tisdag 15 september 2020

Fullständig öppenhet

Skolan central för det mesta

Ett samhälle som vill erbjuda alla sina invånare en jämlik chans att nå sin fulla individuella potential måste säkerställa en bra skola för alla. Ett samhälle som vill bli konkurrenskraftigt framgångsrikt måste erbjuda en skolgång med kvalitet och en tydlig uppmuntran att lära så mycket som möjligt. Gärna uppmuntran att tillhöra de bästa inom ett område som den enskilde brinner för. För att säkra att vi kan bli av med skolledare och skolor som inte klarar av att kämpa för en sådan, och sekulär, skolmiljö ska självklart all information som klarar GDPR vara offentlig. Bortsett ifrån individuella elevutvärderingar och personalutvärderingar ska allt annat vara offentligt tillgängligt. 

"Bara" av denna idioti borde alla kloka väljare avstå ifrån att rösta på partier som tycker att någon form av hemlighet ska få finnas kopplat till skolor i Sverige! Jag blir till och med förbannad över att inte detta är självklart. Det är våra skattepengar, stora volymer skattepengar, som går till undervisningsverksamheter. Vi ska ha full insyn i hur dessa pengar hanteras av stat och kommuner! Patrik Lundberg skriver läsvärt om denna idioti i Expressen.

"Hemligstämplade skolor hade visserligen fungerat om utbildningen i Sverige varit likvärdig och enheterna hållit samma kvalitet. Då hade alla valt skolan runt hörnet, som man visste fanns. Ja, förutom de barn vars byskolor läggs ner eftersom kommunerna vill spara pengar genom centralisering. Därutöver är skillnaderna mellan kommuner, orter och enskilda enheter enorma. Det kunde vi med säkerhet säga, fram till i går. Föräldrar kunde jämföra skolor med varandra. Journalister kunde granska faktorer som betygsklyftor, elevhälsa och andel behöriga lärare."

"Inte längre. Så vilka jublar? Alla förändringar bör rimligen ha vinnare. Ingen aning. Gissningsvis är de ljusskygga islamister som driver skolor i Sverige inte särskilt ledsna."

https://www.expressen.se/kronikorer/patrik-lundberg/loof-svangde-da-tvingas-barn-kopa-grisen-i-sacken/

Och ”grisen i säcken” fick Uppsalaborna efter valet 2018. Trots ett annat valresultat såg Liberalerna och Socialdemokraterna till att minoritetsstyra i samarbete med Vänsterpartiet. De var så sugna på de finaste titlarna att de gång efter gång begått lagbrott och domstolstrots. Nu när herr Pelling tycker att jag ska avgå som kommunalråd säger jag bara, jag skulle aldrig bryta mot kommunallagen. Jag skulle aldrig begå domstolstrots. Bland annat Pelling borde avgå som kommunalråd om han hade någon heder i kroppen. I min värld är personer som saknar flera års praktisk yrkeserfarenhet inte lämpliga som ledande företrädare för ett samhälles invånare. Att vara politiker ska inte vara ett yrke! Och oavsett vad man har för bakgrund ska vi alla jämlikt följa lagarna, även herr Pelling och hans vänsterdrivna minoritetsstyre. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar