måndag 8 april 2024

Är det ideellt

Urspårat

Sverige är överreglerat och har på tok för många bidragsformer. Partier och enskilda politiker jagar nya profilfrågor som kan ge röster. Jag kan ge partierna och enskilda politiker ett tips, att ta bort och lägga ner är också förändringar som kan ge röster. Ändå ägnar sig typ 95% av politiskt aktiva åt att ”vara snälla” och ge mer. Hur många tycker till exempel att det ska vara kriminellt att vara beroende av droger? Att det är dåligt och synd om dem som blir drogberoende är något annat. Sluta kriminalisera nyttjande av droger. Flatheten mot drogkarteller har redan gjort marknaden för stor så bekämpningen måste ske genom att jaga pengarna och att göra det olagligt att ingå i kriminella grupper. Hur många tycker det är välgörenhet om du får skattelättnader för att själv bestämma till vad delar av dina skatteutgifter ska gå till? Många religioner tillämpar principen om att de som har ska skänka 10% av sina inkomster till dem som inte har. Och Skyttedals tidigare parti KD vill göra ideellt engagemang avdragsgillt.

Ministern föreslår även att en ”volontärtimme” införs i arbetslivet. Arbetsgivare borde helt enkelt avsätta en timme i veckan så att anställda kan ägna sig åt ”ideellt engagemang i civilsamhället, liknande friskvårdstimmen”.

”Fast – att få sticka i väg en timme tidigare från ett trist jobb, med bibehållen lön, för att hjälpa till någonstans i en timme: I vilket avseende är det arbetet ideellt? Det är totalt nyspråk. Folk ska alltså få betalt för att jobba utan betalning. Kristdemokraterna anser helt uppenbart att svenska folket måste få rejäla, statliga knuffar i ryggen för att bli de där naturliga gemenskapsmänniskorna som vi alla innerst inne är, enligt KD:s människosyn. Och om inget annat hjälper – ge dem bidrag!”

https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/kristdemokraterna-ar-hogerns-varsta-sossar/

Att Sara Skyttedal, med stöd av Henrik Jönsson och Jan-Emanuel Johansson tycks samarbeta i uppstarten av ett nytt parti, är nästan komiskt. Behovet av att synas är så intensivt hos många i vår tid att viljan att synas blir viktigare än något annat. Och alla skitprogram på ”TV” som många tittar på vittnar om att marknaden för ytlighet är stor. Det gör att ”kändispartier” har en marknad eftersom många invånare inte är ideologiskt styrda. 

Att Christianias, stadsdel i Köpenhamn, invånare väljer att ställa sig bakom reglering av cannabis säger mycket. Att ta bort förbudet är fel väg att gå. Det skulle dock inte förvåna mig om det är en fråga som Skyttedal, Jönsson och Johansson har gemensamt. Garanterat med aktivt stöd från knarkkarteller som säkerligen skulle stötta ett sådant politiskt initiativ. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/har-rivs-pusher-street-sten-for-sten

Skyttedal har länge varit med i ett mycket konservativt parti. Jönsson är libertarian. Och Johansson brukar påstå att han fortfarande är sosse. 🤣 I min värld är det inte möjligt för ett politiskt parti att göra samhällsnytta om det inte har ett ideologiskt kompass. Men visst, team Skyttedal kanske har hittat på en ny ideologi. Det kan bli intressant. Eller är det så enkelt att Skyttedal vill ha fri cannabis, Jönsson fritt få välja vad han skattepengar ska gå till och Johansson gillar platt skatt? När ”profeten” Anders Lindberg ser en chans för team Skyttedal kan allt hända. Politiken har blivit en del av Showbiz.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/VPOa6J/underskatta-inte-sara-fran-brandbergen-igen

Hur går det där ordspråket om herrens vägar? Tror det lyder, ”outgrundliga äro herrens vägar”. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar