fredag 12 mars 2021

Verklighetsfokus och inte PK

Maktspel samt ordning och reda

Medieföretaget Bulletins start har retat upp många meningsmotståndare mot den inriktning som mediet har redan innan de lanserade. Sannolikt också retat upp medier med liknande politisk inriktning, de konkurrerar om samma följare. Personligen tycker jag att Bulletin är ett mycket bra projekt. Ett projekt med stor potential. Sverige behöver seriösa medier som tidigt vågar lyfta på växande problem utan att backa för politiskt korrekta begränsningar. Seriösa medier som hjälper till så att vi fortare får majoriteter att ta i faktiska problem som inte kommer att försvinna utan kraftfulla åtgärder. Sverige har ett särskilt stort behov av många fler grävande journalister som ökar chanserna för att korrupta och på andra sätt kriminella, inom offentlighetens tjänst eller eliten, avslöjas.

Vi som vet vad det handlar om att bygga en ny verksamhet från början vet också att det inte är konstigt att det är skakigt tills strukturer kommer på plats och man hittar former som affärsmässigt bär. Det är ett normaltillstånd i "start-ups". I Bulletins fall handlar det också om en hel hög mycket starka profiler, med stora egon, som ska klara av att samarbeta. Det gör inte äventyret lättare att få ihop men tveklöst intressantare. Problemen tycks helt vara kopplade till att ägarna inte ordentligt sorterat ut ägardirektivet, eller inte håller sig till det, samt att den formella VDn inte förstår sin roll. Självklart ska inte någon kunna utnyttja medieplattformen utan att den ansvariga utgivaren samtycker. Det är publicistiskt den ansvariga utgivaren som är ansvarig för ett medias innehåll. Jag hoppas att Bulletin efter 2021 hittat en struktur som operativt gör att de kan fokusera på att skapa bra innehåll och genererat tillräckliga intäkter. 

SVT beskriver nedan den nuvarande röran på uppstartsprojektet Bulletin. 

"Ett protestbrev har nu skickats från redaktionen till styrelsen där de kräver att bolagsstyrelsen ombildas och att vd:n avgår."

"Turerna kring nystartade tidningen Bulletin fortsätter. Enligt Journalisten har det framkommit att första chefredaktören och ansvariga utgivaren Paulina Neuding avgick efter en konflikt med tre av tidningens delägare. I januari publicerade Bulletins vd och delägare Pontus Tholin en krönika, utan att Neuding gett sitt godkännande. Hon avpublicerade krönikan och efter det följde påtryckningar från ledningen om att den skulle återpubliceras. Neuding vägrade och fick uppbackning av redaktionsledningen, men konflikten blev så infekterad att hon lämnade sin tjänst som chefredaktör."

https://www.svt.se/kultur/bulletins-redaktionsledning-vill-att-tidningens-vd-ska-avga

Carolin Dahlman, krönikör Bulletin, exemplifierar i nedan krönika att mediet redan gör publicistisk nytta.

 Nog har han rätt i att en enskild persons agerande får stå för honom, att det är mannen som högg som ska beskyllas för gärningen. Jag förstår också att man kan reagera på att SD så ofta ser invandringen som roten till allt ont. Men seriösa politiker behöver även kunna se samband. Insikt är första steget till förbättring. Tyvärr tycks många tvärtom vilja tona ner, släta över och inte vilja se.”

 Dessutom är man inte automatiskt fullt sysselsatt eller självförsörjande bara för att man inte är arbetslös. I den positiva statistiken kan en person hamna även om hen får lön av skattebetalarna via olika subventionerade jobb, eller bara jobbar lite grand.”

 För ett år sedan konstaterades att kommunerna betalar ut mer och mer ekonomisk hjälp (SKR 7/2 -20). Det var främst biståndet till nyanlända som lämnat etableringsprogrammet som hade ökat. ”Vi ser också att många är aktuella i försörjningsstödet väldigt länge”, kommenterade Leif Klingensjö, sektionschef vid SKR (Ekot 7/2 -20).”

 Jag tycker personligen att det är berikande med nya kulturer och att möta människor som kommer från andra länder. Men invandringens betydelse för Sverige är bredare än att det är kul att resa och träffa folk. Det måste man våga se.”

”Om makthavare har en alltför trallande inställning kan vi tyvärr landa i ett läge där invandringen fortsätter att vara kostsam. Det skrämmer därför hur en tjänsteman i kommunen försöker få migrationen att framstå som enbart superduper. Det är allvarligt när en statsminister är så rädd för att låta som SD att han blundar.”

”Även om många migranter klarar sig väl är invandringen även ett bekymmer, och att inse det är sunt. Vem kan på allvar vinna på att vi förskönar sådant som utanförskap, arbetslöshet och bidragsberoende?”

https://bulletin.nu/onsketank-inte-om-invandringens-konsekvenser

Den så kallade politiska korrektheten (PK) är farlig och bidrar i sin maktmedelsform till att vårt samhälle allt för sent erkänner verkliga och allvarliga problem som vi måste lösa. Problem som bara blir större och större under tiden som de anses oacceptabla att öppet prata om i debatter. Inavel kanske är en sådan, vad tror du? I Kvartal beskrivs väl varför PK är destruktivt. 

"Politisk korrekthet är inte bara en fluga eller ett mode, utan ett instrument som hjälper nya makteliter att etablera sig och sedan upprätthålla en moralisk sanningsregim som gruppen bekänner sig till. Den bygger inte på argument utan på associationer och identiteter och de etiketter motståndarna fastnar i."

https://kvartal.se/artiklar/politisk-korrekthet-ar-ett-maktmedel/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar