torsdag 4 april 2024

Rösta bort honom

Han har förstört och splittrat tillräckligt

Tragedin i Palestina/Israel bara fortsätter och fortsätter. Snart är det få länder som inte tydligt kritiserar team Netanyahu. Hur är det möjligt? Vi får se hur det går med försöken att få stopp på allt grovt våld i landet Sverige. Sverige måste ännu tydligare ryta ifrån mot team Netanyahu, oavsett om de bryr sig eller ej. Det har betydelse även för konflikter på hemmaplan, i Sverige. Det skulle vara intressant att höra hur den SD-stödda regeringen resonerar. 

I nedan reportage på Time of Israel, BBC, Sky News, CNN, SR och SVT framgår tydligt att team Netanyahu nu gått över alla anständiga gränser och inte kan definieras som annat än avskyvärda massmördare. Ett massmördande som nu på allvar drabbar israeler och judar runt om på jorden. Så korkad är extremismen. 

https://sverigesradio.se/avsnitt/israel-ar-mer-isolerat-an-nagonsin-cecilia-udden-stockholm

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hamas-attack-mot-israel?inlagg=53153c85c1b7f92268ff482213654389

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68722308

https://news.sky.com/video/lord-david-cameron-britain-will-be-watching-israel-very-closely-13107103

https://www.timesofisrael.com/uks-foreign-minister-worried-israel-may-have-breached-international-law-in-gaza/amp/

https://amp.cnn.com/cnn/middleeast/live-news/israel-hamas-war-gaza-news-04-02-24/index.html

Netanyahu och hans extremistregering visar bara mer och mer av sitt fula tryne. Jag förstår att väldigt många israeler vill bli av med honom och hans extremistkompisar. 

SVT reportaget nedan gör en tragisk situation allt mer tragisk. Hur kan människor som i nutid varit utsatta för förintelseförsök av andra etniska grupper bete sig på detta sätt. Och USAs allt högre ledare säger att de börjar få nog av team Netanyahu, vad innebär det? För mig går det bara att trovärdigt hantera internationella relationer genom att man har ett antal tydliga principer och håller sig tydligt till dem. När man vacklar om dessa principer hamnar man snabbt på farligt vatten. 

Sju av World Central Kitchens hjälparbetare har dödats i ett israeliskt flyganfall, skriver hjälporganisationen i ett pressmeddelandeBilder från Al-Aqsa-sjukhuset i Gaza visar flera döda hjälparbetare, skriver AP.”

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sju-hjalparbetare-doda-efter-flyganfall-i-gaza

Vad passar bättre än att illustrera Netanyahus agerande med Rubens målning "Massakern"? Ingen som anser sig vara en humanist, en medmänniska, kan acceptera den slakt på oskyldiga som allt för många i väst allt för länge stöttat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar