tisdag 21 december 2021

SJ ett skämt

Tillgängligt, pålitligt och prisvärt

Det är jultider och många planerar trots pandemitider att resa till nära och kära för att fira jul. Många av oss har också på allvar tagit till oss viljan att resa så klimatsmart som möjligt. I jultider ska det också vara tryggare att åka tåg än bil om vi exkluderar riskerna att smittas av en sjukdom eller att tågen blir inställda. Strulen med SJs inställda tåg fortsätter att plåga resenärer som vill försöka vara miljö/klimatvänligare när så är möjligt. Nu har SJ gjort det omöjligt för oss då de ställt in avgångar som gör att vi måste välja fossilfri bilresa till och ifrån vårt julfirande istället. SJ är statligt. Idag är detta statliga bolag vare sig tillräckligt tillgängligt, pålitligt eller prisvärt. 

Om vi svenskar förväntas göra klimatsmarta val när så är rimligt måste tågtrafiken vara tillgänglig enligt tidtabeller, pålitlig och prisvärd. De ansvariga politikerna för ägardirektiven till SJ och SJs styrelse samt den verkställande ledningen för bolaget har inte gjort ett bra jobb. Med dagens digitala teknik är det precis som Stockholm/Uppsala handelskammare säger också mycket bättre att få dagens tågsystem att fungera mycket bättre och att bygga mer regionala spårförstärkningar än att bygga en svindyr höghastighetsbana i ett glesbefolkat land. Särskilt ointressant är också en höghastighetsbana när allt för många politiker tycker att "snabbtåget" också ska stanna på en massa stationer.....

https://stockholmshandelskammare.se/nyheter/stockholms-handelskammare-sager-nej-till-hoghastighetsbanorna-vill-se-fler-investeringar

"SJ ställer in upp emot 30 tågavgångar per dag fram till årsskiftet, varav över 100 bara fram till jul. Personalbrist och hög sjukfrånvaro uppges vara orsaken.

– Jag vill verkligen rikta en ursäkt till alla resenärer som drabbats, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ i Aktuellt."


"Problemen i tågtrafiken fortsätter under julhelgen. Enligt SJ kommer mellan 20-30 avgångar per dag att ställas in fram till årsskiftet."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sj-staller-in-avgangar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar