onsdag 13 december 2023

Miljöklokt

Forskning och företagsamhet, 2F

Varje krona ska användas klokt. Inte extremistiskt enfaldigt. Att satsa mycket på forskning är klokt. Att satsa på paketering och kommersialisering av miljöteknik och metoder för att få oss att leva smartare är klokt. En satsad krona på forskning och kommersialisering ger garanterat bäst avkastning för det svenska samhället och för miljön. Det är viktigt att tänka i nya banor och lösa våra behov på smartare sätt än nu. Det bästa Uppsala kan göra för ”klimatet” är att satsa mer på 2F. Det är att vara i framkant och att ta ansvar för den globala uppgift vi har att vårda vår jord bättre än nu. 2F bär på lösningarna. Ett offensivare pris på utsläppsrätter kan också bidra. 

Nedan reportage på TV4 framgår det tydligt att det är förbättringar i bland annat Kina och Indien som har avgörande betydelse för hur bra vi lyckas minska människans rovdrift på vår jord. Satsningar på 2F är bästa svenska bidrag. Ett bidrag som parallellt stärker vårt närområdes konkurrenskraft. 

https://www.tv4play.se/klipp/4a0fdd23b46da2906c4f/utsläppen-ökar-i-kina-och-indien-minskar-i-europa?playlist=4fPLgMyczjiIHuhE8DfQXE

På ett frukostseminarium lyssnade jag till en expert i kvalitativa invånarundersökningar. Det var mycket intressant. Bland annat lyfte hon hur dåligt i synk med invånarna många politiker är. Hon lyfte att många äldre tror att Greta Thunberg har ett starkt stöd bland unga människor. Det stämmer inte, det är väldigt svagt. Hon lyfte också att ”hållbart” i marknadsföringen inte heller fungerar på våra yngre. De blir snarare misstänksamma då de tar för givet att alla partier och andra organisationer jobbar med frågan seriöst. Stärk 2F! Forskningskraft + Företagsamhet = Miljösmart och konkurrensstärkande. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar