söndag 11 april 2021

Kärlek försörjer få

Bättre sent än aldrig

Vi har redan återigen omfattande fattigdom och allt fler hemlösa i Sverige. En ansvarslös migrationspolitik och värdelös integrationspolitik har starkt bidragit till detta svenska förfall. Bra jobbat av svenska riksdagsledamöter under de senaste mandatperioderna... (ironi). Noooot som komedipersonligheten Borat skulle ha sagt. Känslor har allt för länge fått styra framför förnuft i Sverige. Kanske kan nu Liberalernas försök att återvinna nationellt förtroende som borgerligt parti bidra till mer förnuft inom rikspolitiken.

Äntligen börjar några riksdagspartier driva politik som kan vända den mycket negativa trenden. Skyldigheterna för rättigheterna måste matchas mycket bättre och motivationen att ta lågavlönade jobb uppmuntras. Lika galet som det var förr att invandrare kunde få retroaktiva barnbidrag så är det orimligt att människor som aldrig bidragit till vårt pensionssystem ändå kan få garantipension. Jag blir på ren svenska förbannad över hur illa sjukt priviligierade riksdagsledamöter år efter år kunnat låta detta förfall pågå. Kärleksfulla handlingar till andra människor är bra men välfärdssystem som de svenska håller inte om allt fler som inte kraftigt bidragit till våra försäkringssystem under många år lever på försörjningsstöd i alla dess former. En sak är helt säker, inget riksdagsparti har tillåtits skada Sverige och Uppsala så mycket som Miljöpartiet. Det finns en och annan klok politiker inom MP men som grupp är deras samlade politik ofta mycket destruktiv. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-lagre-ersattning-till-nya-i-sverige

Samtidigt som vi allt tydligare ser att flera riksdagspartier tar problemen med förd migrationspolitik på stort allvar väljer andra att fortsätta att öppna stora invandringshål. Det blir allt tydligare att väljarna i riksdagsvalet 2022 erbjuds två politiska inriktningar framåt.

Anna Dahlberg, Expressen, skriver nedan klokt. 

”Migrationsminister Morgan Johansson, S, är mån om att framstå som en garant för stram invandringspolitik. Han har därför försökt spela ned betydelsen av den utökade humanitära skyddsgrund för vuxna som regeringen – på Miljöpartiets initiativ – föreslog i fjol. I februari i år sa han till exempel att den inte kommer att omfatta personer som tidigare har fått ett lagakraftvunnet ut- eller avvisningsbeslut.”


”När regeringen på torsdagen presenterade sitt förslag till framtida migrationslagar stod det klart att detta inte stämmer. Även ensamkommande som inte uppfyller gymnasielagens krav och som redan har fått besked om att de måste lämna Sverige ska ha rätt att söka på den nya skyddsgrunden, meddelade MP-språkröret Märta Stenevi. I praktiken vill regeringen alltså underminera beslut som fattats av Migrationsverket och migrationsdomstolarna. Ett nej ska inte vara ett nej. Förhoppningsvis kommer Lagrådet att ha synpunkter på den märkliga ordningen. Reformen kan med rätta beskrivas som ett slags smygamnesti för ensamkommande. Men eftersom det handlar om förslag till permanent lagstiftning är effekterna betydligt större än så. Den humanitära skyddsgrunden för vuxna – den mest generösa sedan början av 2000-talet – ska dessutom omfatta fler än de personer som tidigare har fått stanna på grund av just skyddsbehov. Även personer som har fått tillfälliga uppehållstillstånd för studier, arbete eller relationer i Sverige kan få stanna här om de har ”rotat sig”. Förslaget lär öka invandringen, göda skuggsamhället och motverka myndigheternas återvändandearbete.”


Kravet på kunskaper i språk och samhällskunskap för att få permanent uppehållstillstånd ska dessutom införas först år 2025. Enligt Annika Hirvonen, MP:s gruppledare i riksdagen, är det en seger som innebär att de som kom till Sverige under flyktingkrisen 2015 slipper de kraven.”


”Lagrådsremissen visar att Socialdemokraterna har kapitulerat för Miljöpartiets syn på invandring. Förhoppningarna om en långsiktigt hållbar migrationspolitik som har ett brett stöd i riksdagen kan därmed skrotas. Om det blir maktskifte efter nästa val lär den nya regeringen snabbt riva upp denna lagstiftning. Det gör den i så fall rätt i.”


https://www.expressen.se/ledare/morgan-johansson-har-kapitulerat-for-mp/

Klokt av Nyamkofalangen inom L att snabbt gå ut och positionera sig som ett borgerligt parti. Vi får se om det lyckas att återvinna tillräckligt förtroende av väljarna för att överleva i Sveriges riksdag efter valet 2022. Sabunifalangen anser jag representerar förnuft. Den andra falangen är destruktivt känslostyrda. Känslostyrda ska inte ha ledande roller i vårt offentliga system.

https://www.di.se/nyheter/m-kd-och-l-ge-polisen-fler-verktyg/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar