onsdag 24 januari 2024

BRIN

Dags att bli med igen! 
Sverige, övriga Norden och balterna behöver britterna inom EU för att bekämpa vansinnig centralisering och överstatlighet. Jag hoppas smarta britter kan verka för en ny folkomröstning om JA eller NEJ till att åter bli en del av EU. BRIN = Britten in to EU again. De kan driva kampanjen under valbudskapet ”Make Europe great again”. Det behovet är på allvar för oss allt för länge bortskämda européer.


Det är exit Centerpartiet som stundar. Misstag efter misstag gjordes inom Centerpartiet under Lööfs nationella ledarskap. För mig var det obegripligt hur en hel centerrörelse kunde låta sig ledas in i så mycket dumt som Lööf och Federley var främsta förespråkare för. Tills Federley föll var han Lööfs ögonsten med uppdrag i Bryssel som ledamot i Europaparlamentet. Just nu ser det ut som om C åker ur riksdagen år 2026. Ett parti som på flera sätt gjort sig ovän med L, M och KD och som tydligt tar avstånd från allt SD representerar har inga stödröster att vänta de tidigare ”kompisarna”. Liberalerna fortsätter att sprattla under riksdagsspärren och har redan tappat anti-SD väljare till C och S. Därför finns inte den livlinan kvar för C. Och varför ska en V, MP eller S väljare vilja stödrösta på ett parti med en nyliberal ekonomisk politik. Idag skriver SD i region Uppsala en läsvärd debattartikel i UNT om Centerpartiets demokratiska hyckleri.

Centern talar om vikten av ”att bygga goda relationer med företrädare för alla partier” bara för att i nästa ögonblick berätta att det finns ett parti – och bara ett – som man absolut inte kan tala med, nämligen SD. Hur ska ni ha det? De ovan nämnda ståndpunkterna går inte att kombinera.”


Johan Rudström, UNT, undrar om Centerpartiets väljare vill släppa fram vänsterflum inom sjukvården. Han ställer dock fel huvudfråga, varför hamnade Centerpartiet i detta läge är den intressanta frågan. 

Det finns så att säga grader i h-et. För ett parti som är liberalt kan det vara ideologiskt knepigare att samarbeta med ett parti med socialistiska influenser på lokal och regional nivå, där synen på hur välfärden ska bedrivas går isär. På motsvarande sätt blir det lättare att komma överens med ett socialkonservativt parti då man fjärmar sig från den lagstiftande makten i riksdagen.”


Ett målmedvetet demokratiskt samarbete som accepterar våra kulturella olikheter är EU-ländernas globala styrka! Det är vår stora globala konkurrensfördel. Europa kan vara, och ska vara, det kreativa och flexibla marknadssamhälle som på kort tid gjorde USA till världens mest framgångsrika federation av stater. Subsidiaritetsprincipen måste bättre säkerställas. Det administrativa EU-systemet får inte tillåtas förstöra det som är kärnan i vår konkurrenskraft. EU-systemet måste veta sin plats och britterna behövs som en del av det kreativa och snabbrörliga EU jag vill vara en del av. 

Trots att EU styr allt mer över oss svenskar är det sjukt hur medierna ägnar mycket mer energi runt presidentvalet i USA än valet till Europaparlamentet. EU kan vi svenskar påverka lite. USA kan vi inte påverka alls. Och hur mycket ägnar de så kallade lokala medierna åt Uppsalas kommande folkomröstning? Varför börjar de inte beskriva att alternativen JA och NEJ har olika inriktningar och får olika konsekvenser? Är dagens medier så utarmade att de saknar förmågan? Vad gäller USA-bevakningen är väl den bistra sanningen att Donald Trump och hans clownbeteende säljer. Då och då tänker jag på Strindbergs citat: ”Det är synd om människorna”.

Kära britter, genomför en ny folkomröstning och bli åter en röstberättigad del av EU istället för endast en lydhund åt USA. Tänka sig att USA blev en självständig stat först 1776. Innan dess var de i huvudsak en brittisk koloni. Det är bara 248 år sedan! Det är bara tre generationer 80-åringar sedan. Så kan det går när man maktspelar bra eller dåligt. Britter, välkomna hem! Ni är en del av Europa, var det också!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar