tisdag 12 december 2023

Mycket vill ha mer

Me, myself and I

Staten, och övriga offentliga enheter, beskattar oss för mycket. Så är det. Varje onödig eller orimlig skattekrona är en stulen frihetskrona för den som tvingas betala den. Det är sunt att alltid vara skattekritisk. Särskilt i ett högskatteland som Sverige.

Bengt Ågerup, tveklöst en framgångsrik entreprenör och företagare, borde aldrig valt skattefuskarvärlden. Onödigt att smutsa ner sitt namn i onödan. 

Skatterna är för höga i Sverige. Det är flera partier som verkar för lägre skatt. Med det sagt är det inte ok för någon att smita ifrån de skatteregler som gäller oss alla jämlikt. Särskilt irriterande är det när väldigt rika inte kan göra rätt för sig. Att testa möjligheter att komma undan skatt är ok. Att när de möjligheterna inte höll och flera myndigheter rättssäkert handlagt ett ärende är det bara att betala. Trist att Ågerup försatt sig i detta läge. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bengt-agerups-tillgangar-fryses--nosxqz

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/avslojar-jagas-for-rekordstor-skuld-lackan-avslojar-skonhetsmiljardarens-hemliga-upplagg--dwfkez

Jag tillhör dem som landat i att lyckan inte finns bland enorm rikedom. Att leva i fattigdom är dock inget att eftersträva. Att göra sitt bästa och så långt som möjligt det man gillar kan leda mot stora förmögenheter. Inget ont med det. Men flest stunder av lycka har oftast andra källor. Norma Jean Baker, Marilyn Monroe, anses ha sagt: Jag sitter hellre i en Rolls-Roys och gråter än i en Wolks-vagen”. Så kan man se det.

Det svenska folket har länge plågats av en extremt dyr och ansvarslös politik. Gunnar Wetterberg, Expressen, skriver om vad som kanske är på gång i det urspårade politiska Sverige. Så kan det gå när broilertiden får sätta sina spår. Det skulle vara intressant att veta vad Anna Dahlberg lyckas få Moderaterna att inse. Om något alls.

Det är en sak att rikta udden i sin politik mot SD, men det är oklokt att samtidigt förnedra M. Möjligheten till konstruktivt samarbete mellan S och M är det som kan få SD att hålla sig i skinnet, och skulle kunna öppna nya perspektiv efter valet 2026. Det vore det bästa som kunde hända landet efter den förlamning som rått sedan 2010.” 

https://www.expressen.se/ledare/gunnar-wetterberg/--tank-om-jimmie-akesson--vill-sanka-tidoregeringen/

Om inte Sverige börjar styras av erfarna ”vuxna i rummet” är nästa våg av svenskt förfall Brain-drain och utflytt av människor fulla av forskningsförmåga och företagsamhet. Skit samma tycker vissa. Inte alls bra tycker jag. Utan sådana invånare skapas inga stora samhällsframgångar. Så enkelt är det. När de rika väljer att emigrera trots världens förmånligaste skattevillkor för de rika borde alla fatta hur högt varningsklockorna ljuder. 

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/nu-flyr-rika-foretagare-fran-brotten-i-sverige/

Sverige är i desperat behov av ett inkluderande ledarskap där alla med rätt att leva i landet hjälps åt och känner stolthet över vårt gemensamma samhällsbygge. Det brådskar. Det går. Det går inte om vi ska styras av broilers. Åkesson är en skicklig politiker. Han tillhör samtidigt skaran som inte kvalar in för ledande uppdrag i Utvecklingspartiet demokraternas namn. Ska skattemoralen finnas måste vi tycka att vi får värde för skattepengarna. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar