måndag 21 september 2020

Låt rasism vara rasism

Kriminalitet ska bekämpas oavsett vem som utför olagliga handlingar

Sakta, sakta är Sverige äntligen påväg bort från det naivistiska och broilerpolitiskt verklighetsfrämmande tänket som allt för länge har fått råda i Sverige. Jag frågar mig hur det kunde tillåtas spåra ur som det gjort? En tjuv är en tjuv är en tjuv. En mördare är en mördare är en mördare. En hedersförtryckare är en hedersförtryckare är en hedersförtryckare. En fuskare är en fuskare är en fuskare. Oavsett om det är en vit, svart, gul, atteist, jude, muslim, hindu, heterosexuell, bisexuell, homosexuell, döv eller någon annan identitetpolitisk koppling. Är det svårt att fatta? Ja, uppenbarligen för väldigt många naivister och broilerpolitiker som tycks ha fostrats in i denna identitetspolitiska idioti. 

Ett exempel på hur dessa naivister beter sig är att de alltid kallar människor rasister så fort de lyfter på allvarliga problem och så fort till exempel en vit person gör något mot en icke vit person som kan uppfattas som kränkande. Det är till exempel inte tillåtet i Sverige att åka tåg gratis. Om man gör det, oavsett vilken hudfärg man har, eller trosuppfattning man kan tänkas ha, gäller samma regler. Reglerna är enkla. Böter och att man får kliva av om man inte betalar både böter och löser en biljett på tåget. Att gränsbevakningen genomför kontroller för att försöka hindra olagliga från att komma in i Sverige är inte heller rasistiskt. Det är deras jobb. Det är inte konstigt att sannolikheten att bli kontrollerad i Sverige är större om man inte är vit än om man är vit. Jag förväntar mig självklart att myndighetspersoner uppträder tydligt och rättvist. Det finns rasister men de är få. De flesta människor som har minst gymnasieutbildning förstår att det är korkat att tro att intelligens och förmåga sitter i hudfärg. 

När naivisterna agerar som de gör/gjort kopplat till bifogat ingripande i Skåne bidrar man till att förstöra rasismbegreppet. Det är viktigt att vi hjälps åt att bekämpa korkad rasism men för att göra det framgångsrikt måste vi använda rasistkortet när vi verkligen har med riktiga rasister att göra. Det är bra att Polisen inte backar från opinionstryck från tyckare som inte har en aning om sakfrågan. Jan Emanuel Johansson skrev nyligen en bra krönika i UNT där han var tydlig med att Polisen inte får backa. Om Polisen ska försvara sitt våldsmonopol får vi invånare tåla att Polisen ibland använder kraft för att hantera människor som agerar dåligt. Självklart ska aldrig övervåld accepteras men Johansson skriver att han skräms mer av att Polisen använder sin lagliga rätt för lite än för mycket. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/polisen-anser-att-de-gjort-ratt-trots-kritiken-1

Under min utanförskapsturné, 2015, besökte jag bland annat Vårväderstorget som Aleksandra Boscanin lyfter upp in nedan läsvärda GP-artikel. Boscanin lyfter fram att vi saknar politiska ledare som i tid tar i växande problem och i tid driver på för problemlösning. Om du röstar på Stefan Hanna i ett val är en sak säker, du får en ledare som lyssnar på invånarna och som tidigt tar i växande problem för att bestämt lösa dem. Tyvärr bidrar växande utanförskapsproblem till att rasismen blir starkare i det svenska samhället. Växande rasistiska problem är med andra ord ytterligare konsekvenser av en ansvarslös migrationspolitik.

"För fem år sedan sköts 20-årige Petar ihjäl på en restaurang vid Vårväderstorget när han skulle köpa hem mat. Lika många år har gått sedan 4-åriga Luna dödades i en bilexplosion nära Torslanda. Sedan dess har antalet personer som fallit offer för gängkriminaliteten blivit fler; bland dem barn i skolåldern och en nybliven mor. Redan 2015 fanns tydliga varningssignaler om att det gängrelaterade våldet ökat och blivit mer hänsynslöst. Mellan 2011 och 2015 skedde i princip en fördubbling av antalet fall av dödligt skjutvapenvåld; från 17 till 33. Förra årets siffra var 45, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet."

"Efter skjutningen vid Vårväderstorget var statsministern snabb med att besöka Biskopsgården. Effektiva åtgärder för att bekämpa gängkriminaliteten har emellertid dröjt. Med tanke på problemets storlek är det anmärkningsvärt att engagemanget från regeringen och dess samarbetspartier har varit så litet."

"I inledningen till januaripartiernas 73-punktsprogram nämns att gängbrottsligheten är en utmaning för Sverige. Endast en punkt berör hur denna utmaning kan lösas: fram till 2024 ska Sverige få 10 000 fler polisanställda, ej att förväxla med poliser. Antalet poliser är en fråga som regeringen gärna återkommer till. Statsminister Stefan Löfven har vid flera tillfällen tagit upp att Sverige nu har fler poliser än någonsin förr, senast under onsdagens partiledardebatt i riksdagen. Ett påstående som är korrekt i sak, men som inte säger så mycket om sakernas tillstånd."

"Även befolkningen har ökat – med drygt en halv miljon – under Löfvens år vid makten och antalet poliser per capita är idag något lägre än när den rödgröna regeringen tillträdde. Samtidigt har den grova brottsligheten ökat. Antalet poliser i yttre tjänst har minskat sedan 2015, både i absoluta tal och per capita. Detta torde statsministern vara väl medveten om."

"I september förra året presenterade regeringen ett 34-punktsprogram med åtgärder mot gängkriminaliteten. Åtgärderna är rimliga, men inte tillräckliga. För att ha en chans att på allvar kunna bekämpa gängen behöver Sverige fler poliser, ändå vill regeringen inte öka yrkets attraktivitet genom att öronmärka pengar till höjda löner. Ett program av liknande omfattning borde ha presenterats redan för fem år sedan, tillsammans med en större satsning på polisen. Nu kommer det att dröja innan förslagen kan bli verklighet. Till exempel föreslås att en avskaffad straffrabatt för unga, dock enbart vid grov brottslighet, ska träda i kraft i januari 2022 – två och ett halvt år efter att programmet presenterades. För merparten av förslagen gäller att en utredning ska presenteras nästa sommar." 

"Förra året skedde 334 bekräftade skjutningar. Hittills i år har det skett fler skjutningar än vid samma tidpunkt 2019. Att som ett mantra påtala att antalet poliser har ökat och att utredningar tillsatts är inte att ta ansvar för våldsutvecklingen. De som drabbas av våldet bryr sig inte om hur många utredningar regeringen tillsatt – de vill att skjutningarna upphör."

https://www.gp.se/ledare/regeringen-b%C3%A4r-ansvar-f%C3%B6r-v%C3%A5ldsutvecklingen-1.33921276



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar