tisdag 13 april 2021

Inga undantag

Tydliga budskap är viktiga

Sverige är Sverige och här ska lagarna gälla alla jämlikt, utan undantag. Det inkluderar hur många man får gifta sig med. Däremot finns inga lagar emot att människor har många sexuella partners eller massor av nära vänner. Möjligheterna är alltså stora i Sverige vad avser val av relationsliv man önskar sig. Dessutom har vi idag så enkla och billiga tester för att avgöra vem som är barn till vem så barnens arvsrätt kan också garanteras även för utomäktenskapliga barn. Det finns heller ingen lag emot att en kvinna eller man lever med många partners i samma hushåll. Vanligast bland dem som har älskare och älskarinnor är dock att de bor på olika platser. 

Robert Hannah tycker jag i nedan artikel uttrycker det klokt om att vi inte vill ha en statligt sanktionerad rätt till månggifte i Sverige. 

  • "Det finns ett stort stöd i riksdagen för att utländska månggiften inte längre ska erkännas i Sverige. En riksdagsmajoritet går nu emot regeringens förslag att ett polygamt äktenskap, även i framtiden, ska kunna godkännas om det finns synnerliga skäl. Det visar Ekots genomgång av partiernas motioner. "Det finns inga fall där det är okej för män att äga flera kvinnor och dominera dem", säger Robert Hannah (L), ledamot i civilutskottet."
  • https://sverigesradio.se/artikel/gar-emot-regeringen-inga-manggiften-ska-erkannas
När en idégrupp inom Centerpartiet rörde om det ordentligt genom att bland många tokigheter föreslå att månggifte skulle bli ok blev det turbulent. Jag tyckte redan då att det var en dum idé men lyfte också fram att det finns alla chanser i vårt samhälle för människor som vill ha många partners att ha det utan att gifta sig med alla. I samförstånd finns oändliga möjligheter förutom avskyvärda sexuella relationer med barn. Att jag sa nej till juridiska månggiften, och att det är fritt fram för dem som vill att ha vilka övriga relationsband de vill, tolkades då av UNTs reporter som att jag var för månggifte.... Suck. Jag "tvärvände" inte! Jag förklarade sakläget. 

En del av Socialdemokraternas valstrategi är att brunsmeta alla som i sakfrågor tycker idrott som SD. Att respektera demokratin genom att driva sin egen politik och genom att i sakfrågor kunna göra upp med folkvalda partier det vill Socialdemokraterna spinna till att det är att sätta demokratin på spel. Jösses, hur korkat får det bli. Tänk att det finns en hel del korkade personer som går på den typen av valstrategiskt trams. 

I sammanhanget månggifte kan nedan debattartikel utgöra ett intressant exempel. Kvinnor med många män eller män med många kvinnor kanske får fler barn än genomsnittet i Sverige. Inte alls nödvändigtvis men kanske. Om nu SD kommer med ett förslag om att flerbarnstillägg kopplat till försörjningsstöd ses det som ett slag mot fattiga av S-debattörerna. Det kanske det är menat som, det vet inte jag. Samtidigt kan det ”bara” vara en signal om att det inte är en mänsklig rättighet att skaffa en massa barn som andra ska betala för. Budskapet kanske är att man inte ska skaffa fler barn än att man kan säkerställa att det blir lite ordning och reda på dem. I sammanhanget vill jag påminna om min historiska berättelse för några bloggdagar sedan att i Socialdemokraternas Sverige steriliserades olämpliga föräldrar fram till 1970-talet. Det är inte ”fake-news”.
Att människor kan vilja ha många barn är inget problem i sig. Det kan dock vara mycket rimligt att begränsa alla bidragssystem till max tre barn. Det är fritt fram att ha elva barn, då får man dock finansiera åtta av dem själv förutom att vi andra får vara med och finansiera sjukvård, tandvård, förskola, utbildning och fritidsverksamheter. 

P.S Och barnäktenskap ska aldrig tillåtas! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar