fredag 23 april 2021

Dumheter leder oss inte rätt

"Ömmande skäl" spär på redan stora problem

Tänk att det finns partier i Sverige som leds på ett sätt där det i princip går ut på att om något visst parti tycker något så ska man själv vare emot. Det är en mycket korkad inställning. Ett seriöst parti ska alltid verka för den politik man själv tror löser problem och som bidrar till att förvalta möjligheter. Att bland annat Miljöpartiet sedan länge inte förstår alla negativa konsekvenser av en oansvarig migrationspolitik är allmänt känt bland dagens svenskar. Att inte problemen åtgärdas genom en betydligt restrektivare migrationspolitik och en effektfullare integrationspolitik är ett stort svek mot alla som idag lever i Sverige. Det är obegåvat att inte inse att misslyckandet kraftigt bidragit till de omfattande problemen vi idag har inom skolan, sjukvården, brottsbekämpningen, säkerhetsproblemen och allvarligt växande långtidsarbetslöshet. En allt mer besvärande försörjningskvot. Det vill säga allt färre som förväntas försörja allt fler. Det finns gränser för allt, inte enbart kopplat till miljöförstöring. 

Det nya migraitonspolitiska förslaget från S och MP regeringen innehåller en del förbättringar MEN "ömmande skäl" är ingen liten öppning för fortsatt invandring till Sverige som inte representerar eftertraktad specilistkunskap inom svenskt näringsliv. Det rör sig i huvudsak om invandring från länder med en mycket annorlunda kulturell bakgrund än den svenska, vilket spär på utmaningarna med att få till en fungerande integrationspolitik ytterligare.

Maria Malmer-Stenergrard, Moderaterna, ger i Bulletin moderaternas syn på förslaget nedan.

"Redan i konsekvensanalysen av migrationskommitténs ursprungliga förslag skulle invandringen till Sverige ha varit oförändrad, påpekar hon.

— Och det skulle innebära att vi fortfarande låg på plats sex i EU både sett till andel och antal. Sedan dess har regeringen presenterat en rad uppluckringar av det förslaget, som samtliga syftar till att öka invandringen till Sverige. 

För Miljöpartiet har en särskilt viktig fråga varit en ny skyddsgrund för människor med särskilt ömmande skäl, som man ser som en undantagsbestämmelse som kan användas för att undvika orimliga konsekvenser.

Moderaterna menar däremot att en sådan skyddsgrund inte bara kommer att användas i undantagsfall, och hänvisar bland annat till Migrationsverkets remissvar. Formuleringen om ömmande skäl är en den mest generösa av sitt slag någonsin och kommer göra att fler personer söker sig hit, hävdar man.

– Sedan har man också gått fram med fler undantag från försörjningskrav för anhöriga. Det leder också till att fler söker sig hit. Och man har slopat språkkravet och kravet på kunskap om det svenska samhället för permanenta uppehållstillstånd." 

https://bulletin.nu/m-om-regeringens-migrationsforslag-bedrovligt

Per Gudmundsson skriver i Bulletin intressant om hur korkat många partier agerar bara för att i detta fall SD tycker något som borde vara självklart. Tydligen har Gudmundsson också koll på att de flesta partier också tyckt som SD tidigare.

"Efter kriget på Balkan och invandringsvågen åren runt 1990 startade Stockholms stad 1997 ett särskilt Återvandringskontor för invandrare som frivilligt ville återvandra till sina hemländer. Kontoret sorterade under utbildningsnämnden och hade tre verksamhetsben. Dels riktade man sig till enskilda som frivilligt önskade återvandra, dels erbjöd man information och vägledning till stadens anställda i frågor om återvandring, dels byggde man samarbeten med myndigheter och organisationer för att underlätta återvandring. I praktiken innebar detta att man gav individuellt stöd till enskilda som ville återvandra och därutöver bedrev uppsökande arbete bland invandrar- och hjälporganisationer för att hitta eventuellt intresserade. Man producerade handledningar till kommunala tjänstemän så att de kunde underlätta återvandring, och byggde upp förutsättningar för återintegrering på plats i hemländerna."

"Återvandringsinsatserna fokuserades på migranter från Balkan (huvudsakligen Bosnien-Hercegovina) men projekt genomfördes också för kurder från norra Irak och initierades även för somalier. Projekten finansierades av kommunen, EU och Migrationsverket."

"Ytterligare några år har passerat. Och nu har decennier av återvandringspolitik – under både höger- och vänsterstyre – förpassats till migrationspolitikens svarta hål."

"Sverigedemokraterna vill ha en aktiv återvandringspolitik. Plötsligt är alla emot. Det strider mot fundamenten i svensk migrationspolitik, säger motståndarna (se exempelvis Borås Tidnings ledarkolumn av liberale statsvetaren Andreas Johansson Heinö, "säg nej till SD:s krav på återvandring", 16/8-20)."

"Men det argumentet ser ut som en efterkonstruktion, motiverad av reflexmässig motvilja mot allt som Sverigedemokraterna föreslår. Återvandring är alltså ett väl beprövat politiskt instrument som har använts framgångsrikt både av vänstern och av högern, statligt och kommunalt, offentligt och i civilsamhället. Återvandring var en uttalad politisk ambition i regeringen Reinfeldt (!) och ett ansvar som låg hos Migrationsverket. Återvandring bedrivs just nu intensivt i vårt grannland Danmark, av den socialdemokratiska regeringen, vilket Bulletins ledarsida skrev om igår. Och återvandring borde därmed också kunna vara en naturlig beståndsdel i nästa svenska regeringsförklaring."

https://bulletin.nu/har-ni-aldrig-hort-talas-om-atervandringskontoret




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar