.expressen.se/nyheter/lofvens-vandning-om-invandring-och-brott/?fbclid=IwAR0gpGsM5nsJD7NODMDuUT9wLZh9GFHfvdOWBYJKU0Fr6tLUKzrROGLS5rw

Du som vill förstå att jag länge försökt få Uppsala och Sverige att utvecklas klokare kan med fördel läsa min bok ”En stund på jorden” som gavs ut i augusti 2018. Bland annat beskriver boken tydligt hur viktigt det är med värdegrunder och att stå upp för dem. 

https://www.bokus.com/bok/9789163983900/en-stund-pa-jorden/?source=googleps&gclid=CjwKCAjwnef6BRAgEiwAgv8mQVd619JKRiQf8_X-R5s9JW5ekDjFwm4aw0UZPP8JsZOZfIRDQZADaxoCX00QAvD_BwE

I nedan bifogade intervju i UNT beskriver Per-Olof Wikström, vilka de stora problemen är med importerad kriminalitet. Självklart finns missanpassade svenskar som också fostrar sina barn bedrövligt men det är i små volymer. Tanken är att skola och socialtjänst skyndsamt ska rädda barn från riktigt sjuka familjemiljöer. Den ambitionen fungerar inte tillräckligt bra idag. En stor anledning till det är att volymen av problemfamiljer ökat kraftigt de senaste åren i Sverige.

Wikström konstaterar att den orsak som ofta förs fram i Sverige – att brottslighet beror på social utsatthet – inte är en förklaring som håller fullt ut.

De flesta som kommer från en sådan bakgrund utvecklar inte någon allvarligare kriminalitet, så det kan inte i sig vara orsaken. Inte heller beror ungdomars brottslighet på att de saknar fritidsaktiviteter och måste sysselsättas för att avstå brott, säger han.

"Svaret handlar i stället om de värderingar som barn och unga får från familj, skola och kompisar. De flesta som begår brott gör det helt enkelt för att de anser att det är acceptabelt. Vad folk i den dagliga omgivningen gör och säger samt hur de reagerar på det man själv gör formar den egna moralen. Benägenheten att begå brott beror förutom på värderingar också på förmågan till självkontroll, enligt Per-Olof Wikström. Vissa har svårare än andra att motstå kompistryck."

Om jag var politiker skulle jag satsa väldigt mycket resurser på skolan, särskilt i problemområden. Skolan är samhällets bästa möjlighet att påverka barns normbildning och förmåga till självkontroll. Det handlar inte bara om att förhindra brottslighet. För de barn som kommer från problematiska förhållanden är skolan deras chans att lyckas i framtiden. För dem är ordning och reda otroligt viktigt.

https://unt.se/nyheter/artikel/4jp31nml

Stefan Löfven är en av Sveriges största hycklare. När man har tagit på sig att representera ett samhälles invånare måste man ta det uppdraget på största allvar. Den förmågan saknar Löfven. Nu har väl bland andra Socialdemokraternas PR strateger bestämt att även Socialdemokraterna måste erkänna delar av verkligheten i dagens Sverige. Usch vilket uselt ledarskap. Det enda som trovärdigt skulle visa att S ”kvart över tolv” insett allvaret i läget är att de sparkar ut MP från regeringen. Tyvärr skulle det sannolikt rädda dem kvar i riksdagen. Det skulle det vara värt för att få igång renoveringsarbetet av ett trasigt Sverige. 

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/loefven-vaender-kopplar-brott-med-migration.8hkataCgk?fbclid=IwAR0Zr72hVhArvAc1fATZuFXfDOKK__djBfK16LOyumod5GrKXVJRWXuMEwA




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar