söndag 17 december 2023

Arbete, arbete och arbete

Jobba, jobba och jobba

Det är utbildning, arbete, företagsamhet och innovation som skapar välstånd i ett samhälle. Allt det kräver mer eller mindre ansträngande arbete för ett samhälles invånare. Och ett samhälle som vill erbjuda ett generellt välstånd måste bygga på principen ”Gör din plikt, kräv din rätt.” Bara flitiga samhällen blir konkurrenskraftiga och framgångsrika. Det finns inga lata vägar mot framgång. Och världen är inte rättvis. De som ärver massor av tillgångar kan vara lata och ändå kunna leva ett liv i lyx. Det behöver absolut inte innebära ett ”lyckligt” liv. 

Så länge som vi har hundra tusentals invånare som inte arbetar, som inte är självförsörjande, måste de börja göra rätt för sig, och utbilda sig till yrken med brist på utbildade. Nedan gästkrönika i GP är i sammanhanget läsvärd. Den stora svenska frågan är hur vi nödvändigt snabbt kan förbättra integrationspolitiken efter flera årtionden av misslyckanden.

Det är något som inte stämmer med larmrapporterna om att högre försörjningskrav för arbetskraftsinvandrare hotar vården och omsorgen. Nästan inga utomeuropeiska undersköterskor har arbetskraftsinvandrat.”

https://www.gp.se/ledare/gastkolumn/pahittade-siffror-om-arbetskraftsinvandring.8c2e471a-6941-425b-bba4-c8c9a9497e55

Allt fler Europeiska länder söker efter nya lösningar för att hindra invandring med hävdade asylskäl. Storbritannien har kommit långt med att skicka asylsökande för ärendeprocessande ifrån Rwanda. Kan britterna ha läst Utvecklingspartiet demokraternas partiprogram?… Att nyliberaler vill att vårt allt för generösa skyddssystem ska braka samman kan jag förstå. Att däremot MP och många socialdemokrater stöttat en vansinnig politik för arbetskraftsinvandring är för mig obegriplig. De skattefinansierade rättigheterna och en möjlig garantipension urholkar hela tanken med det svenska generella välfärdsbygget. Alla som kan arbeta ska arbeta eller få 0 i bidrag. Nedan ett SVT reportage om hur Totys i Storbritannien kämpar för att få stopp på oönskad invandring.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nytt-rwandaforslag-under-omrostning--s1hixj

Och den arbetskraftsinvandring som allt för länge har tillåtits har maximalt utnyttjats av människohandlare, oseriösa företagare och organiserad brottslighet. Och språkkunskaper är viktiga i ett land fullt av arbetsmiljöregler. Även på en svensk byggarbetsplats är det viktigt att arbetarna talar engelska eller svenska. Annars bidrar även i detta sammanhang dåliga relevanta språkkunskaper till allvarliga olyckor. Både Expressens och GPs ledare skriver läsvärt nedan om var dålig politik leder oss. Rösta klokare! 

Borgerligheten var alldeles för godtrogen när man stöpte om svensk arbetsmarknad. När man nu tar tag i kriminaliteten och dödsolyckorna måste man undvika en annan typ av naivitet.”

I kombination med andra reformer, som slopad revisionsplikt och ändrade F-skatteregler, bidrog den naiva politiken till att oseriösa underentreprenörer blev ett allt vanligare inslag på svenska byggarbetsplatser.”

Den oreglerade arbetskraftskraftsinvandringen är en viktig faktor bakom utnyttjandet av arbetstagare inom många arbetaryrken. Maktobalansen undergräver i praktiken även säkerhetstänkandet.”

I byggsvängen är det ofta ligor med bas i det forna Sovjetunionen som levererar billig arbetskraft.”

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/hogern-har-varit-for-naiv-om-doden-pa-jobbet/

https://www.gp.se/ledare/dodsolyckorna-okar-nar-arbetstagare-utnyttjas-.51167ca1-14c3-4d18-bc17-be7929ed0e45




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar