onsdag 6 december 2023

F

Prat och tokerier

Skolan är den enskilt viktigaste verksamheten i ett land. Den ska erbjuda alla barn och unga en jämlik bildningsbas som skapar stora individuella möjligheter och ett samhälles konkurrenskraft. Skolan är helt avgörande för ett samhälles konkurrenskraft. Skolpolitiken får inte misslyckas. Skolpolitiken i landet Sverige har misslyckats. Prat, prat, prat och tokerier som att inte resursskolorna förstärks och inte noll-tolerans mot brott tillämpas bidrar det starkt till kvalitetsbristerna.

Liberalerna tycker att skolan är viktig. Samtidigt har de starkt bidragit till den svenska skolans förfall. Deras partiledare och skolminister sammanfattar den senaste Pisa-mätningen enligt nedan:

Pisa.
– Hur vi än vänder på den här mätningen är det här ingenting annat än en kunskapskollaps.”

På tisdagseftermiddagen kommenterade arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (S) och skolminister Lotta Edholm (L) resultaten vid en pressträff.

- Hur vi än vrider och vänder på den här mätningen så visar den ingenting annat än en kunskapskollaps. Aldrig förr har svenska elever tappat så mycket i matematik och läsning. Det här är faktiskt det största tappet någonsin.”

https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/pisa-visar-hur-korrupt-den-svenska-skolan-ar/

Ann Tiberg, TV4, sammanfattar haveriet nedan:

Det finns skäl att förskräckas över resultaten i den internationella Pisamätningen. 

Den visar både att kunskapsnivåerna rasar och att skillnaderna är fortsatt stora i svenska skolor. Och att en fjärdedel av eleverna i årskurs nio saknar grundläggande kunskaper i matematik och läsförståelse är förstås djupt oroande.
Men när politiska slutsatser ska dras av en sån här mätning går det förvånansvärt snabbt i helt olika riktningar, så även denna gång.”

Ställs några partier och enskilda politiker på riktigt till svars för skolans långvariga haveri? Nej. Enskilda barn, unga, arbetsgivare och samhället i stort får ta smällarna. 

Rösta på Utvecklingspartiet demokraterna, UP, vi har den konkreta politiken som löser problemen i skolan. Det brådskar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar