söndag 14 april 2024

Rädda oss

Stoppa tunnelseendet

Nu är det hög tid för både världens nyktra ledare, och Uppsalas politiska ledarskap, att tänka om och tänka mer rätt. Västvärlden måste hitta ett klokare förhållningssätt till team Netanyahu. Västvärlden har inte råd att ”tala med kluven tunga” mot länders ledare som begår grova humanitära brott. Hårda ord räcker inte mot team Netanyahu om en global extrem urspårning ska undvikas. Och i Uppsala måste spårvägsprojektet avbrytas.

Avbryt spårvägsslöseriet

Malmö stad bygger ut sitt MalmöExpressen! För Uppsala kommun och Region Uppsala är bästa spåret framåt att skrota det högriskabla spårvägsprojektet! Under en eller två avskrivningsperioder är ”MalmöExpressen” mycket bättre.

Inom Ramavtal 8 ansvarar Malmö stad för att bygga fyra nya kollektivtrafikstråk och utveckla ett befintligt. Samtidigt anlägger vi fler cykelbanor och förbättrar gatumiljön. Ombyggnationen av gatorna kommer göra det smidigare att resa hållbart i Malmö.

”Enligt Ramavtal 8 ansvarar Malmö stad för att genomföra åtgärder som främjar kollektivtrafiken. Malmö stad ska därför bygga fyra nya kollektivtrafikstråk för MalmöExpressen* och utveckla ett befintligt, linje 5. Vi kommer även förbättra tre stadsbusslinjer.”

https://malmo.se/Stadsutveckling/Sa-utvecklar-vi-staden/Resande-och-trafik/Ramavtal-8-Storstad-Malmo/Nya-kollektivtrafikstrak.html

Skånetrafiken är tydlig, MalmöExpressen är en succé! 

Med MalmöExpressen på linje 8 kan strax över 100 personer resa tillsammans. Det finns cirka 40 sittplatser, två rullstolsplatser och plats för två till tre barnvagnar. Om fler reser med buss istället för bil blir mer yta tillgänglig i staden. 

Hur ofta kan jag resa med linje 8?

Du kan resa med MalmöExpressen 8 var femte minut under större delen av dagen. Tidtabellen kan variera på helger och under tidig morgon och kväll.”

https://www.skanetrafiken.se/aktuellt/elbuss/elbussarmalmo/en-smidig-nyhet-i-malmo/#/

Nedan beskriver bussföretaget Nobina verksamheten med MalmöExpressen. För Uppsala är det av väldigt många skäl mycket klokare att satsa på ”MalmöExpressen” än på omodern, onödig och extremt dyr spårväg. Det är hög tid för S, V och MP att ompröva tidigare ställningstaganden. Att inte göra det innebär att de prioriterar onödig och omodern spårvägstrafik före nödvändiga kvalitetsförbättringar inom skolan, sjukvården och äldreomsorgen. Kanske kan också Liberalerna nyktra till. Det är nog att hoppas på för mycket. Visst är det intressant att vissa partier kollektivt ofta landar i dåliga ställningstaganden. Du kanske tänker ”gäller inte det UP”? Nej, UP driver en tydlig pragmatisk politik för en socialt-, ekologisk- och ekonomiskt utveckling för Uppsalaborna. Spårvägsprojektet försämrar framförallt den sociala- och ekonomiska hållbarheten.

Hindra ett 3:e världskrig

Nu ökar riskerna kraftigt för ett 3:e världskrig. Netanyahu och hans extremistkompisar i Israels regering är ett stort problem för mänskligheten. Att till exempel iranska, afghanska och ryska ledare också är livsfarliga minskar inte riskerna med att Israels orimliga agerande mot oskyldiga på Gaza och Västbanken leder till starten på ett 3:e världskrig. Många icke västinfluerade länders ledare har allt större problem på hemmaplan, vilket brukar uppmuntra krig mot andra folk. Ur ett ensidigt miljö- och klimatperspektiv skulle ett världskrig med kärnvapen, som minskar jordens befolkning med säg 3 miljarder människor, ordentligt kyla av världen. Det vill vi inte vara med om. I Uppsala har vi 0 påverkan på om det inom kort blir ett 3:e världskrig. Men vi kan stoppa spårvägsprojektet. Det gäller att fokusera på de förbättringar man kan påverka. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar