måndag 4 december 2023

Begränsad förmåga

Relevanta kunskaper, fakta och förmåga att lyssna

Om du inte redan förstått det kan jag berätta det. Alla människor är unika! Visst är det häftigt. Våra gener, vår utbildning, våra erfarenheter, var geografiskt vi växer upp, hur tur vi haft med våra föräldrar och vilken värdegrund de har gör oss till dem vi är. Så enkelt. En enkelhet som gör våra verkligheter så komplexa eftersom vi är över 8 miljarder människor på vår jord. Över 8 miljarder mer eller mindre unika på en jord med begränsade resurser. 

En sådan unik person vräker ur sig osanningar och riktar dem mot mig i den regionala tidningen UNT. En person som inte känner till hur olika partier röstat i olika frågor i Region Uppsala och i Uppsala kommun. En person som inte känner till Utvecklingspartiet demokraternas, UPs, Hållbarhetsavtal med Socialdemokraterna. En person som inte känner till hur UP bereder frågor och fattar sina partibeslut. Men sprida osanningar kan han. Och UNT publicerar dem gladeligen. Bryr jag mig? Lite. Jag ogillar lögner. 

Bitterheten luktar lång väg. En unik person som tycks tro att ett bräckligt minoritetsstyre med endast 32 av nödvändiga mandat i kommunfullmäktige skulle fungera bättre för oss Uppsalabor jämfört med det Hållbarhetsavtal UP har med Socialdemokraterna. Det skulle det inte då M, C, KD och Ls svaga 32 mandat skulle vara beroende av SDs 8 mandat och UPs 2 mandat. Men bitterheten bland främst förlorande partister fortsätter att sprida sin stank. 

I nedan skribents lögnaktiga insändare sprids en rad lögner. UP har aldrig stöttat spårvägsprojektet. Det har dock samtliga övriga partier representerade i Regionfullmäktige och kommunfullmäktige gjort. UP kommer inte under överskådlig tid stötta ett spårvägsprojekt. Ett av många vallöften från UP 2022 var att motarbeta spårvägsprojektet. Det har vi också gjort och fortsätter att göra med våra 2 mandat av 81 mandat i Uppsalas kommunfullmäktige. Skribenten är både okunnig och oförskämd. Dåligt uppfostrad med andra ord. Hans föräldrar gjorde ett dåligt arbete.

Stefan Hanna! Innan valet lovade du att frälsa oss från spårvägen med mera. Vi gav dig våra röster, våra mandat. Du klarade gränsen och vann vågmästarrollen. Den chansen försatte du genom att sälja ut dig till högstbjudande, Erik Pelling!”

https://unt.se/insandare/artikel/det-ultimata-sveket-sparvagen-/r9ppv45l

Skribenten tycks kunna 0 om politik. Politik handlar om att försöka maximera sin påverkan om hur ett visst samhälle ska utvecklas. UP förhandlade till sig inflytande. Den svaga ”Alliansen” var inte bara parlamentariskt svag, deras inflytandeerbjudande var uselt givet det läge som rådde efter valet. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar