torsdag 3 september 2020

Omgrupperingar till vänster och skådespel

Tänk så det kan gå....

Det såg jag inte komma. Men varför inte? Tyvärr ägnar sig allt för många åt maktspel istället för hårt politiskt hantverk för att tjäna folkets intresse på bästa sätt. Med tanke på Lööfs tidigare retorik mot Socialdemokraterna samt hennes tidigare profil som nyliberal är det en ordentlig förflyttning hon och Centerpartiet gjort. Maktpragmatism antar jag. Utgångspunkten för beteendet är sannolikt främst att hon vill vara kvar som partiledare ett tag till. Det är också att de iskallt räknar med att de även efter valet 2022 ska bli vågmästare. Ett tragiskt scenario för oss svenskar om det fortsätter att vara S+V+C+MP som hjälps åt att släppa fram en regering 2022 är att det då är omöjligt för S att göra det i vart fall de kloka sossarna vill, kraftigt minska invandringen av icke självförsörjande människor. Möjligen är det här ett lysande drag för nyliberaler eftersom det kommer att leda till att Sveriges bidragssystem kollapsar inom ett decennium. Men vad gör det för dessa politiker som själva tror att de sitter säkert med livstidsarvoden från oss skattebetalare. Trots att många av dem inte särskilt mycket nettobidragit till den offentliga kassan. Om de bidragit överhuvudtaget. 

Utvecklingspartiet demokraterna, UP, ställer bara upp i kommun och regionvalet i Uppsala. Vi har stora fördelar av att vara ett helt nytt parti som helt formar vår politik utifrån nuläget och framtida ambitioner. Vi har också allt fler mycket meriterade Uppsalabor som är beredda att axla ett ansvar som ombud för Uppsalas invånare. Alla Uppsalas invånare. Som nytt parti har vi inga gamla partiprogramslåsningar, vi är ett valbart alternativ för alla Uppsalabor. Nationellt har inte svenskarna chansen att rösta på UP. 

För att minska riskerna för fortsatt svenskt förfall, som även drabbar Uppsalaborna, hade jag om jag varit ledare för Moderaterna nu lagt väldigt mycket kraft på hur de kan positionera sig för att vinna över många fler medelklassare från Socialdemokraterna. Många av dem borde kunna övertygas om att fyra år till med S+V+C+MP leder framförallt till kraftiga försämringar för de som alltid får dra det tunga lasset, just medelklassen. 

Bidragstagare är bidragstagare och tar tacksam emot alla bidrag så länge de finns. De rikaste kan dra när de vill till ett annat EU land eller till vilket annat land som helst om de är väldigt rika. Medelklassen måste pedagogiskt fås att använda både hjärta och hjärna när de väljer hur de lägger sina röster. Viktor Barth-Kron skriver intressant om detta i nedan ledare. Hans avslut är dock lite märkligt då Socialdemokraterna gav löften innan valet som de inte kunnat leva upp till på grund av makthungern. Svensk politik har stora problem eftersom pragmatismen kopplat till verklig problemlösning försvunnit. Till stora delar har det hänt på grund av att Socialdemokraterna idag är mycket svagare än för tjugo år sedan.

"Samarbetet med Centerpartiet har samtidigt gått smidigare än många befarade. Nu är dessutom Annie Lööf tillbaka, med ett kamratligt tonläge gentemot S och nya skyttegravar vid fronten mot högern."

"Centerpartiet cementerar sig alltmer som ett parti i det vänstra laget. Det är lysande nyheter för Stefan Löfven, eftersom det är maktaxeln med C som är verkligt viktig för Socialdemokraterna."

"Ur samtliga de här perspektiven tycks det faktiskt vara krattat för att överlevnadskungen Stefan Löfven ska kunna snubbla sig fram till en tredje mandatperiod vid makten."

"Sedan någonstans förra hösten har vi passerat punkten där varje ny så kallad skjutning blir ett skott mot trovärdigheten. Om inget förändras framstår de två åren fram till valet därför som ett hot snarare än som ett löfte."

"Efter de två senaste riksdagsvalen har Socialdemokraternas officiella valanalys konstaterat att partiet haft otur med ”dagordningen”, alltså att väljarna gått runt och tänkt på saker som partiet helst sett att de inte tänkte på. Den här regeringen har förmodligen inte råd med ett sådant val till."

https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/regeringen-kommer-inte-undan-gangvaldet/

Vad gäller det nuvarande politiska ledarskapet nationellt, S och MP med stöd av C och L, skriver Expressen några läsvärda rader som borde få många fler svenskar att dra öronen till sig. Skattesänkningar kan definitivt göra stor positivt skillnad för samhällsutvecklingen. Det är dock dumt att fortsätta att driva förslag som visat sig vara väldigt dyra och ge väldigt liten positiv samhällseffekt.

"Fortsätt dessutom gärna att hålla coronadrabbade företag under armarna ett tag till. Men slösa inte miljarder på reformer som redan har floppat."

https://www.expressen.se/ledare/for-c-och-l-ar-sankta-skatter-svaret-pa-allt-/

Jag delar också Karin Pihls uttryckta åsikter i GP om att Centerpartiet inte längre är relevanta. Det är tråkigt för oss svenskar eftersom Centerpartiet idag påverkar regeringspolitiken.

"Men de idéer som framförs är mest gammal skåpmat. Många av förslagen verkar dessutom vara kopierade från branschorganisationen Almega. Den största skillnaden är att Almega i sin kampanj talar om att "kickstarta tjänstesektorn", medan Centern kallar det för "rivstart"."

"Centerns lösning är alltså att subventionera jobb som i framtiden kanske inte ens finns. Centerpartiet verkar vara fast i en tankemodell som ser ut ungefär så här: Arbetslösheten bland unga och människor med invandrarbakgrund beror på ”höga trösklar” på arbetsmarknaden: ingångslöner, LAS, arbetsgivaravgifter. Det här är LO:s fel. Kan man runda detta kommer arbetsgivarna att massanställa folk som inte gått gymnasiet och det kommer att poppa upp ”enkla jobb” som inte kräver någon vidare kompetens."

"Men det är en skev bild. Vilka branscher som kommer att växa och var jobben finns styrs av så mycket annat än politik. Det styrs av trender som svenska politiker i längden inte kan kontrollera, som automatisering och digitalisering. Som det ser ut nu går utvecklingen åt detta håll, inte mot de ”enkla jobben”. Tvärtom blir kunskap allt viktigare."

"Om Centern menar allvar med att vilja värna och utveckla företagsklimatet - och vill bli tagna på allvar - måste partiet skaffa sig en mer gedigen, genuin och uppdaterad analys av hur dagens utmaningar på arbetsmarknaden ser ut."

https://www.gp.se/ledare/centerpartiets-rivstart-%C3%A4r-gammal-sk%C3%A5pmat-1.33512915

Jag delar också Sakine Madons, UNT, kritik av att vissa politiker skapar dimridåer från det väsentliga, det vill säga den politik ett parti driver och sakfrågor genom att sprida en massa känslomässiga personliga budskap med det tydliga syftet att försöka attrahera röster? Tyvärr kan det säkert ge en och annan röst av fel skäl. Politik handlar om att driva sakfrågor som påstås vara bra för de människor man ska företräda i ett samhälle. Tyvärr blir detta ett modernt inslag av partipolitikens marknadsföring i en värld full av sociala medier. Det är dock illa när professionella medier hänger på.

"Det är inte svårt att nicka instämmande när Expressens ledarskribent Ann-Charlotte Marteus i veckan skrev att hon längtar tillbaka till den "gamla oparfymerade tiden när knarriga politiker i fula gångkläder höll klaffen om sitt privatliv och sina livskriser och inte tillfrågades om dem heller"."

https://unt.se/asikt/artikel/det-privata-maste-inte-vara-politiskt/7r3o0vor





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar