måndag 13 december 2021

Knarkberoende samhälle

Är det moderna samhället knarkberoende?

SVT/Agenda hade i söndags temat ”Gängvåldet”. Mycket kan sägas om de timmarnas program. Jag väljer att lyfta att inget av 8 riksdagspartier lyfte misslyckad migrationspolitik som ett huvudproblem kopplat till växande utanförskapsproblem och tilltagande segregation. Det är huvudförklaringen. Inte ens SDs representant lyfte det. Det andra värt att notera från programmet var att Polisen efter andra länders hjälp genom avlyssningar fattat att knarkhandeln är 10 gånger mer omfattande än vad de tidigare trott! 10 gånger!!! Det är ingen liten felmarginal! Med tanke på att jag under flera år i Uppsala kommun lyft i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och andra platser att knarkproblemen kraftigt underskattas är detta mycket anmärkningsvärt. Som vanligt sopas växande problem under mattan istället för att vi på allvar börjar problemlösa. Hur blev jag säker på att knarkproblemen var mycket större än den officiella statistiken? Genom samtal med elever i skolan, samtal med kriminella i utanförskapsområden, samtal med socialsekreterare på fältet, samtal med Polisen och genom att följa trenden av grovt våld bland unga kriminella. Jag tillhör skaran som anser att det är viktigt att lyssna till forskare och väga deras samlade slutsatser klokt inför beslut. I vår tid går det dock så fort att man inte kan vänta hur länge som helst för att det ska finnas tillräckligt många forskningsrapporter innan beslut fattas. Då måste de ansvariga politikerna våga leda! Lyssna gärna på vad Vs representant säger i andra avsnittet nedan 27:20 in i programmet, det är lite "kul"...

https://www.svtplay.se/video/33439478/agenda/agenda-special-gangvaldet-specialsandning-om-gangvaldet-del-1?info=visa

https://www.svtplay.se/video/33439482/agenda/agenda-special-gangvaldet-specialsandning-om-gangvaldet-del-2?info=visa

Visst är det intressant att extremt utvecklade samhällen som USA, Sverige och Holland inte bättre klarar av att bekämpa knarket? Vi utvecklar extremt komplexa artificiella intelligenta system, vi utvecklar avancerad teknologi som tar oss till Mars, vi utvecklar medicinska lösningar på extremt allvarliga sjukdomar och vi bygger allt mer avancerade drönarlösningar, men vi lyckas inte bekämpa knarket bättre. Vill 

I P1/Konflikt kan man med fördel lyssna till hur illa det gått med knarkutvecklingen i Holland. Där framgår också tydligt hur Holländarnas liberala syn på knark även bidragit till att förpesta övriga Europas folk med knark då Hollands hamnar är superimportörerna av tunga droger som till exempel kokain till Europa.

https://sverigesradio.se/avsnitt/knark-korruption-och-maffia-i-nederlanderna

I SVT/Dokument utifrån’ ”Mördaren i Manilla” kunde vi se hur galningen Duterte på Filippinerna använder dödspatruller mot knarkare och knarklangare i ”kriget mot narkotikan”. I den verkliga världen är Duterte president i Filippinerna. Ett land med nästan 10 gånger fler invånare än i Sverige, över 100 miljoner invånare. Personligen undrar jag om det kan vara så att han tillhör en knarkkartell som nu med statens hjälp får egen kontroll av den filippinska knarkmarknaden… Vad tror du? Är domstolslösa avrättningar av knarkhandlare och knarkare det enda sättet för att bryta utvecklingen mot ett nerknarkat samhälle? Det tror inte jag. 

https://www.svtplay.se/video/26239002/mordaren-i-manila

Hur farligt är då knarkets utbredning i ett samhälle? Fråga kineserna. I deras kultur minns man länge och man har långsiktiga planer. De minns hur deras kejsare började bekämpa opiumanvändandet som höll på att förstöra mycket i 1700-talets Kina. Kejsardömet förlorade dock striden mot engelska ”handelsmän”, som idag kallas knarkkungar, som importerade ännu mer opium från Indien till Kina för att tjäna mer pengar. Det kinesiska folket blev allt mer nerknarkade och efter att kejsardömet förlorat de så kallade Opiumkrigen var det tidigare mäktiga Kina ett nedbrutet och fattigt land. Det var också i samband med denna tid som britterna tog Hong-Kong från kineserna? Du vet väl att världsbanken HSBC ursprungligen startades av britter för att hantera alla knarkpengar de tjänade i Kina? Om man lyfter dessa historiskt kända fakta så poppar garanterat ”fina” försvarare av ”det rätta” upp och säger att man försöker ”relativisera” dagens knarkproblem. Ja! Det är viktigt att förstå vår historia för att bygga en klokare framtid! Kineserna gick snabbt ifrån att vara ett av världens rikaste och mest avancerade nation till sönderfall. Det tog dem över 200 år att börja närma sig den kraft de tidigare hade, innan brittiska affärsmän och knarket förstörde för dem. Hur djupt tror du Sverige, övriga Europa och USA kommer att sjunka innan vi betydligt bättre bekämpar knarkets utbredning i våra samhällen?

https://varldenshistoria.se/krig/opiumkrigen-kinas-stora-nederlag

Anna Dahlberg, Expressen, beskriver väl metoder som effektivt kan bidra till mycket bättre bekämpning av grova brott och gängkriminalitet. Det brådskar! Precis som de 8 riksdagspartiernas representanter inte nämnde den misslyckade migrationspolitiken nämnde ingen av dem heller en längre tids förlorad integritet som ett nytt effektivt kompletterande staff! Vi behöver företrädas av erfarnare och mer meriterade politiker!

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/satt-fotbojor-pa--de-gangkriminella/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar