fredag 11 september 2020

Inre fiender

Hotet inifrån

Tänk om det största hotet mot svenskarnas, inklusive invandrade, trygghet och frihet kommer inifrån. Riskerna för att några växande farliga grupper i Sverige genomför en ”statskupp” är kanske större än riskerna att amerikaner, ryssar eller kineser anfaller oss. Har du tänkt på det? Jag hoppas att SÄPO tänker på det. I ett land som Sverige behövs inte många hundra aktivistiska personer för att skapa stora säkerhetsproblem. Vad gör jag nu? Skrämmer upp redan oroliga och skrämda i Sverige? Nej, bara inkluderar detta perspektiv när du, jag och övriga svenskar utvärderar den migrations- och integrationspolitik som förts de senaste åren. Tomas Gür skriver läsvärt i GP om det nya svenska säkerhetsläget nedan. Ja, har SÄPO befogenheterna att hårdhänt bedriva internt krig mot mycket destruktiva interna krafter? Eller hör vi snart igen, ”vi har varit naiva”.

”Vänder man blicken inåt, mot tilltagande inhemska utmaningar (alltså inbjudan till strid) när det kommer till statens kontroll över ytan, ser vi att staten saknar en sådan doktrin om att försvara territoriet mot inre hot. I Sverige finns i dag områden där rättsstatens grundfunktioner till del har upphävts. Organisationer utan rätt till offentlig maktutövning sätter upp vägspärrar med beväpnade kontrollanter.”

”Denna avsaknad kan ses som ett hälsotecken – Sverige har inte behövt utveckla lärosatser eller metoder för att upprätthålla sin territoriella integritet mot inhemska fiender, eftersom sådana inte har funnits tidigare. Men nu finns de. Och det är mer än dags att utveckla doktriner om hur ytan ska försvaras mot inre hot. Det är inte styrkorna som saknas. Det är attityden.”

https://www.gp.se/ledare/hur-ska-vi-f%C3%B6rsvara-oss-mot-inre-hot-1.33758436 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar