lördag 6 april 2024

Orimlig hantering av skattepengar

Mer kvalificerade ledande politiker

Okunskap och brist på relevant erfarenhet bland våra ledande politiker är väldigt kostsamt för oss skattebetalare. Eller är miljaridioti efter miljardidioti kopplat till vänskapskorruption? 

Di utför allt bättre grävande journalistik. Nedan är exempel på orimligt skatteslöseri som gör mig förbannad. Istället för en massa skatteslöseri, på dumheter som till exempel omoderna och onödiga spårvägsprojekt, gör finansiering av grävande journalister mycket bättre invånarvärde. Varför går vi inte ut på gatorna och skriker STOPP för liknande idioti och kräver individuellt ansvarsutkrävande? Politiskt styrda verksamheter som tillåter att privata investerare har liten risk men massiv ekonomisk uppsida, samtidigt som skattebetalarna har extrem risk och liten ekonomisk uppsida, ska avsättas. 

Skattebetalarna bär en stor del av risken bakom problemtyngda Northvolt. Di:s granskning visar på åtminstone 88 miljarder kronor av offentliga medel som tillförs bolaget från kommuner, offentligt ägda bolag, statliga myndigheter och EU. Till det kommer kreditgarantier i mångmiljardklassen där skattebetalarna bär risken. ”Uppsidan är privat men nedsidan är offentlig”, säger en kritiker, medan andra berömmer batteritillverkarens gröna ambitioner.”

https://www.di.se/nyheter/di-granskar-sa-manga-skattemiljarder-plojs-ned-i-batterijatten/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar