onsdag 17 april 2024

Illa

”Skojarföretag” hör inte hemma någonstans

I alla tider har det funnits kriminella personer och kriminella organisationer. Innan religioner och lagar började definiera vad som är bra eller dåligt beteende var de vi idag definierar som kriminella de värsta rovdjuren. De använde sin styrka och sina begär helt för att tillfredsställa egna önskningar. ”Djungelns lagar” rådde även för människan. Dessa personligheter finns fortfarande ibland oss idag. Hela rättssystemet syftar till att rättvist bekämpa dessa destruktiva individer och grupper av individer.

https://unt.se/ledare/artikel/privatiseringen-har-gatt-snett-slang-ut-skojarforetagen/lq4z8x8r

Sam Bankman-Fried är en av vår tids största lurendrejare som under en period var värd många miljarder kronor och levde ett perverst slösaktigt liv. Jag hoppas den unge tjuven får sitta inlåst under minst 15 år. Det är korkat att tro att framgång skapas snabbt. Även unga människor behöver tid och erfarenhet för att klara av att bygga något av högt värde och inte enbart ett bräckligt korthus. Vad är det som gör att dessa människor lyckas lura så många? Girighet! 

Beskedet kom i en domstol i New York på torsdagen. Straffet är långt under det maxstraff på totalt 110 års fängelse han hade kunnat få. Sam Bankman-Frieds försvarsadvokater hade yrkat på fem års fängelse medan åklagarna yrkat på mellan 50 och 60 år.”

Sam Bankman-Fried dömdes på samtliga åtalspunkter, bland annat bedrägeri, redan i november förra året. Han har själv hävdat att de kunder och investerare som drabbades i härvan inte drabbats av några egentliga förluster då konkursboet räknar med att kunna betala tillbaka samtliga kunder. Men det påståendet avfärdades på torsdagen av domaren Lewis Kaplan, som uppgav att förlusterna totalt uppgick till minst 550 miljoner dollar eller 5,9 miljarder kronor.”

https://www.di.se/digital/sam-bankman-fried-doms-till-25-ars-fangelse-efter-kryptoskandalen/

Sam Bankman-Fried har uppenbarligen dålig koll på lyckoforskningen. När han släpps ut ur fängelset, och kanske lärt sig att bli en ärligare person, är han bara runt 50 år gammal. Han har då livets bästa år framför sig om han får leva vidare och i frihet. 

”Mitt användbara liv är sannolikt över. Det har varit över ett tag nu”, sa Sam Bankman-Fried under ett sista uttalande till rätten innan straffet tillkännagavs enligt tv-kanalen CNN” 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar