lördag 6 mars 2021

Naivisttidens slut

Historiska perspektiv

Förhoppningsvis kommer historiker beskriva år 2022 som året då flera års svensk naivisttid tog slut och vägen mot en bättre representativ demokrati inleddes. En bättre representativ demokrati där också invånarna regelbundet genom främst rådgivande omröstningar får en chans att göra sin röst bättre hörd. Också att år 2022 blev vändpunkten då kampen mot allt starkare parallellsamhällen fick ett slut. Parallellsamhällen som en och annan galenpanna tycker är ok att acceptera med hänvisning till olika formuleringar i Regeringsformen, Sveriges grundlagar. Det är självklart idiotiska synpunkter då det enbart handlar om tolkningar som ett kompetent ledarskap aldrig ska tillåta. Ett kompetent ledarskap för samhället ska upprätthålla de lagar och regler som demokratiskt fastställts och det ska inte finnas annat än nolltolerans mot parallellsamhällen. Nolltolerans mot parallellsamhällen! 

Våren 2015, innan den stora folkvandringen till Sverige samma år, gjorde jag på egen bekostnad en egen utanförskapsturné till Malmö, Göteborg, Södertälje och Stockholm. Jag besökte några av de värsta utanförskapsområdena i Sverige. Jag fick hjälp med att sova över i dessa områden, pratade med invånare, träffade Polisledningarna, träffade Socialtjänsten, träffade offentliga och privata fastighetsägare i dessa områden och pratade med lärare och rektorer. Bland annat bodde jag i Biskopsgården i Göteborg. Bland andra träffade jag Malmös polischef Stefan Sintéus och Södertäljes kommunstyrelseordförande Boel Godner. Jag visste att läget redan var allvarligt. Efter mina djupa besök i verklighetens värsta utanförskapsområden var jag chockad. Sedan dess har problemen eskalerat efter den kraftiga invandring som senare år 2015 inleddes. I samband med denna verklighetsuppfattning började jag tydligt politiskt driva på för en mycket bättre integrationspolitik och en kraftfullt förändrad migrationspolitik. Jag insåg hur läget var och jag såg definitivt vad framtiden skulle bjuda på. Tyvärr var jag väldigt ensam som ledande politiker om att fördjupa mig om sakläget på detta sätt. Sedan dess har jag tydligt och regelbundet propagerat för en hållbar migrationspolitik och en fungerande integrationspolitik. 

PM Nilsson på Di skrev förra året en ledare om hur viktigt det är att ta problemen med allt starkare organiserad brottslighet på större allvar. Inte minst Stefan Sintéus var väldigt tydlig i våra samtal om det allvarliga sakläget redan 2015. Redan då verkade också Polisen för mer verkningsfull lagstiftning. Sverige leds politiskt inkompetent. Det drabbar oss alla hårt. 2020 gavs de välskrivna böckerna ”Gangsterparadiset” och ”Familjen” ut! Om du inte som jag vill gå in i utanförskapets värld kan du lära dig mycket av att läsa dessa två böcker.

"Tidigare under hösten har unga män dödats runt om i Stockholmsområdet i Märsta, Vällingby, Skogås, Årsta, Lidingö och Spånga. I augusti dödades en 12-årig flicka i Norsborg. Sedan den 1 juli har 11 personer dödats i Storstockholm i vad polisen anger som gängrelaterade konflikter."

"Wierup kom nyligen ut med boken, ”Gangsterparadiset, så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd”. Läs den. Ingen bok är viktigare för att förstå Sverige 2020. Med en noggrann genomgång av gärningsmän och offer, sociala insatser och polisarbetet i konflikter mellan kriminella gäng i Märsta, Rinkeby/Tensta, Biskopsgården och mc-gäng i Skåne tecknar Wierup en ny och övertygande bild. Ärligt talat var det ganska många som ”inte såg det komma”. Ytterst få hade 2010 kunnat föreställa sig att Sverige skulle utvecklas till Europas värsta land vad gäller grovt vapenvåld med nu 350 kriminella gängbildningar som dominerar bostadsområden med en halv miljon svenskar."

"Hur kunde det hända? Varför just Sverige? Boken är innehållsrik och ger många svar men de kan sammanfattas i några huvudspår. Sverige använder först och främst sociala insatser för att stävja kriminalitet hos unga. Man undviker in i det längsta fängelsestraff. Det är en myt att det skulle råda brist på sociala resurser. Sverige gör allt som tänkas kan för att få ynglingar på rätt spår. En inte ovanlig behandlingsform är multisystematisk terapi som kräver fyra heltidstjänster dygnet runt för en person i fyra till sex månader. Även skolorna i utsatta områden har goda resurser och gott om anställda per elev. Socialtjänsten och skolan är dock chanslösa mot personer som inte vill samarbeta. Det finns ingen behandlingsform som fungerar på en yngling som anser att narkotikamarknaden är framtiden och att våld är lönsamt och spännande. Det enda som hjälper då är tvångsmedel och repression och det verktyget finns inte på socialkontoret. Det finns hos polisen."

"Men polisen är svag i förhållande till de kriminella nätverken. Den är numerärt underlägsen. Den är bortorganiserad från lokalsamhällena. Den är förhindrad att använda modern teknik vid sensorövervakning och avlyssning. Den får uppenbara bevis underkända av åklagare och domstol. Den har svårt att få folk att vittna eftersom vittnen lever så farligt. Om den får någon yngling fälld dömer domstolen helst till någon typ av vårdform som redan provats och misslyckats. De kriminella nätverken har däremot tillgång till en mängd fotsoldater, krypterad kommunikation, modern övervakningsteknik och de har god tillgång på vapen. Polisen har därtill under lång tid haft politiken emot sig. Regeringar har inte anslagit pengar och inte uppdaterat lagstiftningen. Alliansåren framstår som ett enda långt kriminalpolitiskt skämt, men även nuvarande regering är märkligt långsam, särskilt om de nödvändiga åtgärderna först har föreslagits av SD."

"Eftersom mördare så ofta går fria tar offrens släkt och vänner lagen i egna händer i en lika tidlös som välkänd spiral av hämnd och våld. Långa kedjor av hämndmord hade kunnat förhindras om ursprungsmordet hade klarats upp. En annan effekt av mördare på fri fot är att deras våldskapital investeras på narkotikamarknaden. Att skjuta någon i huvudet skapar personliga varumärken, delägarskap i affärer och makt och är i realiteten en investering med bra avkastning som ger tillgång till vit Audi, dyra accessoarer, champagne och vackra kvinnor. Om man har tur kan man bli omsjungen i raplåtar som hela landet lyssnar på och som sänds i SR."

"En sista faktor är de långvariga sociala processer som kan sammanfattas av ordet migration. Wierup har med hjälp av kulturgeografer i Lund skapat en ny typ av socioekonomiska kartor. På ett område stort som två fotbollsplaner i Biskopsgården utanför Göteborg bor 250 pojkar under 15 år. I kombination med låga inkomster, hög arbetslöshet, frånvarande pappor, dysfunktionella familjer och extrem trångboddhet blir bara volymen unga pojkar en högriskmiljö."

"Det viktigaste nu är att snabbt ge rättsstaten verktyg. Några uppenbara saker är att ge polisen tillgång till den teknik den behöver. Intelligenta kameror och möjlighet att avlyssna krypterad trafik är måsten. Sverige måste ändra policy vad gäller fängelsestraff för unga. Hemmakvarteren är ofta en sämre miljö än fängelset. Sverige måste också införa möjlighet för vittnen att vara anonyma för alla utom åklagare och domare. Då skulle polisen ha en chans att bryta våldsspiraler."

"På det socioekonomiska området behövs under lång tid en mycket mindre migration samt en handfast familjepolitik i utsatta områden. Åtta barn är ingen bra pensionslösning för kvinnor i Sverige. Det är bättre att arbeta, minska barnkullarna, få hem fäderna och läsa läxor på kvällarna."

https://www.di.se/ledare/arets-viktigaste-bok/

Läs "Gangsterparadiset", den beskriver väl den verklighet som så många ansvarslösa politiker blundat för. Läs även "Familjen", som av en händelse var Angered den andra stadsdelen i Göteborg som jag besökte under min utanförskapsturné år 2015. Du kan även läsa min bok ”En stund på jorden” som publicerades 2018 för att bättre förstå hur dåligt Sverige styrts under naivisternas tid. 

"Släktnätverket Ali Khan i nordöstra Göteborg styr stadsdelen med järnhand, det har framkommit i flera mediers granskningar. Ledande personer har kopplats till kriminalitet i form av utpressningar, våldsdåd och vittnen som tystas. I Johanna Bäckström Lernebys nya bok ”Familjen” beskrivs hur det kommunala bostadsbolagets störningsjour inte längre åker ut på larm: ”Det var helt enkelt inte värt att dö för att få familjen Al Asim (som de kallas i boken) att sluta störa resonerade de”."

https://www.expressen.se/gt/krim/sa-styr-familjen-ali-khan-samhallet-med-jarnhand/

Organiserad brottslighet är affärsverksamheter, det är så de verksamheterna logiskt arbetar. De har territorium (marknader) och de har inkomstkällor (verksamhetsinriktningar) som generar pengar och status för sina toppkrafter. Skillnaderna mot accepterade inkomstkällor är att dessa ägnar sig åt olagliga inkomstkällor som narkotikaförsäljning, bidragsstölder, koppleri och så vidare. År 2022 måste du som bryr dig om att vi vänder den negativa utvecklingen, och åter börjar vandra en framgångsväg, rösta på partier som erbjuder en sådan politisk väg framåt och politiska företrädare som ser verkligheten som den är och skyndsamt agerar utifrån det. 


Anna Dahlberg, Expressen, skriver intressant om att Liberalerna inte går till val som en del av Januariavtalet. Och om att tryggheten är central när svenskarna väljer väg framåt. Men fram till den 11/9 2022 gäller avtalet. Liberalerna går till val som enskilt parti. Och? Partier går alltid till val som enskilda partier. Tveksamt om ens ett tydligt avhopp från Januariavtalet räddar Liberalerna. Centerpartiet har också redan sagt det självklara. Skillnaden mellan L och C efter valet är att L, om de överlever, inte kommer att stötta en Socialdemokratisk statsminister. 

 Sverige måste på allvar ta itu med hoten mot tryggheten och sammanhållningen i landet.”

Lena Melin, Aftonbladet, skriver också läsvärt om Liberalerna. Vem kan lita på det kluvna partiet? De borde aldrig ha avvikit från att vara borgerliga. Och denna halvmesyr till ställningstagande är så typiskt L. Men vad kan stackars Sabuni göra? Om de nu öppnar upp för nyval är de garanterat körda. Ingen lätt situation vänsterkrafterna i L satt partiet i.

 Därefter lämnar de avtalet enligt plan, enligt Sabuni. En onödig anmärkning, avtalet gäller bara till nästa val och omfattar statsbudgeten och 73 andra frågor.”

 I omröstningen i partistyrelsen om den nya linjen blev röstsiffrorna 13 mot tio. Läget är alltså oklart.”

Men Centern är inmålade i ett hörn. De har visserligen ökat sitt stöd sedan valet. Men för att växa ytterligare krävs att Annie Lööf attraherar väljare antingen från vänster eller höger. Centerns nuvarande ställningstaganden gör det svårt.”

Jag trodde aldrig Centerpartiet skulle bli en så stödjande vänsterkraft som partiet blivit. Ett stort svek mot många av väljarna men också intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar