torsdag 4 januari 2024

Dåligt är dåligt

Varför lägga ner Regionerna?

Vi kan spara på onödiga politikerkostnader. 

Vi kan minska dubbla tjänstemannaorganisationer på läns/regionsnivå.

Vi kan spara massor på att standardisera vårdnadsprocesser som visat sig bäst parallellt med att forskningen prövar nya metoder. 

Vi kan spara massor på att standardisera system och fordonsinköp till kollektivtrafiken.

Vi kan minska onödiga IT utgifter med miljarder varje år. Vi kan också alltid säkerställa att t ex journaler snabbt kan bli tillgängliga för behöriga i ett annat län.

Vi kan få bättre skött och rättvisare specialistsjukvård.

Vi kan få bättre fungerande kollektivtrafik. Till skillnad från många andra i Uppsala, och vissa medier, tror jag du vet att Region Uppsala ansvarar för all kollektivtrafik i Uppsala. Och du känner väl till att de inte ens klarar av att få busstrafiken att fungera samtidigt som de återkommande gör resandet allt dyrare. Dessutom vill de krascha regionsystemet för kollektivtrafik helt genom att introducera ett helt nytt kollektivtrafiksystem, spårväg.

https://unt.se/nyheter/uppsala-lan/artikel/darfor-ar-uppsalas-regionbusstrafik-bland-de-samsta-i-landet/r2d9kmpj

https://unt.se/nyheter/uppsala-lan/artikel/kravet-sag-upp-avtalet-om-uppsalas-regionbussar/r2d93e3j

Med tanke på hur illa Region Uppsala styrs är det för mig obegripligt att inte en majoritet Uppsalabor röstar fram ett nytt politiskt alternativ. Regionen är i stort behov av reformer drivna av regionala politiska företrädare med relevanta meriter. Företrädare som kan se till så att vi får kollektivtrafik och sjukvård som fungerar mycket bättre än nu. 

Hur blir vi av med regionerna som egen politisk enhet? Det kommer att ta tid. Det kräver att nya partier som driver den frågan tydligt får många röster. Partierna orkar inte med internkrigen med sina politiker bland de 6000. Om du röstat/röstar på Utvecklingspartiet demokraterna i Region Uppsala får du en politisk kraft med en mycket tydlig regional sakpolitik. Vi klarar av att sakligt, konstruktivt och mätbart visa att med ett mer meriterat och handlingskraftigt politiskt styre kommer vi slippa återkommande långa kötider för nödvändiga operationer. Slippa vänta på bussar och tåg som aldrig kommer. Och slippa skattehöjningar. När riksdagen fått en majoritet av kloka partier läggs regionerna ner och UPs medlemmar jublar. 

Det finns gott om erfarna och duktiga personer som tjänar oss invånare väl som politiker. Så är det. Men det är på tok för många av de ledande politikerna som har en enligt UPs medlemmar tillräcklig kompetensbas att stå på. Det gör dem extremt styrda av sina riksorganisationer. Det gör dem extremt styrda av tjänstemän. Det gör dem extremt lättpåverkade av lobbyister. UP har interna kvalificeringskrav som handlar om mycket mer än förmågan att kommunicera, hur man ”går igenom rutan”, vilken falang man ingår/ingått i i ett ungdomsförbund och vilka relationer man har med partiledningen. UP reglerar detta i sina stadgar och i partiets arbetsordning.

Hur vi bäst organiserar kollektivtrafiken får vi lära oss av japanerna och schweizarna. Där fungerar den perfekt. Det vi vet är att även staten är en usel huvudman för kollektivtrafik. Även idag ställer SJ in många avgångar.

https://unt.se/nyheter/uppsala/artikel/brist-pa-tag-igen-avgangar-stalls-in-hela-dagen/jd04wk4l



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar