lördag 20 mars 2021

Trygghetsnarkomaner

Hur trygga är vi?

"Det beror på" som alla välutbildade brukar säga när man ställer en fråga kopplat till vilket sakområde som helst. Så är det. Den mänskliga världen är komplex och allt som inte styrs av naturlagarna förändras ständigt och på grund av ny teknologi allt fortare. Hur trygga vi är beror bland annat på vem man frågar, var man bor, hur väl insatt man är i faktiska förhållanden, om man är man eller kvinna och så vidare.

I Sveriges Radio intervjus bland annat en chef inom SIS, en verksamhet som tar hand om mycket vilsna och ofta farliga unga människor. Denna chef ger en tydlig bild av att ökningen av hot och våld på SIS hemmen ökat precis som de gjort i det öppna samhället. Bra att de var ärliga till skillnad från många ledande politiker som försöker försköna bilden av Sverige. Förskönande bilder bidrar inte till problemlösningsförmåga. 

"Årligen placeras omkring 1 000 personer på ett Sis-hem, enligt enligt lagen om vård av unga, LVU. Det kan handla om personer som missbrukar alkohol- eller narkotika, eller lider av psykisk ohälsa. På hemmen placeras därtill även årligen runt 60 personer som dömts till sluten ungdomsvård."

"Mellan 2015 och 2020 fördubblades antalet anmälningar om hot och våld på Sis-hemmen, och myndigheten uppger att en förklaring till det är att man har haft svårt att skilja på personer med olika behov på boendena. Men myndighetens generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark säger i P1-morgon att man nu kommer att göra förändringar, för att lättare kunna separera unga som placeras på grund av brottslighet, från ungdomar med annan problematik."

https://sverigesradio.se/artikel/sis-gor-om-ungdomshemmen-efter-okat-vald-och-hot

Henrik Jönsson är en intressant samhällsdebattör som försörjer sig på att sälja prenumerationer på sina välgjorda samhällsobservationer och reflektioner en gång per vecka. Han varnar för att demokratin är hotad när ledande politiker använder lögner som metod för att behålla makten. Hur tryggt har Sverige utvecklats när den ansvarslösa migrationspolitiken fått pågå år efter år? Ljuger politiker metodiskt som maktmetod? Lyssna och titta gärna på Jönssons youtubeavsnitt nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=U_CDgToQGEc

En av de viktigaste åtgärderna för att återskapa tryggheten runt om i Sverige är att få stopp på vansinnig invandringspolitik. Inte minst måste vi minska inflödet av livsfarliga människor. Och SÄPO måste backas upp mycket bättre så att alla farliga utvisas. Självklart ska inte grova invandrade brottslingar kunna få svenskt medborgarskap. Självklart ska icke svenska medborgare som döms för grova brott direkt utvisas. Intressanta uppgifter om en av de värsta kriminella klanledarna i Göteborg nedan. 

”Han är Sveriges mest kända klanledare och beskriver sig som en fredlig religiös man.

Men tidigare okända domstolshandlingar från Libanon visar att 64-årige Hashem Ali Khan är dömd och efterlyst för flera grova brott.”

https://www.expressen.se/gt/domd-till-dodsstraff-for-mord-pa-kvinna-flydde-till-sverige/

”Säkerhetshoten mot Sverige har ökat och bedöms fortsätta öka de närmaste åren. Hotet kommer från både främmande makt och våldsbejakande extremism. Angriparna har fått en ökad förmåga som stöds av både digitalisering och polarisering i samhället. Den pågående pandemin och brister i säkerhetsarbetet bidrar till att förstärka sårbarheterna. Det konstaterar Säkerhetspolisen i årsboken för 2020.”

https://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2021-03-18-okade-sakerhetshot-mot-sverige.html

Är vi trygghetsnarkomaner? Kanske. Jag anser att skyddet för den personliga integriteten är väldigt viktigt. Tyvärr måste vi dock acceptera allt mer övervakning i publika miljöer för att alla lagliga bättre ska skyddas från farliga och kriminella människor. Och Polisen måste få allt mer tekniskt stöd både för brottsbekämpning och för att lättare kunna fälla dem som begår brott. Har du varit i London? Där finns inte ett enda hörn som inte är kameraövervakat. Precis som i Kina. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar