onsdag 10 april 2024

Mycket fysisk aktivitet

Träna, träna och träna

Regelbunden fysisk aktivitet, högre puls under en längre tid, är väldigt bra för hälsan. Det faktumet gäller hela våra liv. Sluta aldrig att ordentligt anstränga dig fysiskt minst tre gånger per vecka. Trots dessa väl kända kunskaper blir våra barn och unga bara överviktigare och överviktigare av stillasittande med datorer, färd med elsparkcyklar istället för att gå och färre timmar för pulshöjande sportaktiviteter. Vi måste bryta denna negativa trend. Den som bryr sig om sina medmänniskors långvariga välmående kan inte "sitta stilla" och se hur allt fler barn och unga får allt sämre livslånga hälsoförutsättningar. Vi är inte gjorda för att vara stillasittande framför en skärm och ständigt förflytta oss utan fysisk ansträngning.

Att jobba upp din puls regelbundet är garanterat nyttigt för din hälsa. Bäst av allt för att få en bra grundkondition som garanterat ger dig ett mer välmående liv är att vardagsmotionera. Promenera istället för att åka elsparkcykel. Cykla istället för att ta bussen eller bilen när det är ett bra alternativ. Gå i trappor istället för att ta hissen. Prova att välja det fysiskt ansträngande alternativet i din vardag. Jag är övertygad om att du bara efter tre månader kommer att må mycket bättre. Inte minst får de allra flesta mycket bättre sömn när regelbundna fysiska aktiviteter blir en naturlig del av vardagen.

Titta på nedan SVT-program med Anders Hansen och förstå hur värdefullt det är att regelbundet träna. Även om du känner till det, titta på filmen och motiveras att göra de kloka valen som leder mot vardagsmotion varje dag. 

Konditionsträning har visat sig gynna hjärnan bäst. Tills nu. Nyligen presenterades forskning som visade att yoga är mest effektivt för hjärnans kognition, i alla fall om man är över femtio år. Vi reder ut vilken träningsform som ger klarare tanke, bättre minne och mer kreativitet.”




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar